Pussillinen luomusitruunoita ja Instagram feedin juustokakut saivat ajatukseni harhailemaan sitruunaisiin herkkuihin. Muistin tämän sitruuna-juustokakun, jota olen aiemminkin tehnyt ja päätin kokeilla pienempää versiota viikonlopun kahvittelua varten. Ohjetta ei vielä löytynytkään täältä, joten nyt oli aika saada tämä ihanan raikas herkku talteen myös blogiin.

Rakastan uunissa paistettavia juustokakkuja, joihin on helppo lisätä makua sitrushedelmistä, marjoista ja suklaasta. Sitruunainen versio sopii täydellisesti näihin päiviin, kun ajatukset alkavat olla jo tulevassa keväässä. Itsellä ainakin on ystävänpäiväleivosten ja laskiaispullien lisäksi mielessä jo tulevan pääsiäisen herkut, kuten rahkapiirakka ja sitruunapullat.

Jos haluat tarjoilla esimerkiksi ystävänpäivänä tätä herkkua, niin ota ohje talteen ja valmista kakku huomenna jääkaappin tekeytymään. Koristeeksi riittää tuoreet vadelmat tai muut marjat.

 

 

 

Sitruuna-juustokakku vuoka 20cm

Pohja:

150 g kaurakeksejä

50 g voita

 1. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkon sulatettu voi.
 2. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan puristettu mehu

2 dl kuohukermaa

Koristeluun: tuoreita vadelmia

 1. Notkista tuorejuusto nuolijan avulla.
 2. Sekoita joukkoon munat, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu.
 3. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
 4. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
 5. Paista kakkua uunin alatasolla 170 asteessa 1 tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä 30 minuutin ajaksi hyytymään.
 6. Anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin. Koristele tuoreilla vadelmilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ja raastetuilla sitruunankuorilla.
 • Vinkit!

– Juustokakun paistaminen vesihauteessa auttaa siihen, että kakun pinta pysyy kauniin tasaisena eikä repeile paiston aikana tai sen jälkeen.

– Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan pohja ja reunat (ulkopuolelta) sen jälkeen foliolla, jotta vesi ei pääse vuoan sisälle paistovaiheessa.

– Aseta juustokakkuvuoka syvälle uunipellille tai suureen uunivuokaan ritilälle. Kaada pellille/uunivuokaan vettä noin 2cm kerros. Paista kakku vesihauteessa ohjeen mukaan.

– Kun kakku on valmis, se irtoaa helposti vuoan reunoilta. Voit auttaa kakkua irtoamaan siistisi pyöräyttämällä ohuella veitsellä tai lastalla vuoan reunoja pitkin.

– Pese sitruunan kuori huolellisesti ennen sen raastamista.

 

 

 

 

 

Olette pyytäneet usein reseptejä myös pienemmän irtopohjavuoan kakkuihin, joten tässä nyt yksi hyvä ohje josta riittää 8-10 henkilölle. Halutessasi voit tehdä kakun vielä pienempään vuokaan, jolloin lopputulos on hieman korkeampi.

Viime vuonna tein muuten ystävänpäivän herkutteluun pieniä porkkana-kuppikakkuja, joita ehtii myös hyvin leipomaan vielä huomenna. Jos taas kaipaat jotain helppoa ja nopeaa herkkua, niin kokeile esimerkiksi näitä rocky road-paloja. 

Huomasitko uusimman kuvani Instagramissa? Sieltä löytyy alennuskoodi Moomin.com-verkkokauppaan! Ystävänpäivänä 14.2. on tulossa muumiaiheinen postaus tänne blogiin ja Instagramin puolella on myös jotain kivaa luvassa silloin! 🙂

 

 

Kommentit (2)

Ihana kakku. 🙂 Juustokakut on herkkua. Kananmunien lisääminen on jäänyt ohjeestasi pois.

Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lisäsin nyt myös munat tuohon tekovaiheeseen 🙂 Ja tosiaan juustokakut ovat kyllä niin herkullisia 🙂

Kommentoi juttua: Sitruuna-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Ihanaa lauantaita! 🌹
.
.
.
#viikonloppu #lauantai #kukat #ruusukimppu #kahvikuppi #koti #instablogitfinland #kahvikuppi #weekendvibes #flowers #coffeemug #happyday #lifeisgood
 • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
 • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog

minkavi

X