Mansikka-raparperipiirakka, pellillinen

Kerättiin viime sunnuntaina siskon kanssa vanhempien pihalta raparperia ja leivottiin pellillinen piirakkaa. Sovelsin tähän pellilliseen ihanaa Katariina Pylsyn loihtimaa Maisemakahvilan piirakkaohjetta.

Vaihdoin ohjeessa olevan piimän ja rahkan turkkilaiseen jogurttiin. Lisäksi jätin soodan kokonaan pois ja lisäsin hieman leivinjauheen määrää. Raparperi sai kaverikseen mansikkaa ja piirakka viimeisteltiin ripauksella kanelia. Lopputulos oli ihan mielettömän herkku!

Mansikka ja raparperi sopii niin hyvin yhteen ja kaneli tuo piirakkaan viimeisen silauksen. Uunista leijaili niin ihana tuoksu!

MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA, pellillinen – 20 palaa

Pohja + muruseos:

8dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

250g voita

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
  3. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen kulhoon  tulee 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa seoksesta.

2dl turkkilaista jogurttia

1 muna

  1. Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon jogurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:

8dl raparperia pilkottuna

250g tuoreita mansikoita pilkottuna

500g turkkilaista jogurttia

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniljasokeria

  1. Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat.
  2. Sekoita keskenään täytteen jogurtti, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  3. Ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos ja viimeistele halutessasi ripauksella kanelia.
  4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.

Piirakan kannattaa antaa jäähtyä hetki ennen herkuttelua, jolloin sitä on myös helpompi leikata. Parhaimmillaan tämä leivonnainen on mielestäni leivontaa seuraavana päivänä mutta toki ekat palat kannattaa silti maistaa jo leivontapäivänä 🙂

Leivoin tästä piirakasta eilen myös gluteenittoman version, joka onnistui tosi hyvin. Tästä tulossa resepti myös blogiin, mutta sitä ennen luvassa vielä jotain ihanaa herkkua joka sopii täydellisesti tulevaan juhannukseen! Pysykäähän siis kuulolla!

 

Kommentit (2)

Tämä oli taivaallista! Kaneli sopi hyvin kruunaamaan lopputuloksen. Ihana resepti, kiitos siitä!

Voi kiitos paljon, ihana kuulla että maistui! Tykkän itsekin tuosta kanelin tuomasta kivasta lisämausta tässä piirakassa 🙂

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperipiirakka, pellillinen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X