Myskikurpitsa-vuohenjuustokeitto

Erilaiset sosekeitot ovat ihan lemppareitani tähän aikaan vuodesta. Ja nyt kun kurpitsakausi on meneillään, niin halusin tehdä keittoa myskikurpitsaa hyödyntäen. Tällä kertaa myskikurpitsa sai makuparikseen vuohenjuustoa ja pakko sanoa, että tämä kokeilu oli erittäin onnistunut!

Kypsensin ensin uunissa kurpitsaa, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia. Tämän jälkeen kattila sai porista liedellä vielä melkein tunnin verran ja lopuksi lisäsin joukkoon vuohenjuustoa ja kermaa. Keittoa voisi kuvailla maultaan samettisen pehmeäksi ja jos tykkää tulisesta ruoasta tai haluaa keittoon pientä potkua – suosittelen lisäämään joukkoon hieman chiliä.

MYSKIKURPITSA-VUOHENJUUSTOKEITTO

6-8 annosta

1,5kg myskikurpitsa

400g palsternakka

1 sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

ruokaöljyä

rouhittua mustapippuria

0,5tl suolaa

n. 7dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2tl paprikamaustetta

pieni ripaus curryjauhetta

chilijauhetta maun mukaan

4 dl kermaa

200g vuohenjuustoa

  1. Puolita myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siemenet lusikan avulla ja asettele puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille kuoripuoli alaspäin.
  2. Kuori ja pilko palsternakka isoiksi lohkoiksi. Puolita sipuli ja yksikyntinen valkosipuli. Lisää leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reilusti rypsiöljyä (tai oliiviöljyä) ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
  3. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes kurpitsa tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä.
  4. Koverra kurpitsan sisus kattilaan ja kaada pellillä olevat ainekset (myös öljy) sekaan. Lisää kattilaan 5 dl vettä ja kasvisliemikuutiot.  Anna porista kannen alla noin 45 minuuttia ja lisää mausteet.
  5. Mittaa joukkoon kerma ja vuohenjuusto pieninä paloina. Kuumenna ja poraa keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tässä vaiheessa vettä vielä noin 2 dl. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
  6. Tarjoile keitto tuoreen persiljan sekä paahdettujen siementen kera.

Jos haluat, voit hyödyntää kurpitsan sisältä koverretut siemenet ja paahtaa ne pannulla.

PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET

  1. Huuhtele kurpitsansiemenet siivilässä juoksevan veden alla. Poista seasta kurpitsan säikeet ja levitä siemenet keittiöliinan tai talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Paahda siemeniä pannulla öljytilkan kanssa ja mausta kevyesti suolalla. Ota pannu pois levyltä kun siemenet alkavat poksahdella.
  3. Tarjoile paahdettuja siemeniä keiton kanssa tai napostele sellaisenaan.

 

Täällä leijailee aivan ihana tuoksu, sillä pellillä odottaa uunissa kypsennetty hokkaido-kurpitsa. Aion leipoa siitä mehevän kurpitsakakun, joka saa päälleen tuorejuustokuorrutteen. Kurpitsa sopii kyllä täydellisesti niin ruokiin kuin makeaan ja suolaiseen leivontaan 🙂

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Myskikurpitsa-vuohenjuustokeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X