Luitteko Herkkusuut-sivun jutun, jossa kerrottiin ”salaisen” sitruunakakun reseptin vuotaneen nettiin?  Kakkua on kehuttu tosi paljon ja verrattu myös Starbucksin lemon pound cakeen. Resepti vaikutti helpolta ja meiltä sattui löytymään kaikki ainekset valmiina, joten olihan tätä kokeiltava.

Paistoin kakun vähän erilaisessa vuoassa, mutta oikeastaan paistoon käy mikä tahansa vuoka tai vaikkapa muffinipelti. Ohjeen kuorrutetta tulee niin paljon, että muokkasin sitä vähän pienemmäksi tähän alle.

Lopputulos on kyllä kieltämättä herkullinen! Juuri sellainen ihanan mehevä koostumus ja maku on sopivasti sitruunainen. Kuorrute tuo kakkuun kivan kirpeän lisän ja tuoreet mansikat sopivat tarjoiluun loistavasti.

 

MEHEVÄ SITRUUNAKAKKU

3 munaa

2,25 dl sokeria

2,25 dl kreikkalaista jogurttia

1,1 dl kasviöljyä

5 rkl sitruunamehua

2 rkl raastettua sitruunankuorta

3,4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

 1. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri.
 2. Lisää jogurtti, kasviöljy, sitruunamehu ja kuoriraaste.
 3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
 4. Paista 180 asteessa uunin keskistasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
 5. Kumoa kakku lautaselle ja anna jäähtyä hetki. Koristele jäähtynyt kakku sitruunakuorrutteella.

Kuorrute:

2 dl tomusokeria

Noin 3 rkl sitruunamehua

 1. Sekoita ainekset keskenään. Kuorruta kakku ja viimeistele halutessasi esimerkiksi unikonsiemenillä tai tuoreilla marjoilla.
 • Vinkit!

– Alkuperäisessä ohjeessa kakku tehdään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Omani tein 1,5 litran kokoiseen kakkuvuokaan. Jos haluat kakusta korkeamman, ohje kannattaa tehdä ainakin 1,5 kertaisena.

– Muista pestä sitruunat huolellisesti ennen kuoren raastamista.

 

 

Jostain syystä näitä tämän tyylisiä kakkuja tulee vaan tehtyä tosi harvoin. En oikeastaan tiedä miksi, sillä valmistus on helppoa ja kakku pysyy useammankin päivän maukkaana.

Tämähän olisi ihana tarjottava myös kesän juhliin joko kakkuna tai muffinipellillä paistettuna pieninä leivoksina!

 

Kommentit (2)

Tämä näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta, menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos vinkistä ☺️

Tästä kakusta tuli kyllä mielettömän hyvää! Moni onkin jo ehtinyt testaamaan ja todennut myös herkulliseksi 🙂 Kiva jos meinaat myös kokeilla!

Kommentoi juttua: Mehevä sitruunakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
 • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
 • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
 • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
 • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
 • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
 • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer

minkavi

X