Yhdestä kurpitsasta riittää moneen herkkuun. Valmistin 1,5kg kokoisesta hokkaido-kurpitsasta soseen, josta osan käytin näihin kurpitsasämpylöihin ja osan meheviin kurpitsa-kuppikakkuihin. Reseptistä yli jääneen kurpitsasoseen voi myös halutessaan pakastaa tai käyttää muuhun leivontaan ja ruoanlaittoon.

Kurpitsa tuo sämpylöihin makua ja väriä, mutta näissä sämpylöissä myös muoto on kuin kurpitsalla. Omenanlohkojan avulla saat sämpylöistä helposti kurpitsan mallisia. Nämä sämpylät sopivat täydellisesti sosekeiton kanssa nautittavaksi tai muuten vaan syksyisen kattauksen viimeistelyyn.

 

 

Kurpitsasämpylät 20kpl

5dl vettä

400g kurpitsaa soseena

1rkl tummaa siirappia

5dl sämpyläjauhoja

9-10dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa (11g)

0,3dl rypsiöljyä

1,5tl suolaa

 

 1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon kurpitsasose ja siirappi.
 2. Lisää sämpyläjauhot, puolet vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
 3. Jatka vaivaamista ja lisää loput jauhot muutamassa erässä. Mittaa joukkoon öljy ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes saat aikaan hyvät sitkon ja taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
 4. Jaa kohonnut taikina 20 saman kokoiseen palaan. Pyörittele sämpylöiksi, asettele leivinpaperin päälle pellille ja ripottelle päälle jauhoja. Tee sämpylöistä kurpitsan muotoisia painamalla keskelle kuvio omenalohkojan avulla. Paina kuvio lähes sämpylän pohjaan saakka. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
 5. Paista sämpylöitä 210 asteessa noin 20 minuuttia.
 • Vinkki!

-Tässä ohjeessa on käytetty hokkaido-kurpitsasta itse valmistettua sosetta.

-Kurpitsasose värjää taikinan hennon keltaiseksi. Lisää taikinaan ripaus kurkumaa mikäli haluat tuoda väriä enemmän esiin.

 

Kurpitsasoseen valmistus:

 1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille halkaistu puoli ylöspäin.
 2. Kypsennä puolikkaita 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
 3. Koverra pehmeä sisus lusikalla kulhoon ja anna jäähtyä. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella ja käytä leivontaan, ruokiin tai kuumiin juomiin.
 • Saat 1,5kg painavasta kurpitsasta (esim. talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa,myskikurpitsa) noin 700-800g valmista sosetta. Osan voit halutessasi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Jos käytät pienempää kurpitsaa, muista lyhentää myös kypsennusaikaa uunissa.

 

 

 

Olen muuten aiemminkin tehnyt näitä kurpitsan muotoisia sämpylöitä, jos haluat nähdä vaihekuvan niin kurkkaa postaus josta löytyy myös fetajuustolla ja salvialla maustettu kurpitsakeitto. 

Kurpitsasose sopii mainiosti myös kuumiin juomiin, kuten nyt ajankohtaiseen kurpitsalatteen joka saa vaikutteita pumpkin spice latesta. Tähän super herkulliseen kuumaan juomaan on tulossa ohje myöhemmin!

 

Oletko muuten jo osallistunut arvontaan, jossa voit voittaa itsellesi hauskan ja ekologisesti valmistetun kumipuisen kaktuspelin?

Voit osallistua tasapainoilevan cactuksen arvontaan täällä. 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kurpitsasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
 • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
 • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
 • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
 • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
 • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
 • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X