Itse tehty kinuski-herukkajäätelö

Vanhempieni herukkapensaat ovat täynnä marjoja ja ollaankin kerätty niitä ahkerasti lapsen kanssa. Suurin osa päätyy suoraan suuhun ja aamujogurtin päälle, mutta olin jo pidemmän aikaa pyöritellyt päässä ajatusta kinuskin ja punaherukan yhdistämisestä. Päätin tehdä meille synttärikahvin kanssa jäätelöä ja suosittu pikajäätelö sopikin aikatauluihin täydellisesti.

Edellisenä iltana sekoitin ainekset + sattumat kulhoon ja siirsin sen pakkaseen. Seuraavana päivänä herkuttelimme ihanaa jäätelöä kahvin kanssa ja tämä keräsi sen verran kehuja, että päätin kirjoitella ohjeen tännekin. Jäätelössä yhdistyy ihanasti kirpeät punaviinimarjat ja vadelmat, sekä makea kinuskikastike joka kruunaa makuyhdistelmän.

 

KINUSKI-HERUKKAJÄÄTELÖ

6dl vispikermaa

1tlk kondensoitua maitoa

2dl kinuskikastiketta

2-3dl punaviinimarjoja

200g tuoreita vadelmia

 1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetken aikaa.
 2. Massan tulee olla kuohkeaa ja lusikoitavaa, mutta ei kuitenkaan liian jämäkkää.
 3. Kaada jäätelömassaa pakastuksen kestävän astian pohjalle. Ripottele päälle marjoja ja lisää kinuskiraitoja.
 4. Tee näin kunnes kaikki ainekset on käytetty. Voit halutessasi säästää hieman kastiketta ja marjoja myös jäätelön pinnalle.
 5. Peitä astia huolellisesti kelmulla tai kannalle ja pakasta mielellään yön yli.
 6. Ota jäätelö sulamaan hieman ennen tarjoilua.
 • Vinkit!

– Säästä halutessasi osa marjoista ja hieman kinuskikastiketta ja viimeistele niillä jäätelöannokset ennen tarjoilua.

– Vispikerman tilalla voi hyvin käyttää myös kuohukermaa.

– Ohjeessa käytetään kondensoitua makeutettua maitoa, jota ei ole karamellisoitu. Löytyy kaupoista ainakin sinisessä säilykepurkissa.

 

En tiedä mistä pikajäätelön resepti on peräisin, mutta saman tyylisiä ohjeita tuntuu olevan netti pullollaan ja makuaineita sekä sattumia voi vaihdella oman mielen mukaan. Aivan ihania yhdistelmiä olisi esimerkiksi kirsikka & suklaa, rouskuvat keksit ja daim-suklaa tai joku ihana hilloke & marjat. Myös erilaiset kahvipohjaiset jäätelöt houkuttelee sen verran, että ehkä pakko kokeilla vielä sellaista tässä lähiaikoina..

Kurkkaa myös Kotilieden vinkit herkullisiin jäätelöihin ilman jäätelökonetta.

 

Kommentit (2)

Mun pitikin testata tuota pikajädeä. Kiitos muistutuksesta! 😍

Oih tämä on niin hyvää! Vaarana vaan, että tekee vähän mieli kokeilla aika monia muitakin makuyhdistelmiä vielä 😀

Kommentoi juttua: Itse tehty kinuski-herukkajäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Meillä jatkuu loma vielä hetken aikaa, mutta moni on tainnut jo palata arkeen. Ennakoin tätä myös itse ja tilasin meille valmiiksi kaappiin ruokatarvikkeita kuten perus tomaattimurskaa, pastaa, papuja, maissia, riisikakkuja ja pesuaineita. Arki on helpompaa kun tietää, että kaapissa on aina jotakin mistä voi valmistaa vaikka nopeasti pastakastikkeen! ☺️
〰️ Matsmart myy tuotteita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Tämä voi johtua pakkausmuutoksista, ylituotannosta, painovirheistä ja lähestyneistä tai jo ohitetuista parasta ennen -päiväyksistä. ♻️
#yhteistyö #matsmartsuomi #lomaloppuu #eihävikkiä
 • Ihan parasta tällä hetkellä: +32 astetta ja tuorepuristettu appelsiinimehu🍹🇬🇷 Stoorien puolella lisää tunnelmia tältä päivältä 😅
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynthos #argassi #tuoremehu #appelsiinimehu #aurinkomatkat #holiday #greece #zante #gustorestaurant #orangejuice #fresh #juice #holidayvibes
 • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
 • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
 • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
 • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
 • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce

minkavi

X