Välillä on sellaisia kausia, kun innostun leipomaan erilaisia leipiä ja sämpylöitä niin usein että kaupasta tulee välillä haettua vain ruisleipää. Jostain syystä ruisleipää tulee leivottua harvemmin kotona, vaikka aiemmin leipomossa työskennellessä erilaisia ruisleipiä tuli tehtyä ihan päivittäin.

Kylmempien ilmojen saapuessa huomasin kaipaavani taas tuoreita itse leivottuja sämpylöitä keittojen kaveriksi. Ne arkiset hetket kun perhe kokoontuu yhdessä pöydän ääreen syömään keittoa ja itse lapsen kanssa leivottuja sämpylöitä – niistä tulee niin hyviä mieli.

Kerroinkin jo Instagramin tarinoiden puolella, että on ollut tosi kiva huomata oman pienen lapsen innostus leivontaa kohtaan. Hän usein leikkii, että leipoo ja kokkaa meille ruokia omassa leikkikeittiössään ja haluaa aina auttaa meitä erilaisissa kotitöissä. Oli se sitten tiskikoneen tyhjentämistä, ruoanlaittoa tai pyykkien ripustamista. Leivonta on silti selkeästi se lempparijuttu ja näitäkin sämpylöitä päädyttiin leipomaan lapsen omasta toiveesta.

 

 

Kaurasämpylät 18kpl

5 dl vettä

1tl hunajaa

5dl kaurahiutaleita

6-7dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa (11g)

0,3dl öljyä

1,5tl suolaa

+ kaurahiutaleita viimeistelyyn

 

 1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaurahiutaleet.
 2. Lisää 5dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
 3. Jatka vaivaamista ja lisää loput 1-2 dl vehnäjauhoja muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja suola ja vaivaa taikinaa kunnes saat aikaan hyvän sitkon ja taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
 4. Kohota taikina liinan alla kaksi nkertaiseksi. Ota kaksi lautasta, joihin toiseen laitetaan hieman vettä ja toiseen kaurahiutaleita.
 5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 18 saman kokoiseen palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja paina jokainen sämpylä ensin kevyesti veteen ja sen jälkeen lautaselle jossa on kaurahiutaleita.
 6. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuutin ajan
 7. Paista sämpylöitä kiertoilmalla 200 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
 • Vinkki!
  Kaada 0,5dl vettä uunin pohjalle samalla kun laitat pellit uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukkua varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin saat sämpylöihin ihanan rapean kuoren.

 

 

 

Kurkkaa myös aurajuustosämpylät, sormiruokailijan porkkanasämpylät sekä helppo gluteeniton pataleipä.

Huomenna 25.10.2018 alkaa muuten Ruoka & Viinimessut ja samassa yhteydessä on myös Kirjamessut. Jos olet vielä lippuja vailla, niin osallistu arvontaan Instagramissa. Jaossa on kolme lippua messuille! *Liput tarjoaa Messukeskus

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaurasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Sain @kanelikeidas haasteen, jossa kerron 5 faktaa itsestäni. Sellaisia, joita ette ehkä vielä tienneet ja sitten haastaja mukaan viisi ihana tyyppiä! 😊
Ensin faktat:
▪️Oon niin aamuihminen kuin olla ja voi! Rakastan herätä uuteen päivään ja monesti odotan jo illalla sitä hetkeä, että voin aamulla nousta ylös keittämään kahvia ☕ Lapsen myötä tosin välillä voisi nukkua vähän pidempäänkin, mutta aamuissa vaan on jotain ihanaa. Aamupala ja uusi ihana päivä odottaa!
▪️Opiskelin aikoinaan taidekoulussa, mutta jätin sen kesken ja vaihdoin toiseen kouluun. Ammatiltani olen siis leipuri-kondiittori, mutta ennen äitiyslomaa olin lähes kaksi vuotta töissä päiväkodissa.
▪️Aina kun löydän jonkun uuden hyvä biisin, kuuntelen sitä repeatilla monta päivää putkeen 🤭 Saan aina kuulla tästä, sillä näin kuulemma pilaan aina kaikki hyvät laulut 😂
▪️Mulle alkoi aikoinaan ihan vahingossa kerääntymään muumimukeja! Sain niitä aina lahjaksi ja kaikki jotenkin luuli että kerään niitä 🙈 Olen kyllä aina pitänyt niistä ja jossain vaiheessa tajusin että kokoelma alkaa olla aika suuri ja nykyään voinkin jo sanoa kerävääni niitä, koska kaikki uudet mukit on aina saatava 😍
▪️Oon kovasti yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja muutenkin minimoida ostoksia kotiin. Oon vaan ihan hulluna kaikkiin ihaniin mattoihin, tyynyihin, koreihin ja purnukoihin! Niitä vaan ilmestyy aina jostain lisää vaikka kuinka koitan olla ostelematta mitään turhaan 😄
Mukaan haastan viisi inspiroivaa naista! ❤️ @miiametsoblog @iinamou @noonamariaa @ferdanifamily @iidanmatkassa 😘😘
 • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
 • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
 • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
 • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
 • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
 • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom

minkavi

X