Pesto-mozzarellasalaatti

Erilaiset pastasalaatit sopii hyvin tarjoiltavaksi juhliin ja illanistujaisiin. Ruokaisat salaatit toimii meillä usein myös lounasvaihtoehtona tai iltapalana. Lupasin jakaa täällä nämä loputkin juhlien tarjoilut ja tässä olisi pesto-mozzarellasalaatti, jota tarjoiltiin syntymäpäiväjuhlissa rieskapizzojen kanssa.

Tällä ohjeella salaattia tulee reilusti ja siitä riitti hyvin yli 30 vieraalle ja vähän jäi ylikin. Tein salaatin kahteen suureen Ikean teräskulhoon jääkaappiin ja niistä oli kätevä annostella salaattia tarjoilukulhoon.

Pesto tuo salaattiin kivaa lisämakua ja suosittelen, että sekoitat sen keitetyn ja jäähtyneen pastan joukkoon ennen muita aineksia. Halutessasi voit käyttää punaisen peston tilalla myös vihreää pestoa.

PESTO-MOZZARELLASALAATTI

800g pastaa
2-3prk punaista pestoa n.500g
1000g miniluumutomaatteja
1000g viinirypäleitä
8pkt minimozzarellapalloja (á 125g)
3 ruukkua rucolaa
300g pensasmustikoita

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja huuhtele kylmän veden alla.
  2. Sekoita keskenään pestokastike ja keitetty pasta.
  3. Pilko miniluumutomaatit, puolita viinirypäleet ja mozzarellapallot. Sekoita pastan joukkoon.
  4. Lisää lopuksi pensasmustikat ja rucola. Viimeistele salaatti halutessasi balsamicosiirapilla.
  • Vinkki!

– Voi valmistaa salaatin lähes valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Lisää tarjoilupäivänä mustikat ja tuore rucola.

Halusin pitää salaatin melko yksinkertaisena ja tästä tulikin todella hyvää! Myös punasipuli ja oliivit sopisivat varmasti hyvin joukkoon. Katso ohje myös tähän herkulliseen kasvis-pastasalaattiin, jota meidän tulee tehtyä usein!

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Pesto-mozzarellasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X