Kaneli-pekaanipähkinäkeksit

Leivoin pitkästä aikaa keksejä ja halusin vinkata näistä ihanista joulun tuoksuisista kekseistä myös täällä blogin puolella. Reunoilta rapeat ja keskeltä sitkeät keksit ovat aina yhtä herkullisia ja myös siitä kivoja, että keksitaikinaan voi lisätä juuri haluamiaan sattumia. Näistä löytyy pekaanipähkinöitä ja kanelia.

Hurmaava jouluinen tuoksu valtaa keittiön kun keksit paistuvat uunissa. Nämä ovat myös kiva herkkulahja kauniisti sellofaaniin tai johonkin kivaan rasiaan pakattuna.

Kaneli-pekaanipähkinäkeksit n.50kpl

250g voita
2,5dl fariinisokeria
2dl sokeria
1 muna
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
100g pekaanipähkinöitä
2rkl kanelia

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Lisää lopuksi kaneli ja pieniksi sattumiksi pilkotut pähkinät.
4. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tasaisiksi n. 25cm pötköiksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen 30-45 minuutiksi.
5. Leikkaa jokaisesta kohmeisesta taikinapötköstä 12-13 palaa. Asettele jäiset taikinakiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 150 asteessa noin 18 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reuna tuntuu hieman rapealta, mutta taikina on keskeltä edelleen pehmeää.

  • Vinkit!
    – Jos paistat keksit muutamassa erässä, pidä osa kekseistä pakastimessa paistamiseen saakka.
    – Jätä kekseille hieman leviämisvaraa pellille. Yhdelle pellille mahtuu noin 12 keksiä.
    – Pakkaa keksit ilmatiiviiseen rasiaan, jotta sitkeä koostumus säilyy.

Tänä vuonna ajattelin leipoa muutamia erilaisia keksejä herkkulahjoiksi läheisille. Keksit säilyvät hyvin ja maistuvat niin glögin kuin kahvinkin kanssa. Yksi hyvä makuyhdistelmä voisi olla ainakin pistaasi ja suklaa.. tai sitten omar-karkit ja suolapähkinät.. oi nam! 🙂

Kurkkaa myös blogin muut keksiohjeet:

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaneli-pekaanipähkinäkeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X