Itse tehty siemennäkkäri + minttu-hernetahna

Itse tehdyt ruokalahjat ovat mielestäni aivan ihania ja tykkäänkin viedä kylään mennessä usein jotain itse valmistettua herkkua. Kerroin aiemmassa postauksessa, että sain käsiini valtavasti herkullisia reseptejä sisältävän Syötävän Hyvät kirjan (Lotta Viitaniemi – Atena Kusannus.) Innostuin kokeilemaan kirjan itse tehtyä näkkileipää sekä minttu-hernetahnaa.

Rapea siemennäkkäri on helppo valmistaa, säilyy hyvin ja on kätevä pakata ruokalahjaksi esimerkiksi lasipurkkiin tai paperipussiin. Myös tahna valmistui nopeasti blenderissä ja siitä tuli tosi kauniin väristä!

 


SIEMENNÄKKÄRIT 2 pellillistä 

4dl maissijauhoja
1dl kurpitsansiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
2dl pellavansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
4dl kuumaa vettä
1dl öljyä
ripaus suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy.
2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaiseksi ja ohueksi levyksi.
3. Ripottele päälle hieman seesaminsiemeniä ja halutessasi suolaa.
4. Paista uunin keskitasolla 160 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes näkkäri on saanut hieman väriä.
5. Leikkaa näkkäristä taikinapyörällä sopivan kokoisia paloja.

Huom! Ohje on kirjasta Syötävän Hyvät. Muokkasin reseptiä tuplaamalla ainesten määrän jolloin sain valmistettua kaksi pellillistä kerralla.


MINTTU-HERNETAHNA 

400g pakasteherneitä
reilu kourallinen mintun lehtiä
1 avokado
2rkl sitruunamehua
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

1. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.  Suolaa ja sitruunamehua voit lisätä maun mukaan.

Huom! Myös tämä ohje on kirjasta Syötävän Hyvät. Tuplasin reseptin ainekset ja valmista tahnaa tuli noin 4dl verran.

Syötävän hyvät kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, joista kerron enemmä tässä postauksessa. Samasta postauskesta löytyy myös arvonta, jossa voit voittaa itsellesi tämän saman kirjan! Arvonta päättyy huomenna 12.9. klo 21.

Kiitos myös kaikille jo tähän mennessä arvontaan osallistuneille. Kommenttiboksista löytyy paljon hyviä salaatti-ideoita! 🙂

Osallistu arvontaan täällä!

 

Kommentit (4)

Kiitos muistutuksesta, että pitäisi pitkästä aikaa taas aktivoitua siemennäkkärin tekoon! Se on kyllä niiiiiin hyvää!
Ja alkoi kiehtomaan myös tuo minttu-hernetahna, pitäisiköhän sitäkin testata…. 🙂

Itsekin tein nyt pitkästä aikaa näitä! Jotenkin se vaan unohtuu vaikka kaikki ainekset löytyy kaapista valmiina. Täytyisi tosiaan tehdä useammin. Etenkin syksyllä tykkään syödä näitä teen kanssa 🙂 Tuo tahna oli myös hyvää ja sopi hyvin näkkärin kanssa, kannattaa kokeilla!

Ihanan näköistä näkkäriä ♥

Tästä tuli tosi hyvää! Ensimmäistä kertaa käytin maissijauhoja näkkärissä ja se sitoi taikinan kivasti niin että oli helppo levittää pellille 🙂

Kommentoi juttua: Itse tehty siemennäkkäri + minttu-hernetahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ihanaa lauantaita! 🌹
.
.
.
#viikonloppu #lauantai #kukat #ruusukimppu #kahvikuppi #koti #instablogitfinland #kahvikuppi #weekendvibes #flowers #coffeemug #happyday #lifeisgood
  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog

minkavi

X