Luitteko Herkkusuut-sivun jutun, jossa kerrottiin ”salaisen” sitruunakakun reseptin vuotaneen nettiin?  Kakkua on kehuttu tosi paljon ja verrattu myös Starbucksin lemon pound cakeen. Resepti vaikutti helpolta ja meiltä sattui löytymään kaikki ainekset valmiina, joten olihan tätä kokeiltava.

Paistoin kakun vähän erilaisessa vuoassa, mutta oikeastaan paistoon käy mikä tahansa vuoka tai vaikkapa muffinipelti. Ohjeen kuorrutetta tulee niin paljon, että muokkasin sitä vähän pienemmäksi tähän alle.

Lopputulos on kyllä kieltämättä herkullinen! Juuri sellainen ihanan mehevä koostumus ja maku on sopivasti sitruunainen. Kuorrute tuo kakkuun kivan kirpeän lisän ja tuoreet mansikat sopivat tarjoiluun loistavasti.

 

MEHEVÄ SITRUUNAKAKKU

3 munaa

2,25 dl sokeria

2,25 dl kreikkalaista jogurttia

1,1 dl kasviöljyä

5 rkl sitruunamehua

2 rkl raastettua sitruunankuorta

3,4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

 1. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri.
 2. Lisää jogurtti, kasviöljy, sitruunamehu ja kuoriraaste.
 3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
 4. Paista 180 asteessa uunin keskistasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
 5. Kumoa kakku lautaselle ja anna jäähtyä hetki. Koristele jäähtynyt kakku sitruunakuorrutteella.

Kuorrute:

2 dl tomusokeria

Noin 3 rkl sitruunamehua

 1. Sekoita ainekset keskenään. Kuorruta kakku ja viimeistele halutessasi esimerkiksi unikonsiemenillä tai tuoreilla marjoilla.
 • Vinkit!

– Alkuperäisessä ohjeessa kakku tehdään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Omani tein 1,5 litran kokoiseen kakkuvuokaan. Jos haluat kakusta korkeamman, ohje kannattaa tehdä ainakin 1,5 kertaisena.

– Muista pestä sitruunat huolellisesti ennen kuoren raastamista.

 

 

Jostain syystä näitä tämän tyylisiä kakkuja tulee vaan tehtyä tosi harvoin. En oikeastaan tiedä miksi, sillä valmistus on helppoa ja kakku pysyy useammankin päivän maukkaana.

Tämähän olisi ihana tarjottava myös kesän juhliin joko kakkuna tai muffinipellillä paistettuna pieninä leivoksina!

 

Kommentit (2)

Tämä näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta, menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos vinkistä ☺️

Tästä kakusta tuli kyllä mielettömän hyvää! Moni onkin jo ehtinyt testaamaan ja todennut myös herkulliseksi 🙂 Kiva jos meinaat myös kokeilla!

Kommentoi juttua: Mehevä sitruunakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
 • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
 • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X