Vinkit vappuherkutteluun x 10

Vappu juhlitaan pian ja moni varmaan miettii tarjottavia brunssille, vappupäivän herkutteluun tai piknikille. Kokosin tähän postaukseen omat vinkkini, josta löydät sekä suolaista että makeaa syötävää. On muutamia erilaisia ruokaisia salaatteja, täytettyjä patonkeja ja kolmioleipiä erilaisilla täytteillä.

Makeana herkkuna vappuun sopii tietenkin munkit sekä ihanat porkkanakakkudonitsit ja banaanidonitsit. Myös helpot suklaakuorrutetut vaahtokarkkivartaat ovat hitti!

 

 

Täälläkin on sima tekeytymässä ja vappupäivän ruoka mietittynä. Varmasti tulee paistettua myös perinteisiä munkkeja ja ehkä joitakin täytettyjä versioita myös.

 

 

BANAANIDONITSIT

Näitä on tullut tehtyä usein vappuna, joskus mini-muffinipellillä ja joskus donitsipellillä. Donitsit valmistuvat kätevästi uunissa ja maistuvat ihan mielettömän hyviltä!

 

 

ITSE TEHTY PERUNASALAATTI

Itse tehty perunasalaatti on mieheni bravuuri! Tätä meillä on tehty useampiinkin juhliin ja salaatti sopii täydllisesti niin grilliruoan kanssa kuin brunssipöytäänkin.

 

 

KOLMIOLEIVÄT (KOLME ERI TÄYTETTÄ)

Kolmioleivät erilaisilla täytteillä ovat helppoa ja herkullista tarjottavaa. Linkin takaa löytyy kolme täytevaihtoehtoa: kasvis, kinkku ja kala.

 

MUNKKIRINKILÄT

Perinteiset munkkirinkilät ja sima tekevät vapun! En ole yleensä munkkien ystävä, mutta vasta paistetut tuoreet munkin ovat kyllä hyviä.

 

 

PASTASALAATTI, TÄYTETYT PATONGIT JA MUUT PIKNIKHERKUT

Ruokaista pastasalaatit ovat ihan lemppareitani. Mansikat tuovat salaattiin kesän tuntua ja sopivat täydellisesti yhteen esimerkiksi fetajuuston tai mozzarellan kanssa.

 

 

PORKKANAKAKKUDONITSIT

Porkkanakakkudonitseissa yhdistyy lempileivonnaiseni porkkanakakku ja vappuun sopivat donitsit. Pehmeät porkkanakakkudonitsit kuorrutetaan porkkanakakun tuorejuustokuorrutteella ja viimeistellään tuoreilla mansikoilla.

 

 

RAHKAMUNKIT

Rahkamunkkien taikinaan laitetaan rahkaa, joka tekee munkeista ihanan meheviä!

 

 

RUOKAISTA KASVIS-PASTASALAATTI

Tämä kasvis-pastasalaatti on yksi kaikkien aikojen suosituin resepti blogissani. Ruokaisat salaatit sopivat tarjottavaksi oikeastaan milloin vain! Tällä ohjeella salaattia tulee runsaasti.

 

 

VAAHTOKARKKIKEPIT SUKLAAKUORRUTTEELLA

Vaahtokarkkikepit ovat erityisesti lasten mieleen. Voit käyttää suklaakuorrutteeseen mitä tahansa suklaata ja viimeistellä kepit nomparellein.

 

 

VAPPUPÄIVÄN BRUNSSI

Rakastan brunsseja ja tästä postauskesta löytyy vinkkejä vappubrunssin järjestämiseen.

 

HERKULLISTA VAPPUA!

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Vinkit vappuherkutteluun x 10

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X