Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen grillipatonki

Oikaisu sallittu! Osta valmis leipä ja tuunaa se mieleiseksesi. Koukuttavan hyvä grillipatonki kokoaa yhteen Kreikan parhaat maut. Leipä paahdetaan rapeaksi grillin hehkuvassa lämmössä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreikkalainen grillipatonki:

  • 1 patonki

Täyte:

  • 25 g babypinaattia
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • 1 prk (100 g) salaattijuustokuutioita mausteöljyssä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 25 g voita

Valmistusohje

Kreikkalainen grillipatonki tehdään helposti näin:

1. Viipaloi 1 patonki noin 2 cm:n viipaleiksi, mutta älä leikkaa ihan irti asti.

2. Hienonna 25 g babypinaattia ja nosta kulhoon. Lisää 1 dl aurinkokuivattuja tomaattieja suikaleina, 1 prk eli 100 g salaattijuustokuutioita öljyineen sekä 1 puristettu valkosipulinkynsi.

3. Raota leipäviiltoja ja jaa väleihin tasaisesti seosta. Nosta leipä folioarkille ja sivele pintaan 25 g sulatettua voita.

4. Kääräise kreikkalainen grillipatonki folioon ja paista grillissä tai 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Lue myös: Rouva Kasviksen herkullinen pataleipä onnistuu aloittelijaltakin

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy suussa sulava valkosipulileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen grillipatonki

Elke

Tein näitä ja olivat tosi hyviä sekä koukuttavia. Myös vieraat pitivät. Kiitos ohjeesta, joka pelasti kesävieraiden kestitsemiseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.