Välillä on sellaisia kausia, kun innostun leipomaan erilaisia leipiä ja sämpylöitä niin usein että kaupasta tulee välillä haettua vain ruisleipää. Jostain syystä ruisleipää tulee leivottua harvemmin kotona, vaikka aiemmin leipomossa työskennellessä erilaisia ruisleipiä tuli tehtyä ihan päivittäin.

Kylmempien ilmojen saapuessa huomasin kaipaavani taas tuoreita itse leivottuja sämpylöitä keittojen kaveriksi. Ne arkiset hetket kun perhe kokoontuu yhdessä pöydän ääreen syömään keittoa ja itse lapsen kanssa leivottuja sämpylöitä – niistä tulee niin hyviä mieli.

Kerroinkin jo Instagramin tarinoiden puolella, että on ollut tosi kiva huomata oman pienen lapsen innostus leivontaa kohtaan. Hän usein leikkii, että leipoo ja kokkaa meille ruokia omassa leikkikeittiössään ja haluaa aina auttaa meitä erilaisissa kotitöissä. Oli se sitten tiskikoneen tyhjentämistä, ruoanlaittoa tai pyykkien ripustamista. Leivonta on silti selkeästi se lempparijuttu ja näitäkin sämpylöitä päädyttiin leipomaan lapsen omasta toiveesta.

 

 

Kaurasämpylät 18kpl

5 dl vettä

1tl hunajaa

5dl kaurahiutaleita

6-7dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa (11g)

0,3dl öljyä

1,5tl suolaa

+ kaurahiutaleita viimeistelyyn

 

 1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaurahiutaleet.
 2. Lisää 5dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
 3. Jatka vaivaamista ja lisää loput 1-2 dl vehnäjauhoja muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja suola ja vaivaa taikinaa kunnes saat aikaan hyvän sitkon ja taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
 4. Kohota taikina liinan alla kaksi nkertaiseksi. Ota kaksi lautasta, joihin toiseen laitetaan hieman vettä ja toiseen kaurahiutaleita.
 5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 18 saman kokoiseen palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja paina jokainen sämpylä ensin kevyesti veteen ja sen jälkeen lautaselle jossa on kaurahiutaleita.
 6. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuutin ajan
 7. Paista sämpylöitä kiertoilmalla 200 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
 • Vinkki!
  Kaada 0,5dl vettä uunin pohjalle samalla kun laitat pellit uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukkua varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin saat sämpylöihin ihanan rapean kuoren.

 

 

 

Kurkkaa myös aurajuustosämpylät, sormiruokailijan porkkanasämpylät sekä helppo gluteeniton pataleipä.

Huomenna 25.10.2018 alkaa muuten Ruoka & Viinimessut ja samassa yhteydessä on myös Kirjamessut. Jos olet vielä lippuja vailla, niin osallistu arvontaan Instagramissa. Jaossa on kolme lippua messuille! *Liput tarjoaa Messukeskus

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaurasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X