Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja tähän aikaan vuodesta tekee aina mieli jotain ihanaa rahkaleivonnaista. Rahkapullat ja rahkapiirakat täytteineen ovat niin hyviä!

Lupasin aiemmin viikolla, että leivotaan pojan kanssa yhdessä pullaa ja sämpylöitä. Hän saa aina oman osansa taikinoista ja leipoo niistä mieleisiään leivonnaisia, kuten jättisämpylöitä ja perhepullia. Perhepullassa on pieniä pullia toisissaan kiinni ja siitä jokainen saa ottaa oman palan paiston jälkeen. Niin ihana idea ja hän tekee samanlaisen pullan joka kerta kun me leivotaan.

 

 

Meillä sattui olemaan jääkaapissa rahkaa, joten päätin tehdä pitkästä aikaa voisilmäpullien lisäksi myös rahkapullaa. Tällä kertaa laitoin mustikoita ja lisäsin vielä rahkatäytteen päälle mikrossa sulatettujen mustikoiden mehua. Piirtelin pintaan marmorikuvioita, joista osa katosi paiston aikana, mutta aika kivan näköisiä näistä silti tuli.

Rahkatäyte tekee pullasta mehevän. Täytteeksi sopii mitkä tahansa marjat tai esimerkiksi persikka ja rusinat. Myös sitruunan raastettua kuorta kannattaa kokeilla, se sopii todella hyvin rahkan kanssa. Näitä kutsun kevätpulliksi ja ohjeen saatte vielä myöhemmin, sillä sitruuna-rahkapullat ovat ehdoton kevään merkki!

 

Mustikka-rahkapullat 14kpl

Pullataikina:

2,5 dl maitoa

0,75 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa (11g)

75 g pehmeää voita

Lisäksi tarvitset: 1 kananmuna voiteluun

 1. Mittaa noin 42 asteinen maito taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
 2. Lisää 6 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen.
 3. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja tuntuu kimmoisalta. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
 4. Jaa kohonnut taikina 14 palaan ja pyöritä pulliksi. Asettele pullat kahdelle pellille ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
 5. Paina pullien keskelle kolo juomalasin tai esimerkiksi desimitan avulla. Levitä koloa käsien avulla, jotta saat laitettua mahdollisimman paljon täytettä. Voitele reunat kananmunalla, lisää päälle mustikat ja rahkatäyte.
 6. Paista kaksi peltiä kerrallaan kiertoilmauunissa 200 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes pullat saavat kauniin paistovärin. Jos paistat pullat pelti kerrallaan ilman kiertoilmaa, nosta lämpötila 225 asteeseen.

Rahkatäyte:

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 muna

1 rkl sitruunamehua

1,5 dl pakastemustikoita

 1. Sekoita keskenään rahka, sokeri, vaniljasokeri, kananmuna ja sitruunamehu.
 2. Ripottele mustikat voideltujen pullien päälle koloihin ja annostele päälle rahkatäytettä.
 • Vinkit!

– Voit tehdä pullia myös suuremman määrän puolen litran pullataikinaan. Tee tällöin rahkatäyte kaksinkertaisena.

– Voit säästää muutaman mustikan ripoteltavaksi myös rahkatäytteen päälle.

 

 

 

Blogiin on luvassa myöhemmin ihania pääsiäisleivonnaisia, mutta jos mielit rahkapiirakkaa niin tässä muutamat herkulliset ohjeet:

Meillä onkin luvassa vähän erilaisempi viikonloppu. Tästä kuulette myöhemmin lisää myös täällä blogissa, mutta sitä ennen kannattaa kurkkia Instagramin puolelle sillä päivitän varmasti stooreihin meidän kuulumisia 🙂

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
 • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
 • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
 • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
 • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
 • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
 • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake

minkavi

X