Kinuski-toffeebrowniet

Suklaisen tahmeat browniet ovat jo sellaisenaan aivan ihania, mutta joskus on kiva sekoittaa joukkoon herkullisia sattumia. Halusin kokeilla kinuskitoffeen yhdistämistä brownietaikinaan ja käytin peruspohjana tätä suosittua brownieohjettani. Tein taikinan pienempään vuokaan ja painelin taikinan päälle pienemmäksi pilkottuja tsinuski-toffeenameja.

Näistä tuli todella hyviä! Uunissa toffee oli sulanut ihanan pehmeäksi ja sattumia oli juuri sopivasti. Päälle sopisi hyvin myös pienet suolakiteet ripoteltuna!

 

 

 

 

 

 

Kinuski-toffeebrowniet – vuoka 22x22cm

2,25 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

1,5 tl tummaa kaakaojauhetta

150 g voita

100 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

2,5 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4 munaa

20 kpl tsinuski-toffeenameja

  1. Pilko toffeenamit 4-6 osaan.
  2. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kaakaojauhe.
  3. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon myös kananmunat.
  4. Yhdistä seos jauhojen kanssa ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan. Painele toffeekarkit taikinan sekaan.
  6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja alkaa halkeilemaan. Brownien on tarkoitus jäädä sisältä hieman tahmaiseksi.

 

 

Tsinuski-toffee sopii loistavasti brownien sattumiksi! Kurkkaa myös nämä:

Browniet pääsiäiskarkeilla

Polly-browniet

Vaahtokarkki-browniet

 

 

 

Ihanaa viikonloppua! 🙂

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kinuski-toffeebrowniet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X