Hotelliaamiainen: Hotel Katajanokka

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Katajanokka

 

Me päästiin vähän aikaa sitten viettämään mieheni kanssa parisuhdeaikaa Hotel Katajanokkaan ja siitä kirjoittelinkin jo aiemmin postauksen, jonka voit lukea täältä. Vuorokausi entisessä Helsingin lääninvankilassa – nykyisessä Hotel Katajanokassa oli upea ja mieleenpainuva kokemus.

Rakastan hotellien aamupaloja ja halusin kirjoittaa siitä ihan oman postauksen. Hotel Katajanokan aamiainen tarjoillaan ravintola Linnankellarin tunnelmallisissa tiloissa, johon pääsee kätevästi vastaanoton vierestä portaita pitkin – tai rakennuksen ulkopuolelta ravintolan omasta ovesta. Huoneita on saatavilla joko aamiaisella tai ilman ja halutessaan hotellissa voi käydä nauttimassa ihanan aamiaisen ilman yöpymistä. Pöytä kannattaa tällöin varata etukäteen.

 

 

 

Sain runsaasti viestejä hotellin aamupalasta vierailumme aikana ja pakkoa sanoa, että odotin jo nukkumaan mennessä tulevaa aamupalaa innolla. Erityiskehuja teidän lähettämissä viesteissä  saivat itse tehty smoothie ja kaurapuuro, enkä yhtään ihmettele!

Tätä puuroa muistelen edelleen ja moni teistäkin kyseli mitä siinä on, kun kehuin sitä niin kovasti Instagramin puolella.

 

 

Hotel Katajanokan runsas aamiaispöytä sisältää valikoiman erilaisia leipiä, croisantteja ja riisipiirakoita. Juustoja, leikkeleitä ja leivänpäällisiä oli muutamaakin eri sorttia. Kulhoja täytettiin ahkerasti ja kaikki vihannekset ja hedelmät olivat ihanan tuoreita ja raikkaan makuisia.

Lämpiminä ruokina keittiö valmistaa pekonia, makkaroita, omeletteja ja munakokkelia. Lisäksi tarjolla oli jogurttia, marjoja, mysliä, erilaisia muroja ja siemeniä sekä tuorepuuroa. Lisäksi tiskiltä löytyi itse tehtyä tomaattimehua, vadelmamehua, smoothieta ja mustikkakeittoa.

Puurokattilan vierestä sai paksuja pannukakkuja hilloineen ja lisäksi jälkiruokapuolelta löytyi suklaadonitseja, makeaa piirakkaa, keksejä ja nutellaa.

Leipäpöytää vastapäätä saa kahvia ja teetä sekä appelsiini- ja omenamehua. Erityismaininnan ansaitsee kauramaito, jota oli tarjolla kahvin kanssa. Ihan parasta!

Aamiaisella on tarjolla myös gluteenittomia tuotteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä päivänä ajankohtainen ruokahävikki oli esillä myös Hotel Katajanokan aamiaistarjoiluissa ja siitä olin mielissäni. Kyltti ”Take all you can eat, but eat all you take” oli ajatuksia herättävä. Siinä kerrottiin lukuina edellisen päivän hävikkiin mennyt ruoka ja kuinka monta ihmistä sillä olisi ruokkinut.

Kun tarjolla on runsaasti herkullisia ruokia, saattaa helposti ottaa liikaa ja enemmän kuin oikeasti jaksaa syödä. Mielummin hakee vaikka usein lisää ja ottaa kaikkea vähän, jos haluaa maistaa useaa sorttia. Näin pyrin aina itse tekemään 🙂

 

 

 

Tässä kulhollinen kaurapuuroa, joka maistui taivaalliselta! En yleensä välttämättä ota hotellin aamiaisella puuroa ollenkaan, mutta tätä halusin maistaa sen saamien kehujen vuoksi. Olisi tehnyt mieli marssia suoraan keittiöön pyytämään reseptiä – niin hyvää puuro oli!

Puuro oli keitetty riisimaitoon, joten kävin heti seuraavana päivänä ostamassa tölkin riisimaitoa ja purkin aprikoosihilloa sillä halusin kokeilla tehdä yhtä hyvää puuroa kotona. Katajanokan puuro oli yksi parhaista puuroista mitä olen koskaan syönyt, joten suosittelen maistamaan jos käyt aamiaisella.

 

 

Aamiainen on tarjolla:

 • MA – PE klo 7- 10
 • LA – SU klo 8 -11

Aamiainen erikseen ostettuna:

 • Aikuiset ja yli 12-vuotiaat 20€/hlö
 • Lapset 4-11 v. 10€/hlö
 • Lapset 0-3 v. veloituksetta

Voit tehdä aamiaisvarauksen suoraan tästä linkistä.

Kommentit (2)

Hotelliaamiaiset on kyllä sellaista pientä luxusta arjen keskelle, kiitos Katajanokan vinkistä!:)

Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Oi niin on! Jotenkin sitä ei silti tulee koskaan lähdettyä hotellin aamiaiselle erikseen, vaikka sekin olisi hyvä vaihtoehto jos ei ole mahdollista mennä yöpymään 🙂

Kommentoi juttua: Hotelliaamiainen: Hotel Katajanokka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Tänään on ollut ihan super kuuma päivä! Mittari näyttää edelleen +35 astetta, joten me ollaan ihan suosiolla ilmastoidussa hotellihuoneessa viilentymässä 😁 Myöhemmin illalla suunnataan vielä kylille! 🇬🇷
.
.
.
#kreikka #fetasalaatti #argassi #zakynthos #loma #kesäloma #salaatti #ravintola #aurinkomatkat #greece #zante #gustorestaurant #fetasalad #greeksalad #visitargassi #visitzakynthos #visitzante #visitgreece
 • Mun ja pikku lomalaisen keskustelu tänään kun uitiin meressä.
Mä: Vitsit meillä on kyllä ollut ihana loma vai mitä? Vaikka välillä ootkin sanonut että et olis edes halunnut tulla koko Kreikkaan.
Hemmo: Niin oonkin sanonut suutuspäissäni.
Mä: No mutta onko susta kuitenkin kivaa et tultiin tänne?
Hemmo: No tavallaan!
😁✌️
.
.
.
#lomalainen #pikkutyyppi #kreikka #kesäloma #zakynthos #makrisgialos #uimaranta #aurinkomatkat #rantaleikit #greece #greek #zante #beach #holidayvibes
#loveyoutothemoonandback
 • Lomalla tulee aina jossain vaiheessa ikävä omaa aamukahvia kotona 😁 Onneksi täälläkin on hyviä vaihtoehtoja ja tää americano on yksi parhaista täällä Kreikassa ☕ .
.
.
#huomenta #aamu #aamukahvi #kahvi #americano #kahvihetki #kreikka #kesäloma #loma #zakynthos #argassi #coffee #morningcoffee #greek #greece #gustorestaurant #holiday #holidayvibes
 • Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Meillä jatkuu loma vielä hetken aikaa, mutta moni on tainnut jo palata arkeen. Ennakoin tätä myös itse ja tilasin meille valmiiksi kaappiin ruokatarvikkeita kuten perus tomaattimurskaa, pastaa, papuja, maissia, riisikakkuja ja pesuaineita. Arki on helpompaa kun tietää, että kaapissa on aina jotakin mistä voi valmistaa vaikka nopeasti pastakastikkeen! ☺️
〰️ Matsmart myy tuotteita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Tämä voi johtua pakkausmuutoksista, ylituotannosta, painovirheistä ja lähestyneistä tai jo ohitetuista parasta ennen -päiväyksistä. ♻️
#yhteistyö #matsmartsuomi #lomaloppuu #eihävikkiä
 • Ihan parasta tällä hetkellä: +32 astetta ja tuorepuristettu appelsiinimehu🍹🇬🇷 Stoorien puolella lisää tunnelmia tältä päivältä 😅
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynthos #argassi #tuoremehu #appelsiinimehu #aurinkomatkat #holiday #greece #zante #gustorestaurant #orangejuice #fresh #juice #holidayvibes
 • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
 • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood

minkavi

X