Vegaaninen mangojuustokakku

Edellinen vegaaninen suklaajuustokakku keräsi runsaasti kehuja, eikä turhaan! Nyt ehdin vihdoin julkaista myös tämän vegaanisen version mangojuustokakusta. Alkuperäisen ohjeen löysin täältä ja muokkasin sitä hieman mm. lisäämällä täytteeseen enemmän limen raastettua kuorta ja vaihtamalla keksit vegaanisiin kaurakekseihin. Olen tehnyt kakkua nyt muutamalla eri vegaanisella ”tuorejuustolla” joista löytyy vaihtoehdot reseptin vinkki-osiossa.

Tämä kakku oli todella onnistunut kokeilu! Kuten suklaakakussa, niin tässäkin koostumus on ihanan pehmoinen ja kakkua on helppo leikata. Hyytymiseen käytetään vegegeliä, jota myydään neljän pussin pakkauksissa. Yhteen kakkuun tarvitset kaikki neljä pussia. Kakku hyytyy nopeasti jääkaapissa ja kiilteen voi tehdä päälle samana päivänä. Täytteeseen tulee kookosmaitoa, joka ei kuitenkaan mielestäni maistu lainkaan läpi valmiista kakusta.

 

 

 

VEGAANINEN MANGOJUUSTOKAKKU vuoka 20cm

Pohja:

200 g vegaanisia kaurakeksejä

50 g kasvimargariinia

  1. Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  2. Painele muruseos vuokaaan, johon on pingotettu leivinpaperi.

Täyte:

2 dl kauravispiä

300 g kasvipohjaista tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl limen mehua

2 tl raastettua limen kuorta

1 tlk kookosmaitoa (400ml, jääkaappikylmää)

3 dl mangososetta

3 pss vegegeliä (á 4 g)

  1. Vaahdota kauravispi vaahdoksi ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri sekä limen mehu ja kuoriraaste.
  3. Lusikoi kylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan ja sekoita joukkoon 2 dl magososetta.
  4. Kaada kattilaan 3 pussia vegegel-jauhetta. Kuumenna seosta kokoajan vispilällä sekoittaen. Kiehauta ja anna kuplia 2 minuutin ajan.
  5. Sekoita kuuma seos tuorejuuston joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon kauravispi ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ja valmista sen jälkeen kiille.

Kiille:

3 dl mangososetta

1 pss vegegeliä

  1. Mittaa kattilaan mangosose ja pussi vegegeliä.
  2. Kuumenna ja anna kiehua 2 minuutin ajan kokoajan sekoittaen vispilällä.
  3. Kaada hieman jäähtynyt seos kakkumassan päälle vuokaan, kiille hyytyy nopeasti.
  4. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
  • Vinkit!

– Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti rypsiöljyllä ja sihtaa reunoille tomusokeria. Näin kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja reunoista tulee sileät.

– Voit käyttää pohjassa mitä tahansa vegaanisia keksejä.

– Limen tilalle täytteeseen sopii hyvin myös sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.

– Tässä kakussa käytin vegaanista Yosa kauralevitettä, lisäksi olen kokeillut Violifen original levitettä sekä påMackan-maustamatonta levitettä. Kaikki sopivat kakkuun loistavasti!

 

 

 

 

 

Olen tehnyt tätä samaa kakkua myös niin, että vaihdoin ohjeen limen sitruunaan ja siitäkin tuli aivan ihanaa! Kakusta on helppo tehdä erilaisia versioita, esimerkiksi pääsiäispöytään kakun päälle tulevaan kiilteeseen voisin lisätä passionhedelmää.

Tämä mangojuustokakku sopii hyvin tulevan kevään ja kesän juhliin, jos haluaa tarjolle myös vegaanisen version. Koristeeksi voisi lisätä kesällä myös mansikoita ja muita tuoreita marjoja.

 

 

Kommentit (1)

Moi! Puuttuuki ainesosaluettelosta kauravispi?

Ohjeessa pyydetään vatkaamaan kauravispi, mutta aineksissa sitä ei näy.

Ohje kuulostaa herkulliselta!

Kommentoi juttua: Vegaaninen mangojuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X