Ihana persikka-juustokakku

Mango-juustokakku on varmasti monelle tuttu, mutta oletko koskaan tehnyt persikka-juustokakkua? Minulla oli jo pitkään odottanut kaapissa kaksi tölkkiä persikoita, sillä olin ajatellut kokeilla niistä tehtyä sosetta juustokakun kanssa.

Itse pidän ehkä jopa enemmän persikoista kuin mangosta, mutta jostain syystä en ollut koskaan ennen kokeillut persikoita juustokakussa. Tästähän tuli tosi hyvää, juuri sellaista samaan aikaan raikasta mutta silti persikan tuoma makeus sopi ihanasti kakkuun. Persikkainen versio oli kivaa vaihtelua perinteisempään mango-juustokakkuun ja aion varmasti tehdä tätä uudelleenkin!

 

PERSIKKA-JUUSTOKAKKU vuoka 20cm

Pohja:

180g kaurakeksejä

50g voita

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi esimerkiksi blenderissä. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon.
  2. Painele muruseos irtpohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Täyte:

5 liivatetta

1tlk persikan puolikkaita (410/240g)

2dl vispikermaa

250g rahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

4rkl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Kaada persikoiden mehu pois ja soseuta puolikkaat blenderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
  4. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräiset nesteet ja sekoita kuuman mehun joukkoon.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia ja valmista sen jälkeen kiille.

Kiille:

1 tlk persikan puolikkaita (410/240g)

2 liivatetta

0,5dl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Kaada persikoiden mehu pois ja soseuta puolikkaat.
  3. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräiset nesteet ja sekoita mehun joukkoon.
  4. Kaada kuuma liivateseos ohuena nauhana persikkasoseen joukkoon kokoajan vispilällä sekoittaen.
  5. Kaada kiille juustokakun päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Koristeluun:

Käytä kakun koristeluun tuoreita marjoja, kuten mansikoita ja vadelmia. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös ananaskirsikoita ja macarons-leivoksia.

  • Vinkit!

– Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja kakun reunoista tulee kauniin sileät.

– Voit myös hyödyntää persikoista jäävän liemen ja käyttää sitä ohjeen mukaan sitruunamehun tilalla.

 

Lisää kakkuinspiraatiota:

 

 

 

IHANAA VIIKONLOPPUA JA TULEVAA ÄITIENPÄIVÄÄ!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Ihana persikka-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X