Tein meille pitkästä aikaa tuorepuuroa, edellisestä kerrasta olikin jo aivan liian kauan. Yksi suosikeistani on vadelmainen tuorepuuro, mutta nyt halusin tehdä jotain muuta ja maapähkinävoi-banaanituorepuuro olikin oikein onnistunut kokeilu. Maistoin puuroa jo tekovaiheessa, enkä melkein malttanut odottaa että pääsen syömään tätä aamulla. Siis ihan uskomattoman hyvää! Maapähkinävoi sopii kyllä vaikka mihin!

Olin tehnyt edellisenä iltana myös hieman chiageeliä ja kokosin yhden annoksen tuorepuuroa pieneen lasipurkkiin. Annoksesta saa näyttävän, kun annostelee kerroksittain tuorepuuroa, banaanisiivuja, maapähkinävoita ja chiageeliä. Näin puuro on myös helppo säilyttää tai kuljettaa mukana ja syödä myöhemmin.

Tuorepuuro sopii erinomaisesti aamupalan lisäksi myös välipalaksi ja evääksi, iltapäiväkahvin kanssa tai vaikka iltapalaksi. Tykkään itse crunchy maapähkinävoista, jonka sattumat tuovat kivaa suutuntumaa puuroon. Loppusilauksen tuo ripaus kanelia, joka sopii yhteen pähkinävoin ja banaanin kanssa.

 

 

 

Maapähkinävoi-banaanituorepuuro 2 annosta

2 dl kauramaitoa

1 dl suklaa-kaurajuomaa

3 dl kaurahiutaleita

1 tl chiansiemeniä

2 rkl maapähkinävoita

Tarjoiluun: banaania, maapähkinävoita, kanelia, chiageeliä

 1. Mittaa kulhoon kauramaito, suklaajuoma, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja maapähkinävoi.
 2. Sekoita huolellisesti, peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
 3. Tarjoile puuro banaanin, maapähkinävoin ja kaneliripauksen kera. Joukkoon sopii hyvin myös chiansiemenistä valmistettu chiageeli.
 • Vinkit!

– Kauramaidon ja suklaajuoman tilalla voit käyttää myös esimerkiksi mantelimaitoa tai vaniljan makuista soijamaitoa.

– Tuorepuuro maistuu hyvin myös iltapalaksi, jolloin voit valmistaa puuron aamulla tekeytymään jääkaappiin.

– Voit käyttää joko tavallista maapähkinävoita tai crunchy-versiota.

– Tarjoiluun sopii myös erilaiset pähkinät.

 

Chiageeli

1 rkl chiansiemeniä

1 dl mitä tahansa kasvimaitoa tai suklaa-kaurajuomaa

 1. Sekoita siemenet hyvin nesteen joukkoon. Laita jääkaappin tekeytymään ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi tuorepuuron kanssa.

 

 

 

 

 

Tuorepuurot ovat siitäkin käteviä, että ne on helppo valmistaa sekoittamalla vain ainekset keskenään. Tekeytyminen tapahtuu yöllä jääkaapissa ja aamulla puuro onkin valmista nautittavaksi. Tästä maapähkinäversiosta tuli niin hyvää, että puuro menee ihan herkusta jota tekee mieli lusikoida purkista suoraan jääkaapista.

Lisään myöhemmin tänne blogiin myös vadelma- ja mangotuorepuurojen ohjeet. Oikein mukavaa sunnuntaita!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-banaanituorepuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Sain @kanelikeidas haasteen, jossa kerron 5 faktaa itsestäni. Sellaisia, joita ette ehkä vielä tienneet ja sitten haastaja mukaan viisi ihana tyyppiä! 😊
Ensin faktat:
▪️Oon niin aamuihminen kuin olla ja voi! Rakastan herätä uuteen päivään ja monesti odotan jo illalla sitä hetkeä, että voin aamulla nousta ylös keittämään kahvia ☕ Lapsen myötä tosin välillä voisi nukkua vähän pidempäänkin, mutta aamuissa vaan on jotain ihanaa. Aamupala ja uusi ihana päivä odottaa!
▪️Opiskelin aikoinaan taidekoulussa, mutta jätin sen kesken ja vaihdoin toiseen kouluun. Ammatiltani olen siis leipuri-kondiittori, mutta ennen äitiyslomaa olin lähes kaksi vuotta töissä päiväkodissa.
▪️Aina kun löydän jonkun uuden hyvä biisin, kuuntelen sitä repeatilla monta päivää putkeen 🤭 Saan aina kuulla tästä, sillä näin kuulemma pilaan aina kaikki hyvät laulut 😂
▪️Mulle alkoi aikoinaan ihan vahingossa kerääntymään muumimukeja! Sain niitä aina lahjaksi ja kaikki jotenkin luuli että kerään niitä 🙈 Olen kyllä aina pitänyt niistä ja jossain vaiheessa tajusin että kokoelma alkaa olla aika suuri ja nykyään voinkin jo sanoa kerävääni niitä, koska kaikki uudet mukit on aina saatava 😍
▪️Oon kovasti yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja muutenkin minimoida ostoksia kotiin. Oon vaan ihan hulluna kaikkiin ihaniin mattoihin, tyynyihin, koreihin ja purnukoihin! Niitä vaan ilmestyy aina jostain lisää vaikka kuinka koitan olla ostelematta mitään turhaan 😄
Mukaan haastan viisi inspiroivaa naista! ❤️ @miiametsoblog @iinamou @noonamariaa @ferdanifamily @iidanmatkassa 😘😘
 • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
 • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
 • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
 • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
 • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
 • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom

minkavi

X