Koiramäen Pajutalli – ihana ja idyllinen koko perheen retkikohde

Me käytiin eilen hakemassa lisää istutuksia uusitulle terassille sekä etupihan puolelle. Samalla reissulla päätettiin mennä myös Tuusulaan Koiramäen Pajutallille, joka on aina vaan yhtä ihana!

Täällä tulee käytyä vähintään 2-3 kertaa vuodessa, sillä paikka on nähtävä niin kesällä kuin talvellakin – ja etenkin joulun aikaan! Myös joka syksyiset kurpitsakarnevaalit ovat muodostuneet meille jo perinteeksi.

Tällä kertaa haluttiin käydä katsastamassa uusittu Peikkometsä, sekä Koiramäkeen muuttaneet uudet kesäasukkaat eli kanat ja lampaat. Pihamaalla vanhassa saunarakennuksessa asustavat lisäksi myös minipossut Arvi ja Otto, sekä kolme kania Kaneli, Hunaja ja Neilikka.

Aloitettiin kierros moikkaamalla kaikki pihan eläimet, eli possut, kanit, lampaat ja kanalan porukka. Ihmeteltävää riitti jo pelkästään eläimiä seuratessa, mutta lisäksi täältä löytyy paljon muutakin ihmeteltävää.

Seuraavaksi oli vuorossa Tallipuodin kauniiden pajutuotteiden ja muiden pihajuttujen ihastelua. Täältä löytyy mm. pajukoreja, pajueläimiä ja kaikkia muitakin pajusta valmistettuja koristeita sekä iso valikoima erilaisia ruukkuja.

Tallipuodin jälkeen oli vuorossa pihan toisella puolella sijaitseva Lasten aitta, josta löytyy söpö pieni leikkikahvila tuoleineen ja pöytineen. Täällä Hemmo haluaa aina leikkiä kahvilan kassaa ja me ostamme sieltä mm. leikkijäätelöä ja kakkupaloja. Miehet jäivät vielä jatkamaan leikkejä ja keinuivat pihalla sen aikaa, kun kiersin itsekseni aittarakennuksen sisustuspuolen.

Aittarakennus on päärakennuksen tavoin täynnä mitä ihanimpia sisustustuotteita ja koriste-esineitä! Lisäksi täällä on tilaa kahvittelijoille niin sisällä kuin ulkonakin. Kahvilatuotteet haetaan päärakennuksesta ja samoin kaikki aitassa ja ulkona olevat tuotteet maksetaan päärakennuksen kassalle.

Sitten olikin aika suunnata uudistettuun Peikkometsään, joka on niin suloinen ja ihanasti toteutettu! Peikkometsään oli rakennettu söpöjä pieniä taloja, joista löytyi kukkakauppaa, kahvilaa ja kirjastoa.

Pikkutalojen lisäksi täältä löytyy hauskaa puuhaa, kuten käpyjen heittoa pisteytettyihin koreihin ja saippuakuplien puhaltelua. Peikkometsä on ehdottomasti yksi Koiramäen suosikkini ja selkeästi myös lasten mieleen.

Lopuksi oli aika mennä kierrokselle päärakennukseen, josta löytyy laaja valikoima sisustustuotteita, kauniita lahjatavaroita ja vähän herkkujakin.

Siis täällä iskee aina ihan mahdoton sisustusinspiraatio ja puoti on täynnä tosi kivoja lahjaideoita. Olen ostanut täältä mm. yhden ihanan vihreän täkin, joka on ollut meillä pitkään käytössä sohvalla. Myös erilaisia ruukkuja, lyhtyjä, tuikkukuppeja ja muita pieniä sisustusjuttuja on tarttunut mukaan muille ostettujen lahjojen lisäksi.

Iltapäivälle oli luvattu vesisadetta, mutta sää näytti vielä sen verran hyvältä että päätettiin jäädä ulos pullakahveille. Porukkaa oli Koiramäellä paljon, mutta muutamia vapaita pöytiäkin onneksi löytyi vielä.

Kahvittelun jälkeen alkoikin sataa, joten lähdettiin juuri sopivaan aikaan. Tosin Hemmo halusi vielä ehdottomasti käydä sanomassa lampaille heipat – joten olihan se mentävä vielä sitä kautta ja juostiin sitten nopeasti autolle ennen kuin sade yltyi kunnon rankkasateeksi.

Meillä oli todella kiva päivä ja voin niin lämpimästi suositella reissua Koiramäen Pajutallille. Täältä löytyy tekemistä ja ihmeteltävää! Kahvilasta saa pientä suolaista syötävää, sekä tuoretta pullaa ja muita leivonnaisia. Lisäksi tarjolla on ihania tikkunekkuja, jäätelöä, mehua, limonadia sekä kahvia ja teetä. Pajutallilla on aina yhtä ihana oma tunnelmansa ja tämä on kyllä ihan koko perheen retkikohde, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Kurkkaa myös aiempi postaukseni syksyllä järjestettävistä Kurpitsakarnevaaleista, joita me ainakin siskoni kanssa odotetaan jo innolla.

Avoinna

Ti – Pe 11.30 – 18.30

La – Su 11.00 – 18.00

Ma Suljettu

Tarkista aukioloajat sekä ajo-ohjeet myös Koiramäen omilta sivuilta täältä:

Koiramäen Pajutalli

Forsteninkuja 10 as 1
04360, Tuusula

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Koiramäen Pajutalli – ihana ja idyllinen koko perheen retkikohde

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X