Kurpitsasta on moneksi! Se on tullut todettua nyt, sillä kurpitsasesonki on kuumimmillaan ja kaupat ovat täynnä erilaisia kurpitsalajikkeita. Olen viikon sisällä käyttänyt uunissa paahdetusta kurpitsasta tehtyä sosetta esimerkiksi aivan ihanaan latteen ja sämpylöihin sekä nyt näihin uskomattoman herkullisiin kuppikakkuihin. Kurpitsasta voi valmistaa erilaisten suolaisten ja makeiden leivonnaisten lisäksi juomia, pastakastikkeita, risottoa, sosekeittoja ja piiraita.

Tällä kertaa halusin kokeilla porkkanakuppikakkujen tyylisiä leivonnaisia, joissa porkkana on korvattu kurpitsalla. Lisäsin taikinaan jauhettua inkivääriä ja reilusti kanelia. Kurpitsan ansiosta koostumus on ihanan mehevä ja nämä nousivatkin heti ihan suosikikseni porkkanaleivonnaisten rinnalle. Tuorejuustokuorrute tuo kivan lisän, etenkin kun päälle ripottelee hieman kanelia ja pähkinärouhetta. Kun kaiken tämän viimeistelee valuttamalla päälle vaahterasiirappia niin lopputulos on suorastaan taivaallinen. Jos ajatuksissa on leipoa jotakin kurpitsasta, niin suosittelen ehdottomasti näitä!

 

 

Mehevät kurpitsa-kuppikakut ja tuorejuustokuorrute 12 kpl

Taikina:

3 munaa

2dl fariinisokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

4tl kanelia

1tl jauhettua inkivääriä

200g kurpitsaa soseutettuna

1dl rypsiöljyä

 1. Vaahdota munat ja fariinisokeri.
 2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja inkivääri. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja kääntele tasaiseksi nuolijalla.
 3. Lisää lopuksi kurpitsasose ja öljy ja sekoita kevyesti sekaisin.
 4. Annostele taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.
 5. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

 

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

40g pehmeää voita

4dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

 • Koristeluun: vaahterasiirappia, kanelia ja pähkinärouhetta
 1. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Viimeistele leivonnaiset vaahterasiirapilla ja kanelilla sekä halutessasi pähkinöillä tai pähkinärouheella.
 • Vinkit!

-Kuten porkkanaleivonnaiset, myös nämä kurpitsaa sisältävät leivonnaiset ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Halutessasi voit leipoa kuppikakut etukäteen ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä.

-Säilytä kuorrutetut leivonnaiset kannellisessa rasiassa jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin maut tulevat paremmin esiin!

-Alempaa löydät ohjeen kuinka voit helposti valmistaa kurpitsasoseen itse.

 

Kurpitsasoseen valmistus:

 1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille halkaistu puoli ylöspäin.
 2. Kypsennä puolikkaita 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
 3. Koverra pehmeä sisus lusikalla kulhoon ja anna jäähtyä. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella ja käytä leivontaan, ruokiin tai kuumiin juomiin.
 • Saat 1,5kg painavasta kurpitsasta (esim. talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa,myskikurpitsa) noin 700-800g valmista sosetta. Osan voit halutessasi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Jos käytät pienempää kurpitsaa, muista lyhentää myös kypsennusaikaa uunissa.

 

 

 

 

 

Olen vasta nyt havahtunut siihen, kuinka vähän oikeastaan tulee itse hyödynnettyä eri kurpitsalajikkeita. Jos sinulle tulee mieleen joku ihana ruoka, leivonnainen tai juoma johon olet käyttänyt kurpitsaa niin kerrothan siitä kommenteissa. Kokeilisin mielelläni erilaisia reseptejä nyt kun olen innostunut käyttämään kurpitsaa.

Itse voisin suositella ainakin aiemmin tekemääni myskikurpitsakeittoa ja tietenkin tätä ihanaa kurpitsapastaa vuohenjuustolla. Vielä haluaisin tehdä ainakin kurpitsapiirakkaa ja kurpitsa-juustokakkua.

 

Mukavaa viikonloppua!

 

Kommentit (4)

Ihanan näköisiä kuppikakkuja. Voi olla että testailen noita kun kurpitsaa täällä itsekin työstän. Tein itse eilen ihanaa kurpitsakeittoa tuosta perinteisestä isosta oranssista kurpitsasta. Valion ohje oli pohjana, hieman muunnellen: https://www.valio.fi/reseptit/kurpitsakeitto-1/

Appelsiinituorejuusto antoi ihanan maun ja lisäsin chilijauhetta niin tuli mukavaa potkua.

Kiitos kovasti! Näistä tuli kyllä tosi hyviä 🙂

Appelsiinituorejuusto kuulostaa kivalta lisältä keittoon, hauska idea!

Kommentoi juttua: Mehevät kurpitsa-kuppikakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
 • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
 • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X