After Eight-kaakao

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää! Täällä satoi vihdoin lunta ja ulkona näyttää nyt niin kauniilta. Me käytiin eilen joulukadun avajaisissa, jonka jälkeen tultiin kotiin syömään ja herkuttelemaan kaakaolla.

Tein viime vuonna tätä ihanaa After Eight-juustokakkua ja muistan silloin ajatelleeni, että itse keitetystä kaakaosta tulisi varmasti super hyvää kun joukkoon sulattaisi muutaman palan After Eightia. Nyt sitten päätin vihdoin kokeilla ja voi että miten herkkua siitä tulikaan!

Käytin kaakaoon kauramaitoa, mutta voit käyttää mitä tahansa maitoa tämän valmistukseen. Tällä ohjeella tein neljä kaakaota pieniin reilun 1dl kokoisiin juomalaseihin. Ohjeella saat siis 4 pienempää tai 2 suurempaa kuppia valmista kaakaota.

 

 

 

After Eight-kaakao

2-4 juomaa

5dl kauramaitoa / maitoa

3rkl tummaa kaakaojauhetta

1rkl sokeria

10 After Eight-suklaanamia

  1. Mittaa kaattilaan maito ja kuumenna. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Kun kaakao alkaa kiehua, ota kattila pois liedeltä ja sulata joukkoon suklaat.
  2. Sekoita tasaiseksi ja kaada kaakao juomalaseihin/mukeihin. Koristele alla olevan ohjeen mukaan tai haluamallasi tavalla.

Koristeluun

2dl vispikermaa

0,5dl tomusokeria

2 suklaakonvehtia

tummaa kaakojauhetta

After Eight-suklaata

  1. Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
  2. Sulata suklaakonvehdit tai suklaapalat mikrossa ja valuta juomalasien tai mukien reunoille koristeet.
  3. Pursota kaakaon päälle kermavaahtoa, sihtaa vaahdon päälle kaakaojauhetta ja viimeistele puolitetuilla After Eight-suklaapaloilla. Tarjoile kaakaot heti.
  • Vinkki!

– Vaahdota kerma valmiiksi jääkaappiin ja tee suklaavalumat ennen kuin valmistat kaakaon. Näin saat juomat heti tarjolle kun kaakao on valmista.

 

 

 

Kaakao on niin suklaista, että sopii täydellisesti myös jälkiruoaksi tai herkutteluun esimerkiksi pikkujouluihin tai talvisen ulkoilun jälkeen. Ja tätähän voisi hyvin pakata mukaan termospulloon ja ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen. After Eight-suklaa tuo kivan lisämaun tavallisen kaakaon joukkoon! 🙂

Täällä oli suuret suunnitelmat blogin joulukalenteriin liittyen, mutta koko syksy on mennyt kaikin osin aika eri tavalla kuin olin suunnitellut. Tulen kertomaan tästä varmasti vielä myöhemmin lisää, mutta nyt ei vain aika riittänyt kokonaisen joulukalenterin valmisteluun. Luvassa on kuitenkin muutamia kivoja arvontoja ja ihania herkkuohjeita jouluun, joten kannattaa pysyä kuulolla. Niin ja kannattaa käydä osallistumassa edellisen postauksen arvontaan täällä.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: After Eight-kaakao

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X