Joulun herkuttelujen jälkeen teki mieli kokkailla jotain ihan perus arkiruokaa. Erilaiset kasvissosekeitot ovat ihan meidän pojan lemppareita ja kun meille oli tulossa vieraitakin, niin päätin tehdä keittoa oikein ison kattilallisen.

Tästä sosekeitosta löytyy bataattia, perunaa ja porkkanaa. Lisäksi makua tuovat valkosipuli ja tuoreet yrtit. Tavallisen kerman sijaan käytin kaurakermaa ja kauramaitoa. Keiton kanssa tarjoiltavaksi suosittelen yrttien lisäksi kaurafraichea tai ranskankermaa ja hyvää leipää, jota voi halutessaan myös dippailla keittoon. Tällä ohjeella keittoa tulee tosiaan iso kattilallinen josta riittää muutamaksi päiväksi ja halutessaan osan keitosta voi myös pakastaa.

 

 

 

 

Kasvissosekeitto kaurakermalla / 8-10 annosta

1 bataatti (500-700g)

1kg perunoita

8 keskikokoista porkkanaa

1 yksikyntinen valkosipuli

1rkl ruokaöljyä

2 kasvisliemikuutiota

2,5dl kaurakermaa

3-4dl kauramaitoa

1,5tl suolaa

1tl paprikamaustetta

muutama rouhaisu mustapippuria

tuoretta persiljaa

 • Tarjoiluun: kaurafraiche/ranskankerma + tuore persilja/basilika
 1. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi lohkoiksi.
 2. Mittaa kattilaan ruokaöljy ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Kuullota hetki valkosipulia ja lisää joukkoon kasvikset. Lisää kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
 3. Anna veden kiehua ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot. Keittele kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
 4. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopussa kaurakerma ja kauramaito. Mausta suolalla, paprikamausteella ja mustapippurilla.
 5. Lisää lopuksi keiton joukkoon tuoretta persiljasilppua. Voit lisätä vielä mausteita tai kaurakermaa/kauramaitoa oman maun mukaan.
 6. Tarjoile keitto kaurafraichen tai ranskankerman ja tuoreiden yrttien sekä hyvän leivän kera.
 • Vinkki!

– Voit lisätä mausteeksi myös esimerkiksi chiliä tai muita yrttejä makusi mukaan.

 

Talvipäivien parhaita ruokia ovat kyllä ehdottomasti erilaiset keitot. Jos pidät kasvissosekeitoista niin kurkkaa reseptit näihin:  paahdettu tomaatti-vuohenjuusto-linssikeitto ja peruna-porkkana-purjososekeitto.  Tomaatti-vuohenjuustokeitto on yksi omista lemppareistani ja sitä ajattelinkin tehdä meille ensi viikolla.

Seuraavassa postauksessa on muuten luvassa sisustusaiheisia kuvia, joten kaikki jotka olette pyytäneet etenkin Instagramin puolella lisää sisustus- ja kotijuttuja niin olkaahan kuulolla. Mukavaa sunnuntaita!

 

Kommentit (2)

Nam! Kasvissosekeitot on niin hyviä, kauniin väristäkin. Itse oon nyt hyödyntänyt kauppojen tarjouksia noista valmiista porkkana-, ja bataattisoseista, saa helposti hyödynnettyä keittoihin. 🙂

Oi kyllä! Näissä keitoissa on niin herkulliset maut ja värit! 🙂 Täytyypä muuten joskus kokeilla noita soseitakin, varmasti kätevää kun ei tarvitse erikseen kuoria ja pilkkoa 😀

Kommentoi juttua: Kasvissosekeitto kaurakermalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
 • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
 • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
 • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
 • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X