Ihanaa sunnuntaita sinulle! Tänään blogissa tarjoillaan suklaaleivonnaisia.

Idea näihin leivoksiin lähti siitä, kun tein yhden kakun juhliin ja siitä jäi yli vaahdotettua soijavispiä ja tuoreita vadelmia. Halusin käyttää ne johonkin ja ajattelin tehdä suklaamuffinsseja, mutta päätinkin ottaa leivosvuoan pitkästä aikaa käyttöön.

Suklaisten leivospohjien päälle levitetään reilusti nutellaa ja kasataan vaahdotettua kermaa. Leivokset viimeistellään tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla. Halutessasi voit sujauttaa koristeeksi rosmariinin oksan tai sihdata päälle hieman tomusokeria.

 

 

VADELMA-SUKLAALEIVOKSET 6kpl

Leivospohjat:

50 g voita

100 g tummaa suklaata

1,25 dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

pieni ripaus suolaa

1 dl sokeria

1 muna

200 g ranskankermaa

 1. Sulata voi pienessä kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja ota kattila pois liedeltä.
 2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
 3. Vispaa voi-suklaaseoksen joukkoon sokeri ja kananmuna. Yhdistä seos kuivien aineiden kanssa.
 4. Lisää lopuksi ranskankerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
 5. Pursota tai lusikoi taikina voideltuun leivosvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
 6. Kumoa leivokset ritilän päälle, jäähdytä ja lisää täytteet.

Täytteet:

8-10 rkl nutellaa

2 dl kermaa vaahdotettuna

tuoreita vadelmia

 1. Levitä jäähtyneiden leivospohjien päälle reilut ruokalusikalliset nutellaa.
 2. Lisää päälle kermavaahtoa ja viimeistele leivokset tuoreilla vadelmilla.
 • Vinkit!

– Voit käyttää leivoksiin mitä tahansa vaahtoutuvaa kermaa, kuten vispikermaa, kauravispiä tai soijavispiä.

– Voit säilyttää leivospohjia muutaman päivän ajan kannellisessa rasiassa ja täyttää vasta myöhemmin tarjoilupäivänä.

 

 

 

Leivospelti on tosi kätevä – sillä saa samaan aikaan paistettua kuusi leivospohjaa. Jos et omista leivosvuokaa, voit hyvin paistaa taikinan esimerkiksi muffinipellillä tai yhdessä suuremmassa piirakkavuoassa.

Käytin leivospohjiin gluteenittomien suklaakuppikakkujen taikinaa, jota muokkasin hieman. Saat näistä leivoksista helposti gluteenittomia, kun vaihdat jauhot gluteenittomiin ja lisäät taikinaan hieman ksantaania. Muista aina tarkistaa myös suklaan gluteenittomuus!

 

 

 

 

Ja hei kiitos tosi paljon ajatuksistanne blogin sisältöön liittyen. Kyselin Instagramin puolella teidän postaustoiveita ja kerroin, että haluaisin vielä entisestään laajentaa postauksia myös ruoanlaiton ja leivonnan ulkopuolelle. Esimerkiksi sisustusjutut ja meidän perheen arki tuntuivat kiinnostavan, joten niitä luvassa ehdottomasti lisää!

Postaustoiveita saa toki aina esittää tänne blogin puolelle myös! 🙂

 

Kommentit (2)

Oi nam! Ihania leivoksia. Tämä taikina toimisi varmaan myös isompaan vuokaan tehtynä?

Kiitos Kaura! Ja varmasti onnistuu myös piirakkavuokaan tehtynä – tästähän saisi näyttävän kesäisen kakun kun laittaisi päälle vielä mansikoita! 🙂

Kommentoi juttua: Ihanat vadelma-suklaaleivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
 • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
 • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X