Tämä kakku syntyi halusta tehdä naistenpäivän kunniaksi jotain hyvää kahvin kanssa. Olen nyt testannut kolmea eri kaurapohjaista tuorejuustoa vegaaniseen leivontaan ja tässä yksi testin tulos. Kakun koostumus oli aivan ihana, sellainen täydellisesti leikkautuva ja samettisen pehmeä. Tumman suklaan ansiosta kakku hyytyy täysin ilman liivatetta tai vegegeeliä.

Täytteen valmistus on helppoa ja nopeaa ja aion ehdottomasti käyttää tätä samaa reseptiä uudelleen. Koristeeksi sopii tuoreet marjat ja keksit ja halutessaan reunoille voi tehdä pursotukset esimerkiksi kauravispistä. Tällaiset helpot, näyttävät ja herkulliset ohjeet on aina tarpeen!

 

Vegaaninen suklaajuustokakku vuoka 20cm

Pohja:

1 pkt Oreokeksejä (154g)

2 rkl kasvimargariinia

Täyte:

2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä

200 g tummaa suklaata

300 g kasvipohjaista tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 1. Murustele keksit täytteineen esimerkiksi blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.
 2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
 3. Sulata suklaa pienissä erissä ja anna jäähtyä hetki.
 4. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada sulatettu suklaa joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
 5. Lisää lopuksi kauravispi ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita lusikalla.
 6. Anna tekeytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja Oreokekseillä. Halutessasi voit tehdä reunoille pursotukset vaahtoutuvasta karuavispistä.
 • Vinkit!

– Pingota kakkuvuoan pohjaan leivinpaperi. Leikkaa reunat ulkopuolelta siistiksi. Sivele kakkuvuoan reinoille kevyesti ruokaöljyä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja saat reunoista sileät.

– Voit käyttää pohjaan mitä tahansa vegaanisia keksejä. Jos käytät muita kuin täytekeksejä, lisää muruseokseen 1 rkl enemmän kasvimargariinia.

– Reunapursotuksiin tarvitset noin 1 dl vaahtoutuvaa kauravispiä.

 

 

 

 

Nämä tekemäni vegaaniset reseptit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja paljon kehuja! Jos teillä on muita toiveita blogipostauksien tai reseptien suhteen, niin kuulen mielelläni! Tulevan pääsiäisen ja kesän juhlia varten olen suunnitellut jo muutamia kakkuja, mutta olisi kiva kuulla teidän toiveita myös 🙂

Ihanaa sunnuntaita!

PS. Instagramin puolella arvotaan nyt 2 lippua Lapsimessuille. Samalla lipulla pääset myös muihin saman viikonlopun tapahtumiin. Tästä pääset osallistumaan arvontaan!

 

Kommentit (6)

Mitä merkkiä tuo sinun ohjeesi ”tuorejuusto” oli? Itselleni eivät ole lainkaan tuttuja. Ihana kakku. 🙂

Kiitos! 🙂 Tässä kakussa käytin Fazer Yosa kauralevitettä eli ”tuorejuustoa” mutta myös Oatlyn maustamaton påMackan toimii näissä hyvin! Lisäksi olen testannut Violifen Creamy Original-levitettä, se oli hieman paksumpaa koostumukseltaan mutta oli myös hyvää tämän tyylisessä kakussa! Testailu jatkuu… 😀

Kiitos kivasta ohjeesta, näyttää todella hyvältä.Kokeilen tätä maidottomalle/munattomalle/pähkinättömälle rippikakuksi, mutta täytyy tarkastaa pohjan keksiaines ja suklaa pähkinä ja kananmuna allergianvuoksi..

Kiva kuulla että aiot kokeilla tätä! 🙂 Ainakin nuo käyttämäni keksit ovat munattomia, mutta tosiaan pähkinästä en tiedä. Voi olla että ”saataa sisältää” löytyy sieltä. Toivottavasti löydät muita keksejä, jos nämä eivät sovi. Kakku on nimittäin todella herkullista! Ihania rippijuhlia teille <3

Voiskohan tätä kakkua pakastaa? Mietin jos tekisi etukäteen juhlia varten.

Uskoisin, että voi hyvin pakastaa! En tosin ole kokeillut juuri tämän kakun kohdalla, mutta tavallisia juustokakkuja olen pakastanut ja koristellut sitten vasta tarjoilupäivänä 🙂

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaajuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
 • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
 • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X