Tein meille pitkästä aikaa tuorepuuroa, edellisestä kerrasta olikin jo aivan liian kauan. Yksi suosikeistani on vadelmainen tuorepuuro, mutta nyt halusin tehdä jotain muuta ja maapähkinävoi-banaanituorepuuro olikin oikein onnistunut kokeilu. Maistoin puuroa jo tekovaiheessa, enkä melkein malttanut odottaa että pääsen syömään tätä aamulla. Siis ihan uskomattoman hyvää! Maapähkinävoi sopii kyllä vaikka mihin!

Olin tehnyt edellisenä iltana myös hieman chiageeliä ja kokosin yhden annoksen tuorepuuroa pieneen lasipurkkiin. Annoksesta saa näyttävän, kun annostelee kerroksittain tuorepuuroa, banaanisiivuja, maapähkinävoita ja chiageeliä. Näin puuro on myös helppo säilyttää tai kuljettaa mukana ja syödä myöhemmin.

Tuorepuuro sopii erinomaisesti aamupalan lisäksi myös välipalaksi ja evääksi, iltapäiväkahvin kanssa tai vaikka iltapalaksi. Tykkään itse crunchy maapähkinävoista, jonka sattumat tuovat kivaa suutuntumaa puuroon. Loppusilauksen tuo ripaus kanelia, joka sopii yhteen pähkinävoin ja banaanin kanssa.

 

 

 

Maapähkinävoi-banaanituorepuuro 2 annosta

2 dl kauramaitoa

1 dl suklaa-kaurajuomaa

3 dl kaurahiutaleita

1 tl chiansiemeniä

2 rkl maapähkinävoita

Tarjoiluun: banaania, maapähkinävoita, kanelia, chiageeliä

 1. Mittaa kulhoon kauramaito, suklaajuoma, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja maapähkinävoi.
 2. Sekoita huolellisesti, peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
 3. Tarjoile puuro banaanin, maapähkinävoin ja kaneliripauksen kera. Joukkoon sopii hyvin myös chiansiemenistä valmistettu chiageeli.
 • Vinkit!

– Kauramaidon ja suklaajuoman tilalla voit käyttää myös esimerkiksi mantelimaitoa tai vaniljan makuista soijamaitoa.

– Tuorepuuro maistuu hyvin myös iltapalaksi, jolloin voit valmistaa puuron aamulla tekeytymään jääkaappiin.

– Voit käyttää joko tavallista maapähkinävoita tai crunchy-versiota.

– Tarjoiluun sopii myös erilaiset pähkinät.

 

Chiageeli

1 rkl chiansiemeniä

1 dl mitä tahansa kasvimaitoa tai suklaa-kaurajuomaa

 1. Sekoita siemenet hyvin nesteen joukkoon. Laita jääkaappin tekeytymään ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi tuorepuuron kanssa.

 

 

 

 

 

Tuorepuurot ovat siitäkin käteviä, että ne on helppo valmistaa sekoittamalla vain ainekset keskenään. Tekeytyminen tapahtuu yöllä jääkaapissa ja aamulla puuro onkin valmista nautittavaksi. Tästä maapähkinäversiosta tuli niin hyvää, että puuro menee ihan herkusta jota tekee mieli lusikoida purkista suoraan jääkaapista.

Lisään myöhemmin tänne blogiin myös vadelma- ja mangotuorepuurojen ohjeet. Oikein mukavaa sunnuntaita!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-banaanituorepuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Juomatauko 💛
.
.
.
#kevät #taapero #ulkoilu #ulkoleikit #kaakao #kaurakaakao #oatly #evästauko #babiators #livingthebabiatorslife #toddler #lifeisgood
 • 🌿Rakastu Arkeen-astiat saatu @martinex.fi 🌿
Täällä aloitellaan viikkoa pääsiäislomien jälkeen. Aamupala syöty ja ajateltiin suunnata Taaperotiistai-tapahtumaan Hyvinkäälle. Tällä kertaa muskari jää siis väliin, mutta varmasti kiva päivä tulossa 😊 Mukavaa viikkoa myös sulle!
.
.
.
#rakastuarkeennautihetkestä #martinexshop #rakastuarkeen #nautihetkestä #arkitehdäänyhdessä #ihanaarki #martinex #elämänmakuinenverkkokauppa #arki #astiat #koti #kotijasisustus #hedelmät #kulhot #designedinfinland
 • Kirjoittelin blogiin meidän pääsiäiskuulumisia! 💛 Linkki postaukseen löytyy profiilista 🌿
.
.
.
#uusipostausblogissa #pääsiäinen #pääsiäinen2019 #blogi #pääsiäisherkut #pasha #mämmi #pulla #brunssi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #easter #eastergoodies #easterbrunch #brunch #breakfast #smoothie #berries
 • Tunnelmia tältä aamulta 🌿 Herkkuaamiainen ja ihana auringonpaiste heti aamusta. Ihanaa pääsiäistä! ☀️
.
.
.
#pääsiäinen #aamupala #brunssi #pääsiäisbrunssi #aamiainen #pasha #mämmi #kahvi #smoothie #kevät #tulppaanit #pääsiäisherkut #kattaus #tarjoiluideat #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #easter #breakfast #brunch #tulips #coffee #eastergoodies
 • Me herkuteltiin eilen kahvin kanssa tällä ihanalla Kinder-juustokakulla 😍 Kakkua jäi vielä, joten keitettiin tänään ystävän kanssa kakkukahvit, tämä oli kyllä niin herkkua! Blogissa resepti ja uusi postaus ☝️
.
.
.
#pääsiäinen #kinderjuustokakku #juustokakku #kinder #kindersuklaa #suklaakakku #kakku #kinderkakku #pääsiäisleivontaa #macarons #kinderbueno #suklaamunat #leivojakoristele #ihanitsetehty #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #cheesecake #kindercheesecake #kindercake #kinderchocolate #easter #eastercake #chocolatecheesecake #bakingblog
 • Yhteiset aamupalahetket lapsen kanssa on ihan parhaita ❤️ Tästä häneltä jäi syömättä ainoastaan salaatinlehdet, joita oli kuitenkin saatava kun äidilläkin on. Ihanaa päivää! ☺️
.
.
.
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #smoothie #tuoremehu #mansikat #breakfast #brekkie #coffee #juice #smoothietime #strawberries
 • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @jollyroomfi 🌿
Ihanaa kun on näin hyvät ilmat ja aurinko paistaa! Me ollaan oltu nyt tosi paljon ulkona ja lapsen kanssa pukeminen on helpottunut, kun ei tarvita enää paksuja haalareita. Aamuisin on vielä vähän viileää, niin tää Nordbjørnin softshell-takki on ollut kyllä ihan loistava. Tänään taas luvassa aurinkoinen päivä ja me suunnataan nyt heti aamusta puistoon ja puhaltelemaan saippuakuplia 😍
.
.
.
#yhteistyö #jollyroom #nordbjørn #softshell #softshelltakki #ulkovaatteet #taapero #ulkoilu #kevät #lastenvaatteet #yesjollyroom #ulkoleikit

minkavi

X