Vegaaninen suklaajuustokakku

Tämä kakku syntyi halusta tehdä naistenpäivän kunniaksi jotain hyvää kahvin kanssa. Olen nyt testannut kolmea eri kaurapohjaista tuorejuustoa vegaaniseen leivontaan ja tässä yksi testin tulos. Kakun koostumus oli aivan ihana, sellainen täydellisesti leikkautuva ja samettisen pehmeä. Tumman suklaan ansiosta kakku hyytyy täysin ilman liivatetta tai vegegeeliä.

Täytteen valmistus on helppoa ja nopeaa ja aion ehdottomasti käyttää tätä samaa reseptiä uudelleen. Koristeeksi sopii tuoreet marjat ja keksit ja halutessaan reunoille voi tehdä pursotukset esimerkiksi kauravispistä. Tällaiset helpot, näyttävät ja herkulliset ohjeet on aina tarpeen!

 

Vegaaninen suklaajuustokakku vuoka 20cm

Pohja:

1 pkt Oreokeksejä (154g)

2 rkl kasvimargariinia

Täyte:

2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä

200 g tummaa suklaata

300 g kasvipohjaista tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 1. Murustele keksit täytteineen esimerkiksi blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.
 2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
 3. Sulata suklaa pienissä erissä ja anna jäähtyä hetki.
 4. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada sulatettu suklaa joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
 5. Lisää lopuksi kauravispi ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita lusikalla.
 6. Anna tekeytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja Oreokekseillä. Halutessasi voit tehdä reunoille pursotukset vaahtoutuvasta karuavispistä.
 • Vinkit!

– Pingota kakkuvuoan pohjaan leivinpaperi. Leikkaa reunat ulkopuolelta siistiksi. Sivele kakkuvuoan reinoille kevyesti ruokaöljyä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja saat reunoista sileät.

– Voit käyttää pohjaan mitä tahansa vegaanisia keksejä. Jos käytät muita kuin täytekeksejä, lisää muruseokseen 1 rkl enemmän kasvimargariinia.

– Reunapursotuksiin tarvitset noin 1 dl vaahtoutuvaa kauravispiä.

 

 

 

 

Nämä tekemäni vegaaniset reseptit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja paljon kehuja! Jos teillä on muita toiveita blogipostauksien tai reseptien suhteen, niin kuulen mielelläni! Tulevan pääsiäisen ja kesän juhlia varten olen suunnitellut jo muutamia kakkuja, mutta olisi kiva kuulla teidän toiveita myös 🙂

Ihanaa sunnuntaita!

PS. Instagramin puolella arvotaan nyt 2 lippua Lapsimessuille. Samalla lipulla pääset myös muihin saman viikonlopun tapahtumiin. Tästä pääset osallistumaan arvontaan!

 

Kommentit (8)

Mitä merkkiä tuo sinun ohjeesi ”tuorejuusto” oli? Itselleni eivät ole lainkaan tuttuja. Ihana kakku. 🙂

Kiitos! 🙂 Tässä kakussa käytin Fazer Yosa kauralevitettä eli ”tuorejuustoa” mutta myös Oatlyn maustamaton påMackan toimii näissä hyvin! Lisäksi olen testannut Violifen Creamy Original-levitettä, se oli hieman paksumpaa koostumukseltaan mutta oli myös hyvää tämän tyylisessä kakussa! Testailu jatkuu… 😀

Kiitos kivasta ohjeesta, näyttää todella hyvältä.Kokeilen tätä maidottomalle/munattomalle/pähkinättömälle rippikakuksi, mutta täytyy tarkastaa pohjan keksiaines ja suklaa pähkinä ja kananmuna allergianvuoksi..

Kiva kuulla että aiot kokeilla tätä! 🙂 Ainakin nuo käyttämäni keksit ovat munattomia, mutta tosiaan pähkinästä en tiedä. Voi olla että ”saataa sisältää” löytyy sieltä. Toivottavasti löydät muita keksejä, jos nämä eivät sovi. Kakku on nimittäin todella herkullista! Ihania rippijuhlia teille <3

Voiskohan tätä kakkua pakastaa? Mietin jos tekisi etukäteen juhlia varten.

Uskoisin, että voi hyvin pakastaa! En tosin ole kokeillut juuri tämän kakun kohdalla, mutta tavallisia juustokakkuja olen pakastanut ja koristellut sitten vasta tarjoilupäivänä 🙂

Moi! Minkä merkkistä kauravispiä käytit? 🙂

Moi! Käytin Kaslink Aito kauravispiä tässä kakussa 🙂

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaajuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
 • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
 • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
 • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce
 • Aamukahvit tästä mukista, tätä olikin jo odotettu! 💛 Ihanaa viikonloppua!
×
×
×
#aamukahvi #kahvi #kahvihetki #muumimuki #muumimukikeräilijä #coffee #coffeetime #moominmug # #moominvalleypark #moominvalleymug #japanese #muminmuggar #muminmugg
 • Kolme vuotiaan juhlat oli eilen ja meillä oli aivan ihana päivä! 😍 Stoorien puolella lisää tunnelmia eiliseltä ja lisää on tulossa blogiin, kunhan ehdin käydä kaikki kuvat läpi. Tänä vuonna Hemmo toivoi kakkuun sitruunaa ja mansikkaa, joten päädyin tällaiseen sitruunajuustokakkuun jonka kuorrutin sveitsiläisellä marengilla. Helteellä saa kyllä olla tarkkana tarjoilujen kanssa, mutta uskon että marengin ansiosta kakku pysyi edes joten kuten kasassa 😅🍋
×
×
×
#syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #kakku #syntymäpäiväkakku #synttärikakku #juustokakku #sitruuna #marenki #sveitsiläinenmarenki #marenkikakku #sitruuna #mansikka #juhlat #leivontablogi #leivonta #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #birthdaycake #cheesecake #lemoncheesecake #meringue #meringuecake #swissmeringue #swissmeringuecake #strawberries #baking #bakingblog
 • Kaupallisessa yhteistyössä @kauppakassi_fi 🌿 Maailman paras idea tilata juhlia varten ruokastokset suoraan Prisman noutopalvelupisteeseen! Kahdeksan kassillista ruokaa - huh miten paljon aikaa säästyi kun ei tarvinnut pyöriä kaupassa näitä ostoksia tehden 😅 Myöhemmin haetaan vielä kaikki tuoreet marjat ja vähän herkkuja. Voi kun olisin tajunnut hyödyntää tätä palvelua kaikissa aiemmissakin juhlissa 😁
×
×
×
#yhteistyö @boksiapp @kauppakassi_fi #kauppakassi #nehelpommatostokset #kauppakassiheinäkuu #prisma #prismajärvenpää #noutopalvelu #ruokakauppa #ruokaostokset #juhlat #keittiö #juhlajärjestelyt

minkavi

X