Uudet muumiastiat: Ninni ja Muumipeikko + arvonta & alennuskoodi

Kaupallinen yhteistyö: Moomin.com

 

Hyvää ystävänpäivää!

Oletteko huomanneet tällä viikolla ilmestyneet uudet muumimukit? Maanantaina ilmestyi kaksi uutta mukia sekä samaan sarjaan kuuluvat lautanen ja kulho. Uudesta vihreän sävyisestä mukista löytyy tuttu Muumipeikko seuranaan pienen pieni marsilainen. Ihastuttavan vaaleanpunaisen mukin kuvituksena on Näkymätön Lapsi-tarinan Ninni-tyttö.

Ninni on uusi hahmo muumimukien kokoelmaan ja on selkeästi ihastuttanut myös monia muumimukien keräilijöitä. Ninni nousi heti myös yhdeksi omaksi suosikikseni, niin kuvituksen kuin sen takaa löytyvän tarinankin vuoksi.

Tämän postauksen lopusta löydät alennuskoodin, joka kannattaa hyödyntää Moomin.com-verkkokaupan ostoksissa ja koodin lisäksi postauksen lopusta löytyy myös linkki huikeaan arvontaan!

 

 

 

 

Muistan lukeneeni jostakin, että Ninni olisi yksi eniten toivotuista muumukien hahmoista. Eikä ole sattumaa, että juuri tämän vuoden mukista löytyykin tämä ihana ja ajatuksia herättävä Näkymätön Lapsi eli Ninni. Tänä vuonna nimittäin YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta ja sen kunniaksi Ninnin tarina on haluttu kuvittaa myös uusiin astioihin. Ninni on tuttu Toven Janssonin novellista ”Kertomus näkymättömästä lapsesta” vuodelta 1962.

 

 

 

 

Ninnin tarina on koskettava ja vaikka muistan pienenä katsoneeni kyseisen jakson moneen kertaan, niin vasta nyt aikuisena kertomus on saanut aivan uuden merkityksen.

 

”Tove Janssonin novellissa ‘Kertomus näkymättömästä lapsesta’ Muumiperheen luo saapuu pieni, kaltoin kohdeltu Ninni-tyttö, joka on muuttunut näkymättömäksi. Hän ei uskalla puhua, leikkiä tai edes nauraa. Vain kaulaan sidottu tiuku kertoo, missä hän milloinkin liikkuu.

Muumiperhe ottaa Ninnin avosylin vastaan ja kohtelee tyttöä ystävällisesti ja lempeästi. Muumiperheen lämpimässä kohtelussa Ninni saa itsetuntonsa takaisin ja muuttuu hiljalleen näkyväksi. Jo seuraavana aamuna portaille ilmestyvät pienet käpälät, sitten pari kapeita sääriä. Mutta päivät kuluvat eikä kasvoja vain näy.

Utelias ja huomaavainen Muumipeikko tekee kaikkensa auttaakseen Ninniä. Hän rohkaisee tyttöä ja yrittää opettaa kaikki osaamansa leikit. Ninnin pienet kasvot paljastuvat vasta, kun tyttö uskaltaa kunnolla ilmaista tunteitaan – suuttua ja nauraa niin, että laituri tärisee. Näkymätön lapsi kertoo tarinan siitä, kuinka tärkeää on nähdä ja tulla nähdyksi.”  -Moomin.com

 

Kaikin tavoin ajatuksia herättävä tarina! On mielettömän tärkeää, että lasten tunteet otetaan huomioon ja heidän oikeuksista pidetään huolta.

 

 

 

Viime vuonna turkoosien Muumipeikko-astioiden valmistus lopetettiin ja nyt ilmestyneen vihreäsävyisen astiasarjan kuvitus perustuu vuoden 1957 sarjakuvaan Muumipeikko ja marsilaiset. Tutun Muumipeikon lisäksi kuvissa on pienen pieni ja vanhemmistaan eksynyt marsilainen.

 

”Eräänä aamuna kun Muumimamma herää, hän löytää keittiöpuutarhastaan haaksirikkoutuneen lentävän lautasen. Aluksesta roikkuu outo härveli, jota Muumipappa sovittaa varaosaksi hajonneeseen radioon – mutta ykskaks hän, Muumipeikko ja Niiskuneiti muuttuvatkin näkymättömiksi. Laitteen nappeja painelemalla tapahtuu kaikkea muutakin kummallista.

Muumilaakson elämä menee koko lailla sekaisin, kunnes lentävän lautasen oikeat omistajat viimein ilmaantuvat paikalle…” -Moomin.com

 

Myös tämän jakson muistan hyvin jo lapsuudesta ja katsottiin se juuri televisiosta myös oman lapsen kanssa.

Tuntuu jotenkin erityiseltä katsoa näitä samoja lapsuudesta tuttuja jaksoja nyt uudelleen kun itsellä on pieni lapsi. Hän on tosi innostunut muumimukeistani ja haluaakin usein valita mistä mukeista juodaan kahvit miehen tai vieraiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

Lahjoitus Pelastakaa Lapset ry:lle

Jokaisesta vuoden 2019 aikana myydystä Muumipeikko- ja Ninni-mukista lahjoitetaan yksi euro paikalliselle Pelastakaa Lapset ry:lle Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa ja Norjassa. Tällä tavoin Arabia haluaa olla mukana tukemassa lasten tasa-arvoista kohtelua sekä lasten oikeuksia.

 

Alennuskoodi Moomin.com-verkkokauppaan

Saat 15% alennusta Moomin.com-verkkokaupan ostoksista, kun käytät kassalla koodia: kaakaokermavaahdolla15. Koodi on voimassa 30.4.2019 asti.

Lisäksi yli 100€ tilauksiin* saat kaupan päälle uudistetun MOOMIN-logo kangaskassin, joka on valmistettu 100% kierrätysmateriaaleista. Uusi versio kangaskassista on keräilyversio ja sitä on rajoitettu erä. *Kustomoidut on-demand colleget, t-paidat ja julisteet eivät kuulu kampanjaan. 

 

 

 

 

Arvonta Instagramissa: Voita itsellesi 2 uutta muumimukia ja ihana kangaskassi!

Käy osallistumassa Instagramin puolella arvontaan, jossa voit voittaa itsellesi uudet Ninni- ja Muumipeikko-mukit sekä MOOMIN-logo kangaskassin! Lähetän palkinnon suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan pienen yllätyksen. Käy siis ihmeessä osallistumassa arvontaan joka alkoi tänään ystävänpäivän kunniaksi 🙂

  • Olisi  kiva kuulla mitä mieltä te olette näistä uutuuksista? Aiotko hankkia uudet mukit itsellesi?

Blogin lukijamäärä on lisääntynyt hurjasti ja olisi tosi kiva kuulla, kuinka paljon sieltä löytyy muumimukien keräilijöitä tai muita, jotka pitävät näistä astioista? Vanhan blogin puolella tiedän olleen tosi paljon muumifaneja! Arvontaan pääset osallistumaan täällä. 

 

 

 

Kommentit (4)

Harmi, kun en ole Instassa 🙁

Tällä kertaa arvonta on Instagramissa, mutta jatkossa varmasti kivoja arvontoja tulossa myös tänne blogin puolelle 🙂

Minua myös Harmittaa kun moni arvonta on instassa / Facebookissa enkä ole kummassakaan

Ymmärrän tämän hyvin! Koitan järjestää tasapuolisesti arvontoja sekä täällä blogissa, että Instagramin puolella 🙂

Kommentoi juttua: Uudet muumiastiat: Ninni ja Muumipeikko + arvonta & alennuskoodi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X