Silkkipaperista leikatut lumihiutaleet kuuluvat jouluun – näin ne askarrellaan oikeaoppisesti!

Askartele silkkipaperista kauniita lumitähtösiä ikkunaan. Tarvitset vain sakset ja silkkipaperia.

Askartele lumihiutaleet paperista ikkunaa koristamaan – vain mielikuvitus on rajana! Lumitähtösiä varten tarvitset vain ohutta silkkipaperia ja terävät sakset.

lumitähdet ikkunassa

Lumihiutaleet paperista ovat koko perheen puuhaa

Paperisten hiutaleiden askarteleminen onnistuu kaiken ikäisiltä. Ikkunassa valkoiset koristeet ovat kauneimmillaan illan hämärässä, kun sininen hetki laskeutuu pihoille ja puutarhoihin.

Näin sen teet

1. Leikkaa aluksi paperista 20×20 cm:n neliö. Taita leikkaamasi neliö puoliksi, kulmasta kulmaan. Eri kokoisista neliöistä saat eri kokoisia lumihiutaleita.

lumitähtien askartelu

2. Taita kolmio keskeltä pienemmäksi kolmioksi siten, että pitkän sivun kulmat tulevat toistensa päälle. Jatka taittelua kunnes kädessäsi on kapeahko taiteltu silkkipaperinippu.

lumitähtien askartelu

3. Ota sakset ja leikkaa paperinipun avoinna olevaan päätyyn lovia tai pyöristä se piparireunaksi. Leikkaa sen jälkeen pitkistä sivuista palasia pois, sen mukaan, minkälaisia kuvioita haluat. Kokeile niin näet, minkälaiset koloset näyttävät valmiissa lumihiutaleissa mieleisiltäsi: terävät kolot, mielikuvitukselliset madonreikäkoukerot, pyörylät, neliöt, kolmiot, hapsut.

lumitähtien askartelu

4. Eri malliset ja kokoiset paperihiutaleet voit kiinnittää ikkunaan yksi- tai kaksipuolisella teipillä tai valmiilla liimatipoilla, joita saa ostaa askartelukaupoista rullassa. Papereissakin on, mistä valita. On muun muassa silkkipapereita, joihin on lisätty kimalletta, eri värisiä papereita sekä kiiltävää tai mattaa sen mukaan, mitä haluat.

Vinkki! Voit myös halutessasi koristella valmiit lumihiutaleet paperista askartelukaupoista saatavalla kimalleliimalla tai esimerkiksi paljeteilla.

Lisää ideoita jouluaskarteluun:
Joulukoristeiden askartelu
Helpot ja nopeat joulukoristeet
Joulukortit itse askarrellen
Askartele jouluvalot

Kuvat: Sampo Korhonen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silkkipaperista leikatut lumihiutaleet kuuluvat jouluun – näin ne askarrellaan oikeaoppisesti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X