Kirsikka-suklaakakku

Heippa pitkästä aikaa! Tuli pidettyä ihan vahingossa pientä hiljaiseloa täällä blogin puolella, mutta välillä loma tekee ihan hyvää. Me ollaan saatu tosi paljon aikaiseksi pihan puolella ja tulenkin näyttämään teille miltä meidän takapihalla nykyään näyttää. Ollaan rakennettu kokonaan uusi terassi ja tehty takapihasta mielettömän viihtyisä paikka! 🙂

Muutenkin päivät ovat menneet pitkälti kesästä nauttien ja tulevaa lomamatkaa suunnitellen. Me varattiin siis matka, josta kerron myöhemmin lisää. Mutta nyt olisi tarjolla ihanaa kakkua, jonka reseptiä jo kovasti pyydeltiin Instagramin puolella. Heinäkuussa vietetään sekä Hemmon, että isäni syntymäpäiviä ja peräkkäisinä viikonloppuina tulikin tehtyä niin mansikkakakkua kuin vähän tuhdinpaa suklaakakkuakin. Tässä kakussa ei nimittäin ole säästelty!

Tein pohjan hyväksi havaitun Fazerin suklaakakun mukaan, vähentäen ohjeessa olevaa sokerin määrää ja vaihtamalla maidon kauramaitoon. Suklaatäytteen lisäksi välistä löytyy isäni lemppareita, eli kirsikoita ja lopputulos oli kyllä aikas herkku! Juuri sellainen kuin suklaakakun tulee mielestäni ollakin. Tuhtia, suklaista ja kosteaa – ja niin että pienempikin pala riittää viemään makeannälän.

KIRSIKKA-SUKLAAKAKKU vuoka 24cm

Kakkupohja:

4,5dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2dl tummaa kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

1,5tl ruokasoodaa

1tl suolaa

2dl kauramaitoa

1dl ruokaöljyä

2dl vahvaa kahvia

2 munaa

 1. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.
 2. Lisää joukkoon maito, ruokaöljy, jäähtynyt kahvi ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
 3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja täytä mielellään seuraavana päivänä.
 4. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat halutessasi kevyesti esimerkiksi kauramaidolla.
 5. Valmista täyte alla olevan ohjeen mukaan ja levitä kakkupohjien päälle kerroksittain suklaatäytettä ja kirsikoita. Viimeistele kakku kokonaisilla kirsikoilla ja tomusokerilla.
 6. Laita kakku jääkaappiin ja ota esille noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua. Suklaiset leivonnaiset ovat parhaimmillaan oltuaan hetken huoneenlämmössä.

Suklaatäyte

100g tummaa suklaata

300g maitosuklaata

500g mascarponejuustoa

2dl vispikermaa

500g tuoreita kirsikoita

 1. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa neljään osaan.
 2. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
 3. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulatettu suklaa mascarponen joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
 4. Yhdistä täyte kermavaahdon kanssa ja täytä kakku ohjeen mukaan. Lisää väleihin reilusti kirsikoita ja säästä osa kakun päälle koristeeksi.

Me vietetään tulevana sunnuntaina Hemmon 3-vuotissynttäreitä ja niistäkin tarjoiluista on luvassa postausta juhlien jälkeen. Viime vuonna meillä oli lettubuffet ja luulen että tehdään sellainen myös tänä vuonna! Kätevää kun kaikki saavat lisätä täytteitä oman maun mukaan ja sopivia täytteitä on helppo keksiä pienillekin lapsille. Tästä pääset lukemaan viime vuoden juhlista ja tarjoiluista.  

Hemmo toivoi kovasti myös jonkinlaista kakkua juhliin, mutta en ole vielä päättänyt mitä kakkua tekisin.. onneksi tässä on vielä muutama päivä aikaa suunnitella.. 🙂

Oikein ihanaa kesän jatkoa ja kuullaan taas!

 

 

Kommentit (2)

Näyttää ja varmasti maistuu todella herkulliselle! Upeita kuvia! Olen ihastunut paljon samantyyppiseen kakkupohjaan ja täytekin on juuri samoista aineista. Me olemme herkutelleet jo 2 kertaa mansikkaisella suklaakakulla. Suosittelen kaikille!

Voi kiitos paljon! 🙂 Kakku oli kyllä todella herkullista ja niin ihanan suklaista! Täytyykin joskus tehdä myös mansikkainen versio.

Kommentoi juttua: Kirsikka-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Meillä jatkuu loma vielä hetken aikaa, mutta moni on tainnut jo palata arkeen. Ennakoin tätä myös itse ja tilasin meille valmiiksi kaappiin ruokatarvikkeita kuten perus tomaattimurskaa, pastaa, papuja, maissia, riisikakkuja ja pesuaineita. Arki on helpompaa kun tietää, että kaapissa on aina jotakin mistä voi valmistaa vaikka nopeasti pastakastikkeen! ☺️
〰️ Matsmart myy tuotteita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Tämä voi johtua pakkausmuutoksista, ylituotannosta, painovirheistä ja lähestyneistä tai jo ohitetuista parasta ennen -päiväyksistä. ♻️
#yhteistyö #matsmartsuomi #lomaloppuu #eihävikkiä
 • Ihan parasta tällä hetkellä: +32 astetta ja tuorepuristettu appelsiinimehu🍹🇬🇷 Stoorien puolella lisää tunnelmia tältä päivältä 😅
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynthos #argassi #tuoremehu #appelsiinimehu #aurinkomatkat #holiday #greece #zante #gustorestaurant #orangejuice #fresh #juice #holidayvibes
 • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
 • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
 • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
 • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
 • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce

minkavi

X