amppeli nahkapaperinauhasta

Amppeli nahkapaperinauhasta: Näin askartelet helpon ja monikäyttöisen amppelin, joka vapauttaa pöytätilaa

Valmista hedelmäkulholle moderni amppeli nahkapaperinauhasta. Pyöreäpohjainen kulho asettuu kauniisti kuuden toisiinsa kiinnitetyn nauhan varaan.

Nahkapaperi on ollut hittimateriaali viime vuosien ajan. Selluloosasta ja lateksista valmistettua nahkapaperia saa nyt myös kapeana nauhana rullalla. Nahkapaperinauha sopii monenlaiseen askarteluun, ja amppeli nahkapaperinauhasta on helppo toteuttaa.

Lue myös: Nahkapaperi on helppo materiaali – ompele nahkapaperista tablettikotelo ja penaali

Lomittain asettuvat nahkapaperinauhat muotoutuvat kulhon myötäisesti kannatellen isoakin hedelmäkulhoa.

amppeli nahkapaperinauhasta

Amppeli nahkapaperinauhasta, tarvikkeet

 • 1,5 cm leveää nahkapaperinauhaa
 • Maalarinteippiä
 • Sirkkarenkaita 12 kpl
 • Vahvaa puuvillanauhaa ripustukseen

Vinkki!

Saat tehtyä tarvitsemasi reiät helposti revolveripihdeillä.

Amppeli nahkapaperinauhasta, ohje

 • Leikkaa nahkapaperinauhasta kuusi 60 cm pitkää nauhaa.
 • Laita pöytään maalarinteipin pala ja piirrä siihen piste. Pidä pistettä työn keskikohtana. Näin nauhojen asettelu helpottuu.
 • Kiinnitä kaksi nahkapaperinauhaa maalarinteipillä pöytään siten, että nauhojen keskikohdat ovat kuvion keskipisteen kohdalla n. 3 cm etäisyydellä toisistaan.

amppeli nahkapaperinauhasta

 • Kiinnitä seuraavat kaksi nahkapaperinauhaa edellisten nauhojen päälle 60 asteen kulmassa. Varmista, että nauhojen keskikohdat ovat keskipisteen molemmin puolin n. 3 cm etäisyydellä toisistaan.

amppeli nahkapaperinauhasta

 • Viimeisten nauhojen pujottelu vaatii hieman tarkkuutta, sillä ne pujotellaan lomittain edellisiin nauhoihin. Ne pujotetaan 60 asteen kulmassa edellisiin nauhoihin nähden. Oikeanpuoleinen nauha pujotetaan keskipisteestä 1,5 cm päähän. Punontajärjestys kuvan alareunasta katsoen on ensimmäisen nauhan yli, seuraavan ali, sitten taas yli ja lopuksi ali. Teippaa nauha kiinni pöytään. Nauhan keskikohta tulee keskipisteen kohdalle.

amppeli nahkapaperinauhasta

 • Pujottele seuraavaksi vasemmanpuoleinen nauha. Pujota nauha samassa suunnassa toiseksi viimeisen nauhan kanssa. Pujota se ensimmäisen vastaantulevan nauhan ali, seuraavan yli, sitten taas ali ja lopuksi yli. Näin muodostuu symmetrinen tähtikuvio, jonka keskellä on kuusikulmio ja jonka jokainen sakara on samanlainen.
  amppeli nahkapaperinauhasta
 • Tähtikuvion kiinnittäminen vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, sillä nauhat saattavat tässä vaiheessa liikkua hieman. Kiinnitä nauhat toisiinsa keskellä olevan kuusikulmion kulmien mukaan. Tee reikä päällekkäin olevien kahden nahkapaperinauhan läpi ja kiinnitä sirkkarengas. Voit käyttää tässä vaiheessa nauhojen paikoillaan pysymisessä apuna maalarinteippiä.

amppeli nahkapaperinauhasta

 • Kun olet kiinnittänyt sirkkarenkaat amppelin pohjaan, kiinnitä sirkkarenkaat ripustusta varten. Ota kaksi vierekkäistä nauhaa ja varmista, että ne ovat samanmittaiset. Tee reikä molempien nauhojen läpi ja kiinnitä nauhat sirkkarenkailla toisiinsa. Pujota puuvillalanka ripustamista varten jokaisesta sirkkarenkaalla vahvistetusta reiästä ja ripusta amppeli.

amppeli nahkapaperinauhasta

Lue myös: Kukka-amppeli kakkuvuoasta

 Sovella!

Nahkapaperinauha-amppelin voi valmistaa myös ilman sirkkarenkaita. Kohdassa 7. voit ommella liitoskohdat puuvillalangalla ja neulalla. Kohdassa 8. voit tehdä pienet reiät ripustamista varten revolveripihdeillä. Pujota nauhat ripustuslankaan aina samassa järjestyksessä, esimerkiksi aina nauhaparin vasemmanpuoleinen nauha ensin.

amppeli nahkapaperinauhasta

Lue myös: Tee itse riippuva kukkateline

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Amppeli nahkapaperinauhasta: Näin askartelet helpon ja monikäyttöisen amppelin, joka vapauttaa pöytätilaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X