Jo ensimmäinen siemaisu itse tehtyä pumpkin spice lattea, eli kotoisammin kurpitsalattea sai hymyn huulille. Mietin, miten itse tehty voikin maistua vielä paljon paremmalta kuin kahvilan versio. Uskokaa pois, tämä kurpitsalatte on ihan mielettömän hyvää! Siskoni oli jo etukäteen maustanut soseen valmiiksi, joten juomat oli helppo valmistaa sekoittamalla ainekset vain yhteen yhteen. Sain häneltä luvan jakaa ihanan reseptin myös tänne blogiin.

Itse tehty kurpitsasose maustetaan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja muskottipähkinällä. Ihana mausteinen tuoksu leijailee keittiössä ja aina vaan paranee, sillä seuraavaksi sekaan kaadetaan kondensoitua maitoa ja lopuksi vielä tummapaahtoista kahvia. Sopivasti makea ja mausteinen latte lämmittää täydellisesti kylminä pimenevinä iltoina.

 

 

Itse tehty pumpkin spice latte / 4 annosta

1dl kurpitsasosetta (n.200g)

1,5dl kondensoitua maitoa

1tl jauhettua kanelia

1tl jauhettua inkivääriä

1tl jauhettua neilikkaa

1tl jauhettua muskottipähkinää

4 kuppia kuumaa kahvia

kahvimaitoa / kauramaitoa

 • Koristeluun: kermavaahtoa, suklaahippuja, kanelia, vaahterasiirappia, maustettua kurpitsasosetta..
 1. Kuumenna kurpitsasose ja kondensoitu maito pienessä kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita huolellisesti.
 2. Annostele kahvikupin pohjalle 1-2rkl maustettua kurpitsasosetta. Kaada päälle kuumaa kahvia ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi kahvimaito.
 3. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla, suklaahipuilla ja ripauksella kanelia. Viimeistele juoma valuttamalla päälle maustettua kurpitsasosetta.
 • Vinkit!

– Jos valmistat kurpitsasoseen itse, voit pakastaa yli jääneen soseen myöhempää käyttöä varten.

– Maustettu kurpitsasose säilyy jääkaapissa noin 2-3 päivää.

 

Kurpitsasoseen valmistus:

 1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille halkaistu puoli ylöspäin.
 2. Kypsennä puolikkaita 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
 3. Koverra pehmeä sisus lusikalla kulhoon ja anna jäähtyä. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella ja käytä leivontaan, ruokiin tai kuumiin juomiin.
 • Saat 1,5kg painavasta kurpitsasta (esim. talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa,myskikurpitsa) noin 700-800g valmista sosetta. Osan voit halutessasi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Jos käytät pienempää kurpitsaa, muista lyhentää kypsennysaikaa uunissa.

 

 

 

 

 

Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla itse tehtyä vaahterasiirappilattea, joka on ollut tänä syksynä yksi ehdoton lempparini Starbucksin valikoimasta. Tässä muuten vielä muutama vinkki, mihin kurpitsasosetta voi kuumien juomien lisäksi käyttää: kurpitsasämpylät, kurpitsa-kuppikakut ja kurpitsa-sosekeitto.

Tällä aletaan vähitellen virittäytyä joulutunnelmaan. Ekat joulutortut on leivottu ja glögikausi avattu. Viikolla viriteltiin siskon kanssa ulkovalot takapihalle ja ensimmäiset joululahjat on jo hankittu. Yksi ihana jouluaiheinen arvontakin on tulossa blogiin pian, joten pysykäähän kuulolla.

 

Kiitos vielä kaikille PlanToysin kaktuspelin arvontaan osallistuneille! Tasapainoilevan cactuksen voitti Henna, onneksi olkoon! Laitan sinulle sähköpostia 🙂

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Itse tehty pumpkin spice latte

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Me herkuteltiin eilen kahvin kanssa tällä ihanalla Kinder-juustokakulla 😍 Kakkua jäi vielä, joten keitettiin tänään ystävän kanssa kakkukahvit, tämä oli kyllä niin herkkua! Blogissa resepti ja uusi postaus ☝️
.
.
.
#pääsiäinen #kinderjuustokakku #juustokakku #kinder #kindersuklaa #suklaakakku #kakku #kinderkakku #pääsiäisleivontaa #macarons #kinderbueno #suklaamunat #leivojakoristele #ihanitsetehty #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #cheesecake #kindercheesecake #kindercake #kinderchocolate #easter #eastercake #chocolatecheesecake #bakingblog
 • Yhteiset aamupalahetket lapsen kanssa on ihan parhaita ❤️ Tästä häneltä jäi syömättä ainoastaan salaatinlehdet, joita oli kuitenkin saatava kun äidilläkin on. Ihanaa päivää! ☺️
.
.
.
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #smoothie #tuoremehu #mansikat #breakfast #brekkie #coffee #juice #smoothietime #strawberries
 • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @jollyroomfi 🌿
Ihanaa kun on näin hyvät ilmat ja aurinko paistaa! Me ollaan oltu nyt tosi paljon ulkona ja lapsen kanssa pukeminen on helpottunut, kun ei tarvita enää paksuja haalareita. Aamuisin on vielä vähän viileää, niin tää Nordbjørnin softshell-takki on ollut kyllä ihan loistava. Tänään taas luvassa aurinkoinen päivä ja me suunnataan nyt heti aamusta puistoon ja puhaltelemaan saippuakuplia 😍
.
.
.
#yhteistyö #jollyroom #nordbjørn #softshell #softshelltakki #ulkovaatteet #taapero #ulkoilu #kevät #lastenvaatteet #yesjollyroom #ulkoleikit
 • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
 • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
 • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
 • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki

minkavi

X