Hotelliaamiainen: Hotel Katajanokka

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Katajanokka

 

Me päästiin vähän aikaa sitten viettämään mieheni kanssa parisuhdeaikaa Hotel Katajanokkaan ja siitä kirjoittelinkin jo aiemmin postauksen, jonka voit lukea täältä. Vuorokausi entisessä Helsingin lääninvankilassa – nykyisessä Hotel Katajanokassa oli upea ja mieleenpainuva kokemus.

Rakastan hotellien aamupaloja ja halusin kirjoittaa siitä ihan oman postauksen. Hotel Katajanokan aamiainen tarjoillaan ravintola Linnankellarin tunnelmallisissa tiloissa, johon pääsee kätevästi vastaanoton vierestä portaita pitkin – tai rakennuksen ulkopuolelta ravintolan omasta ovesta. Huoneita on saatavilla joko aamiaisella tai ilman ja halutessaan hotellissa voi käydä nauttimassa ihanan aamiaisen ilman yöpymistä. Pöytä kannattaa tällöin varata etukäteen.

 

 

 

Sain runsaasti viestejä hotellin aamupalasta vierailumme aikana ja pakkoa sanoa, että odotin jo nukkumaan mennessä tulevaa aamupalaa innolla. Erityiskehuja teidän lähettämissä viesteissä  saivat itse tehty smoothie ja kaurapuuro, enkä yhtään ihmettele!

Tätä puuroa muistelen edelleen ja moni teistäkin kyseli mitä siinä on, kun kehuin sitä niin kovasti Instagramin puolella.

 

 

Hotel Katajanokan runsas aamiaispöytä sisältää valikoiman erilaisia leipiä, croisantteja ja riisipiirakoita. Juustoja, leikkeleitä ja leivänpäällisiä oli muutamaakin eri sorttia. Kulhoja täytettiin ahkerasti ja kaikki vihannekset ja hedelmät olivat ihanan tuoreita ja raikkaan makuisia.

Lämpiminä ruokina keittiö valmistaa pekonia, makkaroita, omeletteja ja munakokkelia. Lisäksi tarjolla oli jogurttia, marjoja, mysliä, erilaisia muroja ja siemeniä sekä tuorepuuroa. Lisäksi tiskiltä löytyi itse tehtyä tomaattimehua, vadelmamehua, smoothieta ja mustikkakeittoa.

Puurokattilan vierestä sai paksuja pannukakkuja hilloineen ja lisäksi jälkiruokapuolelta löytyi suklaadonitseja, makeaa piirakkaa, keksejä ja nutellaa.

Leipäpöytää vastapäätä saa kahvia ja teetä sekä appelsiini- ja omenamehua. Erityismaininnan ansaitsee kauramaito, jota oli tarjolla kahvin kanssa. Ihan parasta!

Aamiaisella on tarjolla myös gluteenittomia tuotteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä päivänä ajankohtainen ruokahävikki oli esillä myös Hotel Katajanokan aamiaistarjoiluissa ja siitä olin mielissäni. Kyltti ”Take all you can eat, but eat all you take” oli ajatuksia herättävä. Siinä kerrottiin lukuina edellisen päivän hävikkiin mennyt ruoka ja kuinka monta ihmistä sillä olisi ruokkinut.

Kun tarjolla on runsaasti herkullisia ruokia, saattaa helposti ottaa liikaa ja enemmän kuin oikeasti jaksaa syödä. Mielummin hakee vaikka usein lisää ja ottaa kaikkea vähän, jos haluaa maistaa useaa sorttia. Näin pyrin aina itse tekemään 🙂

 

 

 

Tässä kulhollinen kaurapuuroa, joka maistui taivaalliselta! En yleensä välttämättä ota hotellin aamiaisella puuroa ollenkaan, mutta tätä halusin maistaa sen saamien kehujen vuoksi. Olisi tehnyt mieli marssia suoraan keittiöön pyytämään reseptiä – niin hyvää puuro oli!

Puuro oli keitetty riisimaitoon, joten kävin heti seuraavana päivänä ostamassa tölkin riisimaitoa ja purkin aprikoosihilloa sillä halusin kokeilla tehdä yhtä hyvää puuroa kotona. Katajanokan puuro oli yksi parhaista puuroista mitä olen koskaan syönyt, joten suosittelen maistamaan jos käyt aamiaisella.

 

 

Aamiainen on tarjolla:

  • MA – PE klo 7- 10
  • LA – SU klo 8 -11

Aamiainen erikseen ostettuna:

  • Aikuiset ja yli 12-vuotiaat 20€/hlö
  • Lapset 4-11 v. 10€/hlö
  • Lapset 0-3 v. veloituksetta

Voit tehdä aamiaisvarauksen suoraan tästä linkistä.

Kommentit (2)

Hotelliaamiaiset on kyllä sellaista pientä luxusta arjen keskelle, kiitos Katajanokan vinkistä!:)

Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Oi niin on! Jotenkin sitä ei silti tulee koskaan lähdettyä hotellin aamiaiselle erikseen, vaikka sekin olisi hyvä vaihtoehto jos ei ole mahdollista mennä yöpymään 🙂

Kommentoi juttua: Hotelliaamiainen: Hotel Katajanokka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X