Välillä on sellaisia kausia, kun innostun leipomaan erilaisia leipiä ja sämpylöitä niin usein että kaupasta tulee välillä haettua vain ruisleipää. Jostain syystä ruisleipää tulee leivottua harvemmin kotona, vaikka aiemmin leipomossa työskennellessä erilaisia ruisleipiä tuli tehtyä ihan päivittäin.

Kylmempien ilmojen saapuessa huomasin kaipaavani taas tuoreita itse leivottuja sämpylöitä keittojen kaveriksi. Ne arkiset hetket kun perhe kokoontuu yhdessä pöydän ääreen syömään keittoa ja itse lapsen kanssa leivottuja sämpylöitä – niistä tulee niin hyviä mieli.

Kerroinkin jo Instagramin tarinoiden puolella, että on ollut tosi kiva huomata oman pienen lapsen innostus leivontaa kohtaan. Hän usein leikkii, että leipoo ja kokkaa meille ruokia omassa leikkikeittiössään ja haluaa aina auttaa meitä erilaisissa kotitöissä. Oli se sitten tiskikoneen tyhjentämistä, ruoanlaittoa tai pyykkien ripustamista. Leivonta on silti selkeästi se lempparijuttu ja näitäkin sämpylöitä päädyttiin leipomaan lapsen omasta toiveesta.

 

 

Kaurasämpylät 18kpl

5 dl vettä

1tl hunajaa

5dl kaurahiutaleita

6-7dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa (11g)

0,3dl öljyä

1,5tl suolaa

+ kaurahiutaleita viimeistelyyn

 

 1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaurahiutaleet.
 2. Lisää 5dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
 3. Jatka vaivaamista ja lisää loput 1-2 dl vehnäjauhoja muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja suola ja vaivaa taikinaa kunnes saat aikaan hyvän sitkon ja taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
 4. Kohota taikina liinan alla kaksi nkertaiseksi. Ota kaksi lautasta, joihin toiseen laitetaan hieman vettä ja toiseen kaurahiutaleita.
 5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 18 saman kokoiseen palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja paina jokainen sämpylä ensin kevyesti veteen ja sen jälkeen lautaselle jossa on kaurahiutaleita.
 6. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuutin ajan
 7. Paista sämpylöitä kiertoilmalla 200 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
 • Vinkki!
  Kaada 0,5dl vettä uunin pohjalle samalla kun laitat pellit uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukkua varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin saat sämpylöihin ihanan rapean kuoren.

 

 

 

Kurkkaa myös aurajuustosämpylät, sormiruokailijan porkkanasämpylät sekä helppo gluteeniton pataleipä.

Huomenna 25.10.2018 alkaa muuten Ruoka & Viinimessut ja samassa yhteydessä on myös Kirjamessut. Jos olet vielä lippuja vailla, niin osallistu arvontaan Instagramissa. Jaossa on kolme lippua messuille! *Liput tarjoaa Messukeskus

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaurasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
 • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X