Gluteeniton ja laktoositon mustikkapiirakka

Leivoin äitini syntymäpäiville mustikkapiirakkaa Maisemakahvilan tapaan. Täytteeksi laitoin mustikoita ja piirakka on myös laktoositon ja gluteeniton. Blogista löytyy versio samaiseen gluteenittomaan piirakkaan mansikka-raparperitäytteellä. Ohje on siitä ihana, että vatkainta ei tarvita ollenkaan ja täytteeksi voi laittaa mitä tahansa marjoja tai esimerkiksi raparperia tai omenaa.

Yhdestä pellillisestä saa leikattua koon mukaan 20-30 palaa. Kuvan piirakkapalat ovat mielestäni juuri sopivan kokoisia ja näitä saa täällä ohjeella 30 palaa.

 

 

LAKTOOSITON JA GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA

1 pellillinen / 20-30 palaa

Taikina:

7dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1dl perunajauhoja

3dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

250g voita

  1. Sekoita keskenään gluteenittomat jauhot, perunajauho, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
  3. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa.

2dl laktoositonta maitoa / gluteenitonta kauramaitoa

1 muna

  1. Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:

400g mustikoita

500g laktoositonta maitorahkaa

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniljasokeria

  1. Ripottele mustikat pohjataikinan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon 1tl perunajauhoja.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle.
  3. Ripottele pinnalle aiemmin sivuun otettu muruseos. Viimeistele halutessasi ripauksella unikonsiemeniä.
  4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

 

 

maisemakahvilan piirakka gluteenittomana

 

Instagramissa stoorien puolelta voit katsella lisää juhlatunnelmia ja kuvia tarjoiluista. Ainakin laktoosittoman tiramisun ohje on vielä tulossa ja samaan postaukseen valmiiseen jälkiruokakulhoon tehty pieni gluteeniton versio.

Ensi viikonloppuna juhlitaan sitten vielä ystävien kesken esikoisen 4-vuotisjuhlia ja vauvan nimiäisiä. Syyskuussa onkin sitten omien syntymäpäivien lisäksi kolmen muun läheisen synttärit. Eli leivottavaa ja juhlien suunnittelua riittää! 🙂

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Gluteeniton ja laktoositon mustikkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X