Raparperi-marjapiirakka, pellillinen

Me saatiin jo ensimmäinen erä raparperia vaarini pihasta ja kiitokseksi lupasin leipoa piirakkaa. Maisemakahvilan piirakka on yksi suosikeistani ja tein siitä version, jossa on raparperin lisäksi mansikoita ja vadelmia. Täytteeseen tulevan rahkan tilalle laitoin tällä kertaa ranskankermaa.

Kyllä tämä oli vaan niin hyvää jälleen kerran! Yhdestä pellillisestä piirakkaa saa leikattua noin 20 palaa, joten tästä riitti hyvin vietäväksi myös muille kahvin kanssa.

 

 

 

Raparperi-marjapiirakka, pellillinen

Pohja + muruseos:

8dl vehnäjauhoja

2,5dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

250g voita

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
  3. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen kulhoon tulee 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa seoksesta.

2dl maustamatonsta jogurttia

1 muna

  1. Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon jogurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:

6-7dl raparperia pilkottuna

2dl vadelmia

2dl mansikoita

300g ranskankermaa

2dl sokeria

2 munaa

2tl vaniljasokeria

  1. Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat sekä vadelmat.
  2. Sekoita keskenään täytteen ranskankerma, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele muruseos pinnalle.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  • Vinkki!

– Voit käyttää joko tuoreita tai pakastettuja marjoja. Pilko mansikat pienemmäksi, vadelmat voit laittaa kokonaisena.

 

Katso myös nämä raparperiherkut:

 

 

Raparperista saa leivottua vaikka mitä ihania herkkuja! Onneksi sitä on tulossa vielä paljon lisää, joten saan kokeilla myös muutamaa uutta reseptiä. Raparperi ja valkosuklaa on muuten loistava makupari, joten jossain muodossa ajattelin leipoa niistäkin jotain hyvää.

Mikä on sinun suosikkisi raparperileivonnaisista?

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Raparperi-marjapiirakka, pellillinen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X