Mango-appelsiinijuustokakku

Me päätettiin tehdä lapsen kanssa miehen alkavan loman kunniaksi kakkua. Yhtenä iltana nukkumaan meneessä hän kysyi ”Äiti, voitaisko me joskus leipoa kakkua ihan muuten vaan? Niin että tehdään se vaikka ei oo kenenkään synttärit?” ja niin me sovittiin, että tehdään lomakakku isille 🙂

Halusin käyttää kakkuun appelsiinia ja lisäksi tästä löytyy Aurinkoinen pilttiä, joka sisältää mangoa, aprikoosia ja ananasta. Kakusta tuli ihanan raikas ja kiilteestä kauniin värinen! Tämä juustokakku sopii täydellisesti kevääseen, pääsiäiseen sekä tulevan kesän juhliin.

 

Mango-appelsiinijuustokakku

vuoka 20cm

Pohja:

150g kaurakeksejä

50g voita

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi esimerkiksi blenderissä. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon.
  2. Painele muruseos irtpohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Täyte:

5 liivatelehteä

2dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1 Aurinkoinen piltti

1tl appelsiinin kuoriraaste

3+4rkl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, piltti, appelsiinin kuoriraaste ja 3rkl sitruunamehua.
  3. Vaahdota kerma ja yhdistä täytteeseen.
  4. Kuumenna 4rkl sitruunamehua kupissa. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet ja sekoita kuuman mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia, jonka jälkeen voit valmistaa päälle kiilteen.

Kiille:

2 liivatelehteä

0,25dl appelsiinimehua

2 Aurinkoinen pilttiä

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Sekoita kaksi pilttiä kulhoon ja kuumenna appelsiinimehu kupissa.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana pilttien joukkoon ja sekoita.
  4. Kaada kiille juustokakun päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele kakku seuraavana päivänä.

Koristeluun:

Tuoreita marjoja, ananaskirksikoita, marenkimurua

  • Vinkki!

– Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa reunoille tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee kauniin sileät.

 

 

 

Hemmo tykkää hirveästi leipomisesta ja leivonnaisten koristelusta, joten me tehtiin sopimus että hän saa koristella oman kakkupalan kunhan saan rauhassa otettua muutaman kuvan kakusta tätä blogipostausta varten. Hyvä diilis siis meille molemmille!

Hän oli kovin innoissaan ja keskittyi kakkupalan koristeluun täysin. Päälle valikoitui koristeeksi tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, sekä kaapista itse valittuja nomparelleja.

 

 

Lisää herkullisia ja raikkaita juustokakkuja:

Oikein ihanaa ja aurinkoista naistenpäivää!

 

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Kiitos tää resepti menee heti testiin!

Hei mahtavaa! Kiva kuulla että innostuit tästä kakusta 🙂

testiin, tupareihin

Kiva että innostut kokeilemaan tätä, toivottavasti maistuu! 😊

Testattu ja kehuttu kahvipöydässä! Sopivasti maistui appelsiini, kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta 🙂

Voi miten kiva kuulla, kiitos kommentista! Tässä tosiaan maistuu myös omasta mielestäni juuri sopivasti appelsiini. Tätä kakkua tulee tehtyä varmasti uudelleenkin 😊

Kommentoi juttua: Mango-appelsiinijuustokakku

Vastaa käyttäjälle Minka Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X