Taateli-suklaakakku

Taatelikakku kuuluu jouluun. Saimme usein mummiltani hänen leipomaa taatelikakkua jouluksi ja nyt muutamana jouluna olen tehnyt erilaisia versioita myös itse. Tämä suklainen versio on mielestäni aivan ihanaa ja halusin ehdottomasti jakaa reseptin myös blogiin. Kakku on samaan aikaan juuri sopivan mehevää, kosteaa ja suklaista. Sisältä pehmeää ja reunoilta rapean tahmaisaa. Täydellistä!

Kokeilin ensimmäistä kertaa taatelien soseuttamista sauvasekoittimella sen sijaan, että ne ainoastaan pehmitetään kattilassa. Pidin kakusta ja koostumuksesta niin paljon, että aion jatkossakin soseuttaa taatelit kakkua varten. Muuten kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, joten valmistus on helppoa ja mikä parasta – taatelikakku säilyy tosi hyvänä useita päiviä. Maku ja koostumus vain paranee, joten voit valmistaa kakun hyvissä ajoin ennen joulun herkutteluja.

 

 

Taateli-suklaakakku vuoka 1,5L

250g taateleita

1dl vettä

100g tummaa suklaata

2 dl sokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

1tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

1dl kermaa

Koristeluun: 50g sulaa suklaata, koristerakeita

  1. Mittaa kattilaan 1dl vettä. Lisää taatelit ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos taikinakulhoon ja anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita joukkoon sokeri ja munat. Lisää seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  5. Kumoa kypsä kakku tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.
  • Vinkit!

– Taatelikakku säilyy hyvänä useita päiviä. Säilytä kakkua kelmulla peitettynä tai tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja ote huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

– Voit tehdä kakun mihin tahansa noin 1,5-2 litran vetoiseen kakkuvuokaan.

 

 

 

Oi että! Tämä oli kyllä niin hyvää, että tekisi mieli tehdä jo uudelleen mutta katsotaan jos malttaisin odottaa jouluun saakka.

Kiitos vielä ihan jokaiselle joka osallistui joulukirjan arvontaan edellisessä postauksessa. Oli aivan ihanaa lukea teidän tunnelmointia ja valmistautumista jouluun, kuinka vietätte aaton ja millaisia jouluperinteitä teillä on. Olisinpa voinut lähettää jokaiselle teille oman kirjan, mutta tällä kertaa arpaonni suosi nimimerkkiä Leena(kommentti nro.28), onnea! Olen laittanut sinulle sähköpostia, jotta pääset mahdollisimman pian selailemaan omaa kirjaasi.

Täällä jatkuu jouluisten leivonnaisten suunnittelu ja pian olisi taas uusi kiva arvonta tulossa blogiin, joten pysykäähän kuulolla!

 

 

Avainsanat

Kommentit (7)

Saisiko tästä vielä gluteenittoman vaihtoehdon❣ ja vielä toinen:Miten kananmunan voisi korvata. Voisi yllättää kaverin😊

Heippa!
Gluteenittomaan kakkuun laittaisin 3dl vehnäjauhojen tilalle:
3dl gluteenitonta jauhoseosta TAI
2dl mantelijauhoja + 1dl perunajauhoja TAI
1dl mantelijauhoja + 1dl perunajauhoja + 1dl gluteenitonta jauhoseosta.
Muista myös tarkistaa suklaan gluteenittomuus 🙂

Munatonta taatelikakkua en ole itse tehnyt, mutta sen verran mitä olen ohjeita katsellut niin osa on vain jättänyt ne pois. Taatelit tekevät kakusta ihanan mehevän, joten välttämättä munia ei tarvitse korvata millään.

Toivottavasti tästä oli apua. Olisi kiva kuulla miten gluteeniton ja munaton kakku onnistui, jos innostut sitä kokeilemaan 🙂

Kun näin teidän Taateli-suklaakakku reseptin kiinnostuin ja päätin kokeilla koska oli helppotekoinen ja siinä oli selvät yksinkertaiset ohjeet ja aineet jotka löytyi kaapista. Kakku onnistui yli odotusten js voin lämpimästi suositella. On tärkeää voidella vuoka huolella niin että kakku irtoaa ja pysyy kauniin ehjänä tarjoilua varten. Jokainen voi koristella ja viimeistellä kakkua mielensä mukaan ja tarjoilla sopivilla lisukkeilla. Lämpimät kiitokset hyvästä ja onnistuneesta taateli-kakkureseptistö😊😘❤️🎄🌹

Voi kiitos, ihana kuulla että innostuit kokeilemaan reseptiä ja pidit siitä! Tästä kakusta tuli kyllä heti omakin suosikki ja aion tehdä tätä vielä uudelleen jouluksi. Kiitos kommentista ja ihanaa joulun odotusta sinulle! <3

Korvaako tässä kerma margariinin tai voin?

Jätin tästä voin pois, sillä kerma, taatelit ja suklaa saavat aikaan ihanan koostumuksen ja kakun rakenne on tosi mehevä näin 🙂

Korvaako tässä kerma margariinin tai voin?

Kommentoi juttua: Taateli-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X