Tein meille pitkästä aikaa tuorepuuroa, edellisestä kerrasta olikin jo aivan liian kauan. Yksi suosikeistani on vadelmainen tuorepuuro, mutta nyt halusin tehdä jotain muuta ja maapähkinävoi-banaanituorepuuro olikin oikein onnistunut kokeilu. Maistoin puuroa jo tekovaiheessa, enkä melkein malttanut odottaa että pääsen syömään tätä aamulla. Siis ihan uskomattoman hyvää! Maapähkinävoi sopii kyllä vaikka mihin!

Olin tehnyt edellisenä iltana myös hieman chiageeliä ja kokosin yhden annoksen tuorepuuroa pieneen lasipurkkiin. Annoksesta saa näyttävän, kun annostelee kerroksittain tuorepuuroa, banaanisiivuja, maapähkinävoita ja chiageeliä. Näin puuro on myös helppo säilyttää tai kuljettaa mukana ja syödä myöhemmin.

Tuorepuuro sopii erinomaisesti aamupalan lisäksi myös välipalaksi ja evääksi, iltapäiväkahvin kanssa tai vaikka iltapalaksi. Tykkään itse crunchy maapähkinävoista, jonka sattumat tuovat kivaa suutuntumaa puuroon. Loppusilauksen tuo ripaus kanelia, joka sopii yhteen pähkinävoin ja banaanin kanssa.

 

 

 

Maapähkinävoi-banaanituorepuuro 2 annosta

2 dl kauramaitoa

1 dl suklaa-kaurajuomaa

3 dl kaurahiutaleita

1 tl chiansiemeniä

2 rkl maapähkinävoita

Tarjoiluun: banaania, maapähkinävoita, kanelia, chiageeliä

 1. Mittaa kulhoon kauramaito, suklaajuoma, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja maapähkinävoi.
 2. Sekoita huolellisesti, peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
 3. Tarjoile puuro banaanin, maapähkinävoin ja kaneliripauksen kera. Joukkoon sopii hyvin myös chiansiemenistä valmistettu chiageeli.
 • Vinkit!

– Kauramaidon ja suklaajuoman tilalla voit käyttää myös esimerkiksi mantelimaitoa tai vaniljan makuista soijamaitoa.

– Tuorepuuro maistuu hyvin myös iltapalaksi, jolloin voit valmistaa puuron aamulla tekeytymään jääkaappiin.

– Voit käyttää joko tavallista maapähkinävoita tai crunchy-versiota.

– Tarjoiluun sopii myös erilaiset pähkinät.

 

Chiageeli

1 rkl chiansiemeniä

1 dl mitä tahansa kasvimaitoa tai suklaa-kaurajuomaa

 1. Sekoita siemenet hyvin nesteen joukkoon. Laita jääkaappin tekeytymään ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi tuorepuuron kanssa.

 

 

 

 

 

Tuorepuurot ovat siitäkin käteviä, että ne on helppo valmistaa sekoittamalla vain ainekset keskenään. Tekeytyminen tapahtuu yöllä jääkaapissa ja aamulla puuro onkin valmista nautittavaksi. Tästä maapähkinäversiosta tuli niin hyvää, että puuro menee ihan herkusta jota tekee mieli lusikoida purkista suoraan jääkaapista.

Lisään myöhemmin tänne blogiin myös vadelma- ja mangotuorepuurojen ohjeet. Oikein mukavaa sunnuntaita!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-banaanituorepuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
 • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
 • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
 • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
 • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
 • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
 • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X