Jo ensimmäinen siemaisu itse tehtyä pumpkin spice lattea, eli kotoisammin kurpitsalattea sai hymyn huulille. Mietin, miten itse tehty voikin maistua vielä paljon paremmalta kuin kahvilan versio. Uskokaa pois, tämä kurpitsalatte on ihan mielettömän hyvää! Siskoni oli jo etukäteen maustanut soseen valmiiksi, joten juomat oli helppo valmistaa sekoittamalla ainekset vain yhteen yhteen. Sain häneltä luvan jakaa ihanan reseptin myös tänne blogiin.

Itse tehty kurpitsasose maustetaan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja muskottipähkinällä. Ihana mausteinen tuoksu leijailee keittiössä ja aina vaan paranee, sillä seuraavaksi sekaan kaadetaan kondensoitua maitoa ja lopuksi vielä tummapaahtoista kahvia. Sopivasti makea ja mausteinen latte lämmittää täydellisesti kylminä pimenevinä iltoina.

 

 

Itse tehty pumpkin spice latte / 4 annosta

1dl kurpitsasosetta (n.200g)

1,5dl kondensoitua maitoa

1tl jauhettua kanelia

1tl jauhettua inkivääriä

1tl jauhettua neilikkaa

1tl jauhettua muskottipähkinää

4 kuppia kuumaa kahvia

kahvimaitoa / kauramaitoa

 • Koristeluun: kermavaahtoa, suklaahippuja, kanelia, vaahterasiirappia, maustettua kurpitsasosetta..
 1. Kuumenna kurpitsasose ja kondensoitu maito pienessä kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita huolellisesti.
 2. Annostele kahvikupin pohjalle 1-2rkl maustettua kurpitsasosetta. Kaada päälle kuumaa kahvia ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi kahvimaito.
 3. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla, suklaahipuilla ja ripauksella kanelia. Viimeistele juoma valuttamalla päälle maustettua kurpitsasosetta.
 • Vinkit!

– Jos valmistat kurpitsasoseen itse, voit pakastaa yli jääneen soseen myöhempää käyttöä varten.

– Maustettu kurpitsasose säilyy jääkaapissa noin 2-3 päivää.

 

Kurpitsasoseen valmistus:

 1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille halkaistu puoli ylöspäin.
 2. Kypsennä puolikkaita 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
 3. Koverra pehmeä sisus lusikalla kulhoon ja anna jäähtyä. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella ja käytä leivontaan, ruokiin tai kuumiin juomiin.
 • Saat 1,5kg painavasta kurpitsasta (esim. talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa,myskikurpitsa) noin 700-800g valmista sosetta. Osan voit halutessasi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Jos käytät pienempää kurpitsaa, muista lyhentää kypsennysaikaa uunissa.

 

 

 

 

 

Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla itse tehtyä vaahterasiirappilattea, joka on ollut tänä syksynä yksi ehdoton lempparini Starbucksin valikoimasta. Tässä muuten vielä muutama vinkki, mihin kurpitsasosetta voi kuumien juomien lisäksi käyttää: kurpitsasämpylät, kurpitsa-kuppikakut ja kurpitsa-sosekeitto.

Tällä aletaan vähitellen virittäytyä joulutunnelmaan. Ekat joulutortut on leivottu ja glögikausi avattu. Viikolla viriteltiin siskon kanssa ulkovalot takapihalle ja ensimmäiset joululahjat on jo hankittu. Yksi ihana jouluaiheinen arvontakin on tulossa blogiin pian, joten pysykäähän kuulolla.

 

Kiitos vielä kaikille PlanToysin kaktuspelin arvontaan osallistuneille! Tasapainoilevan cactuksen voitti Henna, onneksi olkoon! Laitan sinulle sähköpostia 🙂

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Itse tehty pumpkin spice latte

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
 • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
 • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
 • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
 • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
 • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
 • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X