Pipari-puolukkamuffinssit valkosuklaakuorrutteella

Puolukoita, piparkakkuja ja valkosuklaata.. mikä ihana yhdistelmä! Me päätettiin leipoa lapsen kanssa muffinsseja, sillä pakkasesta löytyi vielä mummilta saatuja mökiltä kerättyjä puolukoita.

Taikinaan tuleva jogurtti tekee muffinssin koostumuksesta kivan mehevän ja piparkakkumauste tuo kanelin lisäksi ihanan jouluisen makumaailman. Tämä taikina on siitä kiva, että riittää kun ainekset vain sekoitetaan keskenään. Vaahdotusta tai sähkövatkainta ei tarvita ja näin myös lapsen on helppo osallistua leivontaan. Kuorrute on koostumukseltaan sellaista, että lapsen on helppo lusikoida ja levittää sitä valmiin muffinssin päälle. Halutessasi voit toki myös pursottaa kuorrutteen.

Muffinssit viimeistellään herkullisella valkosuklaakuorrutteella ja piparkakuilla. Tällä ohjeella saat kymmenen valmista muffinssia.

 

 

Pipari-puolukkamuffinssit ja valkosuklaakuorrute

10 kpl

Taikina:

2 munaa

1,5dl fariinisokeria

1,5dl maustamatonta jogurttia

50g voita

2,5dl vehnäjauhoja

1tl piparkakkumaustetta

0,5tl kanelia

1tl leivinjauhetta

0,5tl ruokasoodaa

1,5dl puolukoita

  1. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja sulatettu voi.
  2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, piparkakkumauste, kaneli, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
  3. Lisää lopuksi jäiset puolukat. Annostele taikinaa voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin vuokiin.
  4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia tai kunnes muffinien pinta saa kauniin paistovärin. Anna jäähtyä ja kuorruta.

Valkosuklaakuorrute:

150g valkosuklaata

120g voita

1dl tomusokeria

0,6dl vispikermaa

  1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita huolellisesti.
  3. Lisää lopuksi kerma kokoajan samalla vatkaten. Kuorrute paksuuntuu ja muuttuu pursotettavaksi vaahdoksi.
  4. Koristele jäähtyneet muffinssit kuorrutteella, joko pursottamalla tai lusikoimalla kuorrutetta muffinin päälle. Viimeistele piparkakuilla ja puolukoilla.
  • Vinkki!

– Kuorrute jähmettyy jääkaapissa. Ota siis valmiit muffinssit huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

– Jos pidät kovasti valkosuklaasta, voit halutessasi lisätä suklaasattumia myös taikinan sekaan. Nam!

 

 

Tänään on Suomen itsenäisyyspäivä ja sen kunniaksi meillä herkutellaan pipari-juustokakkua kahvipöydässä. Kirjoittelen kakun ohjeen myöhemmin tänne ja luvassa myös suklaisia taatelileivonnaisia, joita leivoimme aiemmin tällä viikolla. Joululeivonta on kyllä ihan parasta!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Pipari-puolukkamuffinssit valkosuklaakuorrutteella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X