Sitruunajuustokakku
Tämä sitruunajuustokakku on Kotilieden juustoherkkukilpailun satoa. Kevyiden juustoherkkujen sarjan voitti Leena Rosti tällä sitruuna-juustokakulla. Juustokakku on raikas, helppotekoinen, todella kevyt ja silti herkullinen. Pohjan voi tehdä myös piparkakuista. Sitruunan sijaan Leena Rosti käytti kilpailureseptissä limettiä juustokakun mausteena. Juustokakun voi pakastaa ja kuljettaa jäisenä kylmälaukussa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Sitruunajuustokakun pohja
- 200 g kekesejä, esim. Digestive
- 75 g margariinia tai voita
Sitruunajuustokakun täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
- 200 g bulgarianjogurttia
- 150 g ranskankermaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 8 liivatetta
- 1 sitruunan pintakuori
Lisäksi
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Sitruunajuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Tee ensin sitruunajuustokakun pohja Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita keksijauheeseen rasvasula. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Sulata liivatelehdet yksitellen kiehautettuun veteen (1/2 dl). Sekoita liivateliemi täytteeseen.
3. Pese sitruuna ja raasta pintakuorta mausteeksi täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä sitruunajuustokakku jääkaapissa kovaksi.
Lue myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Lue myös Anna.fi: Parhaat sitruunapiirakkareseptit: ranskalainen sitruunapiirakka, Key Lime Pie ja sitruuna-marenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunajuustokakku
Ei ainakaan Rajamäen S-marketista löytynyt kekesejä, vinkkaisiko joku mistä päin löytyy :0 ?
Varmaan ohjeessa kannattaisi kertoa missä vaiheessa sitruunamehu laitetaan.