Maisemakahvilan raparperipiirakka gluteenittomana

Sain lukijalta pyynnön kokeilla Kotilieden sivuilta löytyvää Maisemakahvilan raparperipiirakkaa gluteenittomana. Päätin leipoa gluteenittoman version mummini luona, sillä hänellä oli valmiina raparperia odottamassa piirakkaan pääsyä.

Aiemmin leipoani mansikka-raparperipiirakka oli niin mielettömän hyvää, että halusin laittaa myös tähän versioon raparperin lisäksi mansikoita. Tässä piirakassa vaihdoin jauhot gluteenittomiin, pohjaan tulevan piimän maitoon ja soodan jätin ohjeesta kokonaan pois. Tästä myös usein kysytään, eli alkuperäisen ohjeen piimän ja rahkan voi hyvin vaihtaa esimerkiksi kasvimaitoon, turkkilaiseen jogurttiin tai kermaviiliin.

Erilaiset variaatiot Maisemakahvilan piirakasta ovat niin herkkuja! Tämä gluteeniton versio onnistui todella hyvin ja keräsi hurjasti kehuja. Voin siis lämpimästi suositella piirakkaa esimerkiksi tulevan juhannuksen kahvipöytään tai mökkiviemisiksi.

MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA, gluteeniton – 20 palaa

Pohja + muruseos:

4dl gluteenitonta jauhoseosta

3dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

1dl perunajauhoja

3dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

250g voita

 1. Sekoita keskenään gluteenittomat jauhot, perunajauho, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
 2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
 3. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen kulhoon 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa seoksesta.

2dl maitoa

1 muna

 1. Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:

8dl raparperia pilkottuna

250g tuoreita mansikoita pilkottuna

500g maitorahkaa

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniljasokeria

 1. Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat.
 2. Sekoita keskenään täytteen rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
 3. Ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos ja viimeistele halutessasi ripauksella kanelia.
 4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
 • Vinkit!

– Voit käyttää mitä tahansa gluteenittomia jauhoja, joita tulee yhteensä 8dl.

– Jauhot joita käytin: Sunnuntai gluteeniton jauhoseos, Viljatuote vaalea gluteeniton jauhoseos, Perunajauhot

– Nosta pelti paiston loppuvaiheessa uunin ylätasolle, jotta saat piirakkaan paremman paistovärin.

Katso myös reseptit:

Lisää gluteenittomia herkkuja, leivonnaisia ja tarjoiluja löydät blogin GLUTEENITON-kategoriasta täältä. Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!

 

Kommentit (2)

Täällä olis kans raparperii odottamassa. Että saareen sieltä kipin kapin ,😁
Uuni on jo lämmin ja oluttakin on 😄

No nyt tuli houkutteleva tarjous! 😄❤️

Kommentoi juttua: Maisemakahvilan raparperipiirakka gluteenittomana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
 • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
 • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
 • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
 • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
 • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
 • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X