Grillattu nektariini-halloumisalaatti

Makean nektariinin ja halloumijuuston yhdistelmä on aivan ihana. Halusin tehdä juhannuksena halloumisalaatin ja tällä kertaa lisäsin nektariinin grillattuna. Samalla grillattiin salaattiin myös paprikaa.

Tämä salaatti oli niin hyvää! Sopivassa suhteessa makeaa nektariinia ja mansikkaa, grillattua juustoa ja kirpeää balsamicoa. Voin lämpimästi suositella tarjottavaksi vaikkapa illanistujaisiin tuoreen patongin kera tai sitten osana grilliruokaa. Joukkoon sopisi varmasti hyvin myös rucola, oliivit ja punasipuli.

GRILLATTU NEKTARIINI-HALLOUMISALAATTI

2 ruukkua erilaisia salaatteja esim. jääsalaatti- ja tammenlehtisalaatti

1 nippu kevätsipulin varsia

200g tuoreita mansikoita

250g kirsikkatomaattia

1 pieni kurkku

1 punainen paprika

5 nektariinia

1-2 pkt halloumijuustoa

  1. Pilko paprika neljään osaan ja puolita nektariinit. Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi.
  2. Grillaa paprikat, nektariinit ja juusto. Anna jäähtyä sillä välin kun valmistat muun salaatin.
  3. Levitä tarjoilukulhoon reilusti ainakin kahta erilaista salaattia. Pirskottele halutessasi salaatin sekaan tummaa balsamicokastiketta.
  4. Pilko joukkoon kevätsipulin varret, mansikat, kirsikkatomaatit ja kurkku.
  5. Irrota grillatun paprikan kuoret ja pilko paprikat salaattiin sopiviksi paloiksi. Pilko myös nektariini ja irrota siitä halutessasi kuoret.
  6. Lisää paprikat, nektariini ja halloumijuusto salaatin sekaan. Tarjoile balsamicon tai muun salaattikastikkeen kera.

Lisää salaattiohjeita:

AURINKOISTA LOPPUVIIKKOA!

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Grillattu nektariini-halloumisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X