Tervetuloa jouluun-kirja + arvonta

Kaupallinen yhteistyö Docendo.fi

En meinannut malttaa odottaa, että saisin käsiini tämän joulukirjan. Ilona Pietiläisen kirja Tervetuloa jouluun! on juuri niin ihana kuin esittelytekstin ja kannen perusteella olin kuvitellut. Kerroinkin jo aiemmassa postauksessa, että täällä on jo alettu virittäytyä joulutunnelmaan ja tämän kirjan myötä joulufiilis kasvoi entisestään.

 

Tämä kirja on kirjoitettu jokaiselle, jonka mielestä joulun odotus on ihmisen parasta aikaa.

                                                                                                Ilona Pietiläinen – Tervetuloa jouluun!

Kirjassa esitellään tunnelmallisia joulukoteja, koristellaan pihaa ja valmistetaan kotikuusen oksan linnuille oma jouluateria. Upeat ja inspiroivat kuvat saavat todellisen joulufiiliksen aikaan. Tekee oikein mieli kääriytyä syvemmälle viltin alle tunnelmoimaan ja selaamaan kirjan sivuja.

Kirja kaipaa ehdottomasti glögiä ja pipareita kaverikseen, sillä kaikkien kivojen koristeluvinkkien, sisustuskuvien ja talvimaisemien lisäksi sivuilta löytyy aivan ihania jouluherkkuja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jouluvohvelit, lumipullat tai polkakaramellimuffinit? Itse tehdyt ruokalahjat ja herkkukorit ovat ihan parhaita joululahjoja ja viemisiä läheisille. Kirjasta saa monia uusia ideoita siis myös joulun ajan muistamisiin.

Postauksen lopusta löydät kirja-arvonnan, mutta jos et malta odottaa mahdollista voittoa niin voit tilata oman kirjasi suoraan Docendon kirjakaupasta. Uutiskirjeen tilaajat saavat vielä 15% alennuskoodin, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

 

 

 

Huurteisia ikkunoita, kynttilöitä, itse leivottuja herkkuja ja glögilaseja. Pieniä lapsia tonttulakit päässä ja heidän tarinoitaan jouluaaton vietosta. Lumisia maisemia, koristeluja joulukuusia ja joulukukkia, ohjeita niin ovikoristeisiin kuin talvilettuihinkin.

Tässä kirjassa riittää ihasteltavaa ja luettavaa. Itsekin olen jo moneen kertaan selaillut kirjan toinen toistaan tunnelmallisempia Ilonan ottamia kuvia ja ihanasti kirjoitettua tekstiä.

 


 

Kirjasta löytyy inspiroivia joulutarinoita kuten Lila-koiran joulun, pienen punaisen talon joulu sekä vastasyntyneen joulu. Sivuilla esitellään ihastuttavia joulukoteja, rintamamiestalon joulua ja kivoja sisutus- ja koristeluideoita. Ruokareseptien lisäksi löytyy ohjeita joulukodin koristeluun, rakennetaan kaappi vanhasta ovesta ja tehdään tarjoilutorni kauniista lautasista. Paljon siis kaikkea laidasta laitaan ja juuri se mielestäni tekee kirjasta niin mielenkiintoisen ja innostavan.

Itse aion ehdottomasti kokeilla aiemmin mainittujen herkkujen lisäksi ainakin kirjan hauskan kuuloista joulupizzaa ja eiköhän me laiteta myös linnuille itse tehdyt jouluherkut takapihan puuhun.

 

 


 

Hyvä olo hiipii jokaiseen nurkkaan. Koti tuoksuu kanelille ja vaniljalle. On joulu.

                                                                     Ilona Pietiläinen – Tervetuloa jouluun!

KIRJA-ARVONTA

Sain arvottavaksi yhden Tervetuloa jouluun!-kirjan blogin lukijoiden kesken. Ja koska rakastan joulua, haluaisin kovasti kuulla teidän joulutunnelmointia. Voit siis osallistua kirjan arvontaan näin:

  • Kerro kommenttiboksissa jotain ihanaa jouluun liittyvää. Esimerkiksi millaisia jouluperinteitä sinulla on ja miten vietät joulua? Miten virittäydyt joulun viettoon tai mitkä ovat sinun jouluherkkujasi?
  • Arvonta päättyy sunnuntaina 18.11.2018 ja jotta saadaan kirja mahdollisimman nopeasti matkaan niin muistathan seurailla sähköpostiasi sunnuntai-iltana.

Onnea arvontaan!

 

 

Kommentit (64)

Vietämme joulun mieheni kanssa kaksin. Emme halua lähteä yhtään mihinkään. Meillä on joulupöydässä just niitä ruokia joista tykätään, eikä yhtään enempää :). Joskus valitettavasti joudun olemaan töissä jouluna, kaupan alalla kun olen. Tämän joulun osalta en vielä tiedä tuleeko joulu töissä vai saako loikoilla kotona.

Kokoonnutaan perheen kesken. käydään joulukirkossa, viedään haudoille kynttilöitä, jouluruuat, avataan joululahjat, katsotaan jouluohjelmia televisiosta… nautitaan yhdessäolosta hämärässä vain joulukuusenvalojen ja kynttilöiden valossa <3

Olen jouluhullu. Meillä on koti jo valmiina jouluun ja olen leiponut pipareita sekä torttuja useamman kerran. 😀

Parasta on syöminen rakkaiden kanssa. ❤️ Ihana tuo kirja!

Joulua tulee aina vietettyä sukulaisten kanssa ja jouluvalmisteluihin kuuluu glögi, kynttilät ja lahjojen paketointi.

Jouluna parasta on rauhoittuminen läheisten kanssa ja jouluherkkujen syönti. Eniten pidän suklaakonvehdeista 🙂

Joulunajan tunnelma on mielestäni ihana

Parasta joulussa on odotus ja valmistelu. Marraskuun pimeydessä joulun odotus auttaa jaksamaan läpi harmaiden päivien!

Vietämme joulua rakkaiden lastemme kanssa ❤
Parasta joulussa on tunnelma ja ruoka.

Joulun odottaminen on vuoden ihaninta aikaa. Jouluun ja sen odottamiseen kuuluu tunnelmointi ja rentoutuminen. On myös ihanaa, kun saa hyvissä ajoin suunnitella jouluherkkuja ja muita jouluun liittyviä asioita, kuten askarrella kortteja ja paketoida lahjoja läheisille. Jouluuni kuuluu myös kauneimpien joululaulujen kuunteleminen kirkossa ja jonkilainen hyväntekeväisyys, kuten jollekin taholle lahjoituksen tekeminen. Itse joulu vietetään perheen kesken anoppilassa syöden, saunoen, tunnelmoiden ja rentoutuen.

Vietämme joulua kotona, on kuusi ja jouluruuat sekä rakas perhe koolla. Joulupukki lahjat myös tuo illan päätteeksi.

Joulusta on tulossa tärkeä perheen kokoontumisen juhla, kun lapset aikuistuvat. Käytännölliset, toivotut, edulliset lahjat kuuluvat kuusen alle edelleen. Tänä jouluna on tarjolla myös vegaanisia herkkuja.

Jouluna pitää tietysti herkutella! Perinteiset jouluruuat pitää meidän perheessä pintansa, vaikka välillä tulee kokeiltua jotain uuttakin. Varaslähtöä ruokiin taikka mitään testikinkkua ei oteta, parasta on käydä joulupöytään kun on koko vuoden niitä herkkuja odotellut.

Aloitan jouluun valmistautumisen jo vuoden alussa, mikä tarkoittaa sitä, että tulevaa joulua varten tehdään isompitöisiä itsetehtyjä lahjoja – kudottuja, neulottuja, ommeltuja jne. Koti valmistellaan joulukuntoon joulukuun alkuun mennessä, tällöin joulusta voi nauttia pidempään. Kauneimmat joululaulut kirkossa, haudoilla käynti, joulupuuro ja muut jouluherkut kuuluvat tietysti kuvioihin. Läheisten kanssa vietetään yleensä aattoa ja nautitaan toistemme seurasta unohtamatta kuitenkaan joulun sanomaa.

Aloitan jouluun valmistautumisen jo vuoden alussa, mikä tarkoittaa sitä, että tulevaa joulua varten tehdään isompitöisiä itsetehtyjä lahjoja – kudottuja, neulottuja, ommeltuja jne. Koti valmistellaan joulukuntoon joulukuun alkuun mennessä, tällöin joulusta voi nauttia pidempään.

Joulu on antamisen juhlaa. On mieltä lämmittävää tuottaa iloa muille kanssaihmisille, olivatpa he sitten omia perheenjäseniä tai muita, antamalla ruoka tai muita lahjoja joulun sanomaa unohtamatta.

Joulu Lapissa on niin ihanaa, mutta tänä vuonna kotijoulu suurella 💚:llä täällä Etelä -Suomen hangilla / vihreillä nurmikoilla. Kaikki käy!

Perheen kanssa kiireetön joulunvietto ja lasten odotus ja riemu!!

Tänäkin jouluna menen nuoremman veljen luo jossa vietämme joulua myös isän kanssa. Yöllä paistetaan kinkku ja aamu 7 mennään joulukirkkoon. 🙂

Vietän joulua yhdessä kihlattuni ja hänen perheensä kanssa. Syömme yhdessä hyvää jouluruokaa, on joulusauna ja lahjojen avaaminen. Illalla menen joulukirkkoon.

Viime joulun vietimme vanhempieni mökillä. Oli ihanan tunnelmallinen joulu. Jospa tulevan joulunkin viettäisimme samoin.

Vietän joulun aina pienperheeni kanssa. Jouluna pelataan lautapelejä ja joka vuosi testaan uusia leipomuksia. Mukana.

Joulua aletaan fiilistelemään kaikessa rauhassa jo lokakuun puolella. Tunnelman tuo kynttilät ja tähdet ikkunoissa. Nyt kun lapset jo ovat aikuisia, niin jouluruoka on noussut ihan parhaaksi joulujutuksi. Lahjoja ei juurikaan vaihdella vaan annetaan lahjaksi kiireetöntä yhdessäoloa.

Me vietämme oikeaa kunnon sukujoulua maalla perheen kanssa!

Olen niin jouluihminen henkeen ja vereen 🙂 tänään juuri laitoin ensimmäisiä joulujuttuja, valoja, kynttelikköjä ja liinoja. Loput maltan laittaa vasta joulukuussa, joulukoristeita riittää meinaan joka lähtöön. Tänä jouluaatto menee ekaa kertaa töissä elämäni aikana, mutta onneksi on aamuvuoro..sitten pääsee poikaystävän kanssa viettää joulua ja joulupäivänä ekaa kertaa poikaystävän porukoille, jänskättää : D tai miesystävä tuo taitaa olla kun puhutaan kohta 30 v miehestä 🙂 hänkin on jouluihminen mikä on ihanaa! Rakastan kaikkea joulussa, odotus on kuitenkin ihaninta ❤

Koko perhe kokoontuu yhteen, lapsenlapset jännittävät pukin tuloa, ihanaa ruokaa kiireettömästi, tunnelmaa, tuoksuja, iloa, lämpöä..

Joulu tuo valon pimeään loppusyksyyn. Joulun valmistelut alkavat pipareiden teolla hyvissä ajoin, lokakuussa totta puhuen, ja jatkuvat aattoaamuun saakka, jolloin kuorrutetaan kinkku. Nautin valmisteluista yhtä paljon kuin joulupyhien herkkuhetkistä perheen kanssa.

Me vietämme joulua oman perheen, vanhempieni sekä sisarusteni perheen kanssa maalla. Niin tunnelmallista ja ihanaa!

Tyttäreni (4 v) kanssa odotellaan jo kovasti joulua! Monta kirjettä on jo pukille kirjoitettu, ja jokaisen niistä on tonttu käynyt yön aikana hakemassa! Pipareita leivottiin isänpäiväksi ja monta pellillistä on varmasti vielä tulossa. Mauri Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille -kirjaa olemme lukeneet iltaisin, samaa kirjaa luimme myös viime vuonna. Jouluvaloja on jo ilmestynyt olohuoneeseen ja parvekkeelle, piparitalon leipominen ja joulukorttien askartelu ovat seuraavaksi edessä 😊

Itse olen olen Jouluihminen suurella J:llä! Alan odottaa joulua jo varhain kaivamalla esiin keittokirjoja, vanhoja joululehtiä, jouluvaloja, askartelulehtiä jne jne. Rakastan leipomista ja ruuan laittoa, joten joululahjat pitävätkin aina sisällään joko makeaa tai suolaista herkkua. Aattoaamuna en malta odottaa joulupukin kuumalinjan aukeamista, joulupuuron tuoksua, kynttilöiden valoa, villasukkien lämpöä… puolisoni kanssa olemme viettäneet jo useamman joulun kaksin pienen koiravanhuksen kera. Aattoaamun touhujen jälkeen käymme haudalla, minkä jälkeen onkin aika ruveta laittamaan pöytää koreaksi. Jouluplydässä meillä on paljon kalaa eri muodoissa, erilaisia salaatteja, kalkkunaa kinkun sijaan ja joululaatikot itsetehtyinä. Joululahjoja emme toisillemme joka vuosi osta. Viime vuonna päätimme yhteistuumin laittaa lahjarahat uuteen imuriin, mistä hyötyy koko huusholli. Aattoilta kuluu herkkuja popsien, jouluohjelmia katsellen ja nauttien kiireettömyydestä. Joulu, ihanaa kun tulet!

Joulun odotus ja valmistelu on vielä kutkuttavampaa kuin itse joulu. Olen todella jouluihminen. Tykkään koristella kotia, laittaa jouluvaloja, ostaa joulukukkia ja polttaa kynttilöitä. Piparitaikinan teen itse ja leivonta on ihan perinne. Parhainta joulussa on yhdessäolo perheen kanssa. Tärkeintä on olla mummun ja papan kanssa samassa paikassa, joten tämän joulun sijainti on vielä avoin.

Joulu valmistelut alkavat havu kranssejen teolla ja ulkovalojen laitolla.Lasten kanssa askartelu ja leipominen ja joululaulujen kuuntelua.Hiljentymistä kirkossa ja edes menneiden rakkaiden haudalla käynti.Kiireettömyys ja yhdessä olo tuovat sen ihanan joulun.

Joulu hiipii joka vuosi kotiimme pikkuhiljaa eli jouluun valmistautuminen on ihanaa. Perinteiset joulukortit ystäville ovat jo valmiina lähtöön. Joulukuun alusta alkaen kotiimme alkaa ’ilmestyä’ joulujuttuja. Valoja, tonttuja, enkeleitä, verhoja, tyynyjä, mattoja jne. Joulun tuoksut leipomisineen lähempänä joulua ovat joka vuosi yhtä herkullisia.. Kun aito joulukuusi kannetaan kotiimme ja koristellaan, juhla on jo lähellä ja on aika hiljentyä Jeesuksen syntymäjuhlaan. Joulukirkko ja hautakynttilät omaisille kertovat joulun tärkeimmästä sanomasta eli RAKKAUDESTA.

Joulunalusaika viehättää. Havuja pihaan kesäkukkien sijaan, pipareita (natiaisenkin mielestä gluteenittomat parempia) ja glögiä tietty….
Ja taas tänä vuonna kokeilen joulutorttuja ilman kotimaisia viljoja, eivät tykkää tulla lehteviksi. Uusi ohje taas peliin. Ei niitä ilman voi olla 😊
Joulehti on ehdoton jokavuotinen odotus.
Itse jouluaatto vietett jo vuosia pienellä porukalla.

Joulunalusaika viehättää. Havuja pihaan kesäkukkien sijaan, pipareita (natiaisenkin mielestä gluteenittomat parempia) ja glögiä tietty….
Ja taas tänä vuonna kokeilen joulutorttuja ilman kotimaisia viljoja, eivät tykkää tulla lehteviksi. Uusi ohje taas peliin. Ei niitä ilman voi olla 😊
Joulehti on ehdoton jokavuotinen odotus.
Itse jouluaatto vietett jo vuosia pienellä porukalla.

Joulu tulla jollottaa ja laitan talon jouluun pikkuhiljaa, aloitan itsenäisyyspäivänä, lasten kanssa torttu- ja piparileivontaa tehdään jo nyt koska kuka niitä jaksaa aattona syödä, pukki tulee kello 13 jo ja sitten vanhemilleni illaksi jossa on samat perinteiset jouluruuat, bataattilaatikosta tuli suosittu. Katsotaan jos tehtdään jotain uutta herkkua vaikkapa kalasta täksi jouluksi. Lohipatee voisi olla sellainen.

Ihanalta vaikuttava kirja!
Joulun odotus ja valmistelu on tietysti joulussa parasta. Tänä(kin) jouluna menen omille vanhemmille viettämään joulua.

Minä vietän joulua perheeni kanssa. Koko perhe on silloin koolla ja haluan myös kutsua ’yksinäisiä’ sukulaisia meille. Syömme, pelailemme, laulamme yhdessä, käymme yökirkossa aattoyönä ja viemme haudoille kynttilät.
Minulla on lapsuuden jouluista ihanat muistot ja haluaisin välittää sitä samaa turvallista harrasta tunnelmaa lapsillenikin.

Mikä ihana joulu taas pian! Meillä vietetään rauhaisaa perhejoulua, riisipuuro, joulusauna, herkkuja ja jouluruokaa sekä tietysti pukki lapsille ja paljon lahjoja! ❤️🙈🎅🏻

Kuusi tuo joulun tunnelman ja sen pystytänkin hyvissä sjoin jotta siitä ehdimme nauttimaan mahdollisimman pitkään 🙂
Aamulla kuuseen sytytetään ekana valot kun heräämme.

Minä olen juuri sellainen ihminen, jonka mielestä joulu ja joulunodotus on vuoden ihaninta aikaa. Joulussa on jotain niin taianomaista, että vielä näin aikuisenakin rupean odottamaan joulua jo heti syksyn tullen. Joulutunnelmaa viritellään kotiin pitkin loppusyksyä valoin, koristein ja kukin. Riisipuuroa keitetään moneen otteeseen ennen joulua. On ihana kaivautua sohvalle lueskelemaan joulukirjoja ja -lehtiä ja nauttia höyryävää glögiä ja joulutorttuja! 😍 Joulu merkitsee meidän perheelle yhteistä kiireetöntä ajanviettoa ja nautiskelua jouluherkkujen äärellä.

Menemme viettämään jouluaattoa tänä vuonna tytön perheen luokse. Joulun odotus on mukavaa aikaa.

Parasta tapa virittäytyä tunnelmaan on muistella lapsuuden jouluja❤

Tuula 13.11.18
Joulun odotus on mieluisaa ja valmistelu myös. Joulunajan ruoka on perinteistä ja syödään yhdessä läheisten kanssa. Joulukuusen kynttilöiden valo on rauhoittavaa ja tunnelmallista.

Vietämme joulua vuorovuosin Suomessa ja Slovakiassa, sillä mieheni on sieltä kotoisin. On mielenkiintoista uppoutua aivan erilaisiin perinteisiin ja juhlia eri tavoin. Slovakiassa jouluaaton aterialla tarjotaan yksi ruokalaji kerrallaan. Ensin alkupalaksi vohveleita hunajalla, sitten haudutettua kaalipataa, friteerattua kalaa ja perunasalaattia, jälkiruoaksi leivosvalikoima. Suomessa taas perusnoutopöytä laatikoineen päivineen. Eksotiikkaa löytyy molemmille:)

Joulu on ihanan taianomaista aikaa. Jouluvalot ja -laulut sekä herkut on mulle ekat joulun odotuksen merkit. Jouluaattona perheen kanssa yhdessä olo ja rentoutuminen on parasta. (:<3

Matkaan jouluksi vanhempieni luokse. Siellä perinteisiin kuuluu paljon ruokaa ja herkkuja (erityisesti itsetehtyjä fudgeja) sekä rauhallista köllöttelyä ilman kiirettä.

Ah ihana joulunaika! <3 Meillä joulun odotus on kovaa vauhtia alkanut. Joulutorttuja ja muita herkkuja on tehty ja joululauluja kuunneltu. Joulussa vaan on sitä taikaa. Aattoa vietetään perheen kesken ja ruuasta nauttien!

perheen kanssa vietän joulua.

Joulu on ihana juhla. Olen viettänyt jouluja jo aika monia, yksin muutamia – viime joulunkin – mutta useimmiten ison perheen seurassa. Nautin joulun valmisteluista, leipomisista ja koristeluista. Tämän vuoden joulukorttien teon aloitin niiden suurtöisyyden vuoksi jo toukokuussa, nyt ne ovat postitusvalmiina. Joulussa tärkeintä on hiljaisuus, pysähtyminen ja rauhoittuminen. Olisipa mukavaa saada tämä kirja valmistautumisen iloksi.

Joulua vietämme vuorovuosina aatto ja joulupäivä niin, että toinen päivä ollaan minun lähisuvun kanssa ja toinen päivä miehen lähisuvun kanssa. Kohta saakin paistaa ensimmäiset joulutortut!

Oih rakastan joulun odotusta, mutta viime aikoina harmillisesti työkiireiden vuoksi en ole ehtinyt fiilistellä joulun tuloa kuten ennen 😔 ihanat muistot joulun odotuksesta on jäänyt viimeisimmältä raskausajalta, kun äitiyslomalaisella oli aikaa tunnelmoida ja laittaa joulua kotiin. Oli ihanaa, kun sai kiireettä käydä joulutoreilla ja -kaupoilla. Ehkä vielä joku päivä 💕

Järjestän aina perinteiset pikkujoulut lastenlasteni kanssa: leivomme ja koristelemme piparit, askartelemme ja kuuntelemme joululauluja. Ihanaa yhdessäoloa ja joulun tunnelmaa!

Joulun odotus on nykyisin lasten ollessa jo aikuisia ihanan kiireetöntä. Saa rauhassa poltella kynttilöitä, nautiskella juustoja ja pipareita, tunnelmoida kaunista lumimaisemaa. Aatto meneekin sitten vilinässä ja vilskeessä lastenlasten kanssa.

Joulunodotus on parasta! Joulukahvia, pipareita ja kynttilöitä, se tunnelmointi! Itse jouluaatto menee nopeasti ja vähän yllättäen ohi. Mutta perheen parissa lasten iloa seuraten.

Olen selaillut tämän kirjan ja kyllä oli upeaa katsottavaa ja luettavaa, kaikkea kivaa jouluun ja leivontaohjeita yms. Jouluna syödään kunnolla, silloin ei lasketa kaloreita mutta myös liikutaan aina ruokailujen välissä niin ei kiloja tule. Ehkäpä pukki tuo myös lahjoja koko pesueelle, jos ovat kilttejä.

Joulun ajan kiire ja hulina, vaihtuu aaton perinteiden ja ihanan jouluruoan jälkeen joulupukin odotukseen ja lahjojen availuun. Joululauluja niin televisiosta kuin radiostakin. Kupilliset maukasta joulukahvia kera joululeivonnaisten….suklaakonvehtien säestyksellä ja kynttilänvalojen hämyisen tunnelman myötä…jokunen sivu joululahjakirjaa.

Perinteinen joulu perheen kesken lapsuudenkodissa on parasta. Koristellaan kotia, tehdään jouluruokia, leivotaan, käydän joulukirkossa ja vietetään yhdessä tunnelmallinen joulu <3

Tulikohan kommenttini oikeaan julkaisuun.
Parhaimpia jouluherkkuja on glögi ja piparit. Tärkein jouluperinne on jouluruokailu joulupäivänä mummolassa sukulaisten kanssa.

Joulu tuntuu taas ihan toisenlaiselta, kun on lapsia. Välillä kun vietettiin vain aikuisten jouluja. Jouluherkuista suosikkejani ovat kinkku ja lanttulaatikko. Kotona ei juuri jouluruokia valmisteta, kun vietämme pyhät sukulaisilla.

Vietämme joulua perheen kesken. Kaikki jouluruuat valmistetaan itse, se on myös osa jouluun valmistautumista. Itse valmistaudun jouluun myös askartelemalla, ja kotia sisustamalla. Lehdistä, blogeista ja muualta etsin ihania Joulu ideoita hyödynnettäväksi.

Meillä on jo melkein 20v ajan aattona aamulla syöty riisipuuroa, minne piilotan yhden mantelin. Lapsistani se joka löytää mantelin voittaa kanssani yhdessä oloa esim elokuvat ja syömään. Lapset jo nyt jännittävät kuka saa mantelin ja saa valita mieluista tekemistä. Toinen perinne on vohveli aamupala joulupäivänä. Nämä ovat juurtuneet syvälle ja näistä ei tingitä <3

lastenlasten kanssa vietetty joulu on aito ja lämminhenkinen

Perheen kanssa vietetään aikaa yhdessä jouluna. Rosolli ja laatikot ovat suurimmat herkut! Lisäksi erilaiset juustot ja hillokkeet. Nam!

Lasten kanssa aina vietetty. Tänä jouluna osin töissä, hoitoalalla, ,joten katsotaan minä päivänä päästään saman pöydän ääreen herkuttelemaan.

Kommentoi juttua: Tervetuloa jouluun-kirja + arvonta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X