Parisuhdeaikaa Hotel Katajanokassa

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Katajanokka

 

Meille avautui mahdollisuus päästä vierailemaan Hotel Katajanokassa miehen kanssa. Tilaisuus tuli loistavaan aikaan, sillä pääsimme samalla kokeilemaan lapsen ensimmäistä yökyläreissua mummin ja vaarin luona ilman meitä vanhempia. Luvassa oli siis parisuhdeaikaa mielenkiintoisessa hotellissa, joka sijaitsee Helsingin Katajanokalla kävelymatkan päässä keskustasta.

 

 

 

 

 

Hotellia ympäröivät muurit tuovat tunteen, ikään kuin olisi jossain ihan muualla kuin keskellä vilkasta kaupunkia. Nykyaikainen, moderni ja tunnelmaltaan täysin ainutlaatuinen Hotel Katajanokka tarjosi täydelliset puitteet pienelle irtiotolle arjesta. Vastaanotossa virkailijat toivottivat meidän iloisesti tervetulleiksi ja ohjasivat huoneeseen, jossa odotti pullo kuohuvaa. Eri suuntiin avautuvat käytävät toivat mieleen vankilasarjat, mutta ei ollenkaan huonossa mielessä – vaan enemmänkin sellaisessa, että kiinnosti nähdä ja kuulla lisää tämän hotellin ja vankilan historiaa.

Hotel Katajanokka on siis aikoinaan toiminut Helsingin lääninvankilana sekä tutkintavankilana aina vuoteen 2002 saakka. Rakennus on kunnostettu ja remontoitu vankilan historiaa kunnioittaen. Hotellin keskikäytävä, sekä ulkoseinät ja ympäröivä linnan muuri ovat kaikki Museoviraston suojelemia. Toiminta hotellissa aloitettiin korjaustöiden jälkeen vuonna 2007. Sittemmin remonttia ja uudistusta on tehty vielä lisää vuonna 2017.

 

 

 

 

 

Tavallinen on tuolla ulkona. Me haluamme ajatella, että sinä vieraanamme olet etuoikeutettu kokemaan maailman, jossa ei ole arkea. Maailman, jossa vieraamme ovat etuoikeutettuja korvaaman arjen harmauden, stressin ja murheet rakkaudella, rauhalla ja vapauden tunteella. – Hotel Katajanokka

Me yövyimme hotellin kolmannessa kerroksessa Superior King-huoneessa, josta löytyi haaveilemani kylpyamme. Huoneeseen on yhdistetty kolme vankilan selliä ja ikkunoiden ulkopuolella oli edelleen kalterit. Missään vaiheessa en kokenut lainkaan ahdistavaksi sitä ajatusta, että täällä näiden samojen seinien sisällä on oikeasti ollut vankila. Tyylikäs ja huoliteltu sisustus takasi sen, että olo oli viihtyisä. Leveä sänky ja muhkeat lakanat toivat luksuksen tuntua jo muutenkin siistiin ja skandinaavisesti sisustettuun huoneeseen.

 

 

 

 

Vierailun alkuun meille oli buukattu tutustumiskierros Hotel Katajanokassa. Opastetun kierroksen meille piti hotellin Chief Concierge Sami Joutsenvuo. Kierroksen aikana kiersimme hotellin tiloja ja saimme kuulla paljon vankilan historiasta. Tarinat näiden seinien sisällä ovat osittain aika karua kuultavaa, mutta silti niin mielenkiintoista. Saimme nähdä mm. eristyssellin, joka on nähtävillä hotellin kellarikerroksessa. Lisäksi pääsimme tutustumaan entiseen vankilassa toimineeseen kirkkoon, joka siis toimii edelleen kirkkona, mutta myös hotellin kokoustilana.

Hotellissa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia, joista häät ovatkin olleet suosittuja. Kiertue oli erittäin mielenkiintoinen ja suosittelen varaamaan sellaisen, jos olet yöpymässä Hotel Katajanokassa. Kiertueita järjestetään yleensä minimissään 10 hengen ryhmille, mutta myös pienemmälle porukalle on mahdollista kysyä opastettua kierrosta. Kannattaa kysyä näistä lisää hotellin asiakaspalvelusta.

Hotellin neljännestä kerroksesta alkaa valokuvanäyttely, jossa on karuja kuvia siltä ajalta kun rakennus toimi vielä vankilana. Pysäyttäviä kuvia, jotka kannattaa myös käydä katsomassa täällä vieraillessa.

 

 

 

 

 

 

Hotel Katajanokan kellarikerroksessa sijaitsee tunnelmallinen ravintola Linnankellari, josta meille oli varattu pöytä illaksi. Tämä oli yksi niistä asioista, jota odotimme eniten koko reissusta. Pääsimme syömään kahdestaan ilman minkäänlaista kiirettä ja lopulta viihdyttiinkin illallisella huikeat kolme tuntia!

Ensimmäisen kahdenkesken tehdyn miniloman kunniaksi tilattiin alkuun Skattan muuli-nimiset drinkit ja syötiin illalliset oikein pitkän kaavan mukaan alkupaloineen kaikkineen. Koko Linnankellarin ruokalistan pääset katsomaan täältä.

Linnankellarissa tarjoillaan sesonginmukaisia ja luomu raaka-aineista valmistettuja annoksia. Listalta löytyy myös vaihtuvat Keittiömestarin menu sekä vegaanimenu. Lasten ruokalistaa ei varsinaisesti ole, mutta lapsille sopivia annoksia voi kysyä erikseen tarjoilijalta.

 

 

 

 

Mies valitsi listalta juuri uudistuneen Keittiömestarin menun.  Itse valitsin alupalaksi versosalaatin Loreley-juustolla sekä munakoisolla ja pääruoaksi lämmintä hirssitabboulehia, kaurajogurttia ja purjoa. Niin ihania makuja ja kauniita annoksia! Jälkiruoaksi valitsin suklaakakkua karpalojäädykkeen kera.

Miehelle kuului kolmen ruokalajin lisäksi ennen jälkiruokaa tarjoiltu annos sinihomejuustoa ja piimäkinuskia. Olin onnekas, sillä keittiöstä lähetettiin yllätyksenä tällainen annos myös minulle! Tämä oli jotain niin hyvää ja samalla erikoista. Ajatus sinihomejuustosta ja kinuskista saattaa kuulostaa oudolta, mutta maut sopivat yhteen niin täydellisesti. Piimäkinuski oli hauska oivallus!

 

 

Ravintolan henkilökunta oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Kynttilöin valaistu Linnankellari oli kertakaikkiaan tunnelmallinen.

Vatsat täynnä oli kiva käpötellä pari kerrosta ylemmäs omaan huoneeseen, jossa odotti kylpyamme ja laadukkaat kylpytuotteet. Olin positiivisesti yllättynyt, että huoneen valikoimaan kuului hotellin oma kylpyvaahto ja kylpysuola! Sitä onnen tunnetta kun pääsi ihanan päivän päätteeksi vaahtokylpyyn, jonka jälkeen sai kömpiä pehmeisiin lakanoihin nukkumaan. Täydellistä!

 

 

 

 

 

 

Aamulla kukaan ei herättänyt sängyllä iloisesti pomppien ja hihkuen, että nyt on aamu, äkkiä verhot auki ja sitten mennään pissalle. Se oli muuten outoa se! Sai heräillä kaikessa rauhassa ja jäädä vielä hetkeksi köllöttelemään tietäen, että lapsella oli mennyt kaikki tosi hienosti ja hän oli myös nukkunut hyvin. Pari kerrosta alempana odotti valmiiksi katettu aamupala, joka on aina yksi hotellivierailujen kohokohdista.

 

 

 

Olin kuullut paljon kehuja hotellin aamupalasta jo etukäteen ja odotin sitä innolla. Kaikki odotukset täyttyivät!

Aamiaisella tarjoiltiin erilaisia leipiä päällisineen, coctailpiirakoita ja munavoita sekä pieniä croissantteja. Oli erilaisia juustoja ja leikkeleitä, keitettyä ja paistettuja kananmunia, pekonia ja paistettuja sieniä. Itse tehtyä smoothieta ja mehuja, tuoreita kasviksia ja hedelmiä, sekä erilaisia jogurtteja ja marjoja. Kaurapuuro oli muuten taivaallista!

Jälkiruokapöydästä löytyi pieniä leivospaloja, suklaadonitseja, pannukakkuja hilloineen sekä nutellaa. Ihan kaikkea oli saatavilla ja itseasiassa hotellin aamiaisesta teen vielä erikseen oman postauksen, jossa kerron tarjonnasta tarkemmin.

 

 

 

Voin todella lämpimästi suositella Hotel Katajanokkaa sekä ravintola Linnankellaria. Tämä oli täydellinen irtiotto arjesta ja pieni luksusloma, jota varmasti muistellaan vielä pitkään. Tänne kannattaa suunnata ihan jo pelkästään mielenkiintoisen miljöön vuoksi. Tunnelma hotellissa oli lämminhenkinen.

Myös lapsiperheet ovat hotelliin tervetulleita, mutta miellän Hotel Katajanokan kuitenkin enemmän hotelliksi, johon suuntaisin itse mielelläni uudelleenkin nimenomaan viettämään sitä yhteistä aikaa miehen tai vaikka ystävien kesken.

Julkaisin meidän hotellivierailusta myös storyja Instagramin puolella. Pääset katsomaan ne täältä Hotel Katajanokka-tarinoiden kohdalta.

Kiitos vielä hurjasti Hotel Katajanokan väelle mahdollisuudesta pieneen minilomaan. Tänne on palattava uudelleen!

Kommentit (2)

Tänne varattu yö pääsiäiseksi, kiitos vaan vinkistä!

Hei ihan mahtavaa! Ihanaa hotellireissua 🙂

Kommentoi juttua: Parisuhdeaikaa Hotel Katajanokassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X