Askartele valotaulu – 3 vaihtoehtoa syksyn suosituimmalle diylle

Itse tehty valoteos tuo valoa pimeyteen. Kokosimme kolme vaihtoehtoa. Askarteletko valotaulun, valoryijyn vai valokirjaimen?

Jos käpyhyasintti on jo tehty, on aika siirtyä valoa tuovien askarteluiden pariin. Kokosimme kolme vaihtoehtoa Kotiliedestä ja  Frutti di Mutsi -blogista. Valotaulu, valoryijy ja valokirjain tuovat kaikki lempeää valoa pimeneviin iltoihin.

Valoteoksen voi askarrella ilman suurta rahankulua. Frutti di Mutsi -blogin ohjeilla toteutat esimerkiksi valokirjaimen yllättävän edullisesti.

Minkä seuraavista askartelet ensimmäisenä?

1. Valotaulu

Itse tehty valotaulu

Frutti Di Mutsin valotaulu.

Frutti Di Mutsi eli Sofia Heinonen kertoo, että kuluvana syksynä kaikkialla tullut vastaan näitä kauniita valotauluja. Monessa valotaulussa komeilee Vallilan kangas, sillä ikkunoita ja katulamppuja sisältävät kankaat sopivat tarkoitukseen hyvin.

Valotaulun voi askarrella monella tavalla. Valotaulun tekemiseen tarvitset muun muassa styroksia, verhokankaan, led-valoketjun tai -kimpun ja kuumaliiman.

”Styroksi antaa taululle suhteellisen vankan pohjan ja lisäksi se taittaa todella kauniisti valoa kankaan alta, jolloin tauluun tulee hieman sumuinen tunnelma, ja se muistuttaa hämärässä enemmän valokuvaa kuin kangastaulua”, Frutti Di Mutsi kertoo blogissaan.

Katso ohje diy-valotaulun askarteluun Frutti Di Mutsin -blogista!

2. Valoryijy

diy-valoryijy

Pekka Holmström / Otavamedia

Trendikäs ryijy sopii skandinaaviseen sisustukseen. Erityisen hyvin vaalea ja pieni ryijy sopii Pohjolan pimeisiin iltoihin, kun ryijyyn lisää valot. Valoryijy loistaa lempeän pehmeää valoa pimeisiin iltoihin.

Itse tehty valoryijy menee suorastaan valoteoksesta! Soma ja pörröinen neliönmuotoinen valoryijyn pohja on virkattu ja paksujen Fantti-hapsujen sekaan on pujotettu valoja. Lopputulos on yksinkertaisen kaunis.

Katso ohje: Diy-valoryijy valaisee pehmeästi – Näin teet itse valoa hohtavan ryijyn

3. Valokirjain

Itse tehty valokirjain

Frutti di Mutsi

”Tiedättekö niitä kalliita sisustusvalokirjaimia? Monet sisustuskaupat niitä myyvät, ja olen aina niitä ihaillut. Koskaan ei kuitenkaan tuntunut löytyvän rahaa eikä oikeastaan edes paikkaa, mihin sellaisen voisi laittaa. Mutta kun ne ovat niin ihania”, Frutti Di Mutsin Sofia aloittaa blogipostauksensa.

Jos tuskailet saman asian kanssa kuin Frutti Di Mutsi, seuraava uutinen yllättää sinut iloisesti: itse tehty valokirjain on yllättävän edullinen toteutettava.

Bloggaaja kertoo, että löysi kaiken tarvittavan valokirjaimen askartelua varten kotoaan, ainoastaan pattereilla toimivat led-valot hän joutui ostamaan kaupasta. Led-valot maksoivat alle viisi euroa, joten valokirjaimen voi saada vaikka omaa työpöytäänsä koristamaan ilman isoa investointia.

Katso ohje diy-valokirjaimen askarteluun Frutti Di Mutsin -blogista.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Askartele valotaulu – 3 vaihtoehtoa syksyn suosituimmalle diylle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X