Fallkullan kotieläintila ja kahvila – vietä kiva kesäpäivä!

Me huristeltiin muutama viikko sitten Malmin lentokentän lähettyvillä sijaitsevalle Fallkullan kotieläintilalle. Siellä startattiin juuri kesäkausi ja me satuttiin paikalle viimeisenä aukiolopäivänä ennen pientä lomaa ja kesäkauteen valmistautumista. Täytyy ehdottomasti mennä pian uudestaan!

Ihanan suuri ja vehreä tila oli täydellinen kohde pienen lapsen kanssa. Tutkittiin luontoa, ihmeteltiin eläimiä, keinuttiin ja käytiin jäätelöllä söpössä Kahvila Kilikuppilassa.

Fallkullassa asustelee lehmiä, poneja, vuohia, kanoja, ankkoja, lampaita, minisikoja ja kaneja. Kaikkia pääsee katsomaan ja pieniä vuohia sai myös syöttää voikukilla ja tämähän oli ehdottomasti pojan lempipuuhaa.

Pihalla oli muutakin puuhaa eläimiin tutustumisen lisäksi, kuten aidattu leikkialue lapsille, pihakeinu ja tämä pieni maja johon Hemmo halusi kiivetä uudelleen ja uudelleen.

Ihan mahtavaa on myös se, että Fallkullan kotieläintila tarjoaa 9-17 vuotiaille nuorille toimintaa ja töitä ja samoissa tiloissa toimii myös nuorisotalo. Pakko mainita vielä erikseen paikan puhtaat wc-tilat ja löytyypä täältä myös lastenhoitohuone kauniiden seinämaalausten kera. Lämmin suositus siis lapsiperheille! 🙂

Käytiin hakemassa kylmää juotavaa sekä jäätelöt ja kahvit Kilikuppilasta ja istuskeltiin pihalla niitä herkuttelemassa. Kahvilan tarjontaan kuuluu ilahduttavasti myös vegaanista jäätelöä, kasvispiirakoita ja kauramaitoa kahvin kanssa. Tiskiltä löytyy niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, jäätelövalikoima oli suuri ja kylmäkaapista löytyi limua, pillimehuja ja Oatlyn kaurakaakaota. Tämä oli hauska yllätys!

Sekä sisältä että ulkoa löytyi myös syöttötuoleja perheen pienimmille. Jotenkin tosi idyllinen ja ihastuttava pieni kahvila, jonka pihamaalla istuskeli mielellään.

Me aiotaan ehdottomasti mennä tänä kesänä Fallkullaan vielä uudelleen nyt kesäkauden aikana. Hemmo puhuu usein kuinka kivaa siellä oli ja tällaiset yhteiset päivät perheen kesken ovat kyllä niin kivoja!

Fallkullan kotieläintila on avoinna 3.6. – 25.8. päivittäin klo 10-15

Kahvila Kilikuppila on avoinna 3.6. – 4.8. päivittäin klo 10-15

Poikkeusaukioloajat löytyvät Fallkullan kotieläintilan Facebooksivuilta

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Fallkullan kotieläintila ja kahvila – vietä kiva kesäpäivä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X