Diy-seinälokerikot

Arvaatko, mistä tämä seinälokerikko on askarreltu? Katso ohje ja anna jokapäiväiselle esineelle uusi elämä

Kirjan tarinan ei tarvitse päättyä siihen, kun luet viimeisen sivun. Anna sille uusi tehtävä, ja loihdi omin käsin kauneutta ekologisesti ja edullisesti.

Seinälokerikot syntyvät vanhoista kirjankansista ja kankaasta. Valitse päällystämiseen rypistymätöntä verhoilukangasta, tässä ohjeessa on käytetty nukkapintaista polyesteriä.

Lue myös: Paperikranssi on herkkä ja kaunis koriste oveen – askartele se origamikukista

Tarvikkeet seinälokerin tekemiseen

 • suuri kirja
 • 50 cm venymätöntä kangasta
 • paperiliimapuikko
 • kangasliimaa
 • harkkosakset
 • mattoveitsi
 • viivain
 • ompelukone

Seinälokerikon kaava

Askartele seinälokerikko näin

 1. Poista kirjan sivut mattoveitsellä.
 2. Levitä kansi auki ja mittaa sen korkeus ja leveys. Leikkaa kankaasta harkkosaksilla yksi pala täsmälleen kannen mittojen mukaan ja toinen, johon olet lisännyt 2 cm:iä liimausvaraa varaa kaikille reunoille.
 3. Levitä paperiliimaa kauttaaltaan kannen ulkopinnalle. Liimaa suurempi kangaspala, käännä työ. Taita ja liimaa liimausvarat reunan yli kannen sisäpinnalle.
 4. Liimaa pienempi kangaspala kannen sisäpinnalle siten, että jätät kirjan ylä- ja alareunoissa 5 cm:n matkalta kankaan liimaamatta.
 5. Leikkaa kaksi tasakylkistä sivukolmiota kankaasta. Kolmioiden kannan leveys on 20 cm ja kyljen pituus sama kuin suljetun kirjan leveys. Lisää leikatessa 2 cm:n liimausvaraa kolmion kylkiin ja 2 cm :n käännevara sen kantaan.
 6. Ompele sivukolmioiden käännevarat nurjalle puolelle.
 7. Levitä kangasliimaa etukannen ylä- ja alareunaan sisäpuolelle 2 cm:n matkalta. Aseta sivukolmioiden liimausvarat liiman päälle kuten piirroskuvassa. Liimaa sisäpuolen verhoilukankaan avoimet reunat kangasliimalla sivukolmioiden liimausvarojen päälle.
 8. Käännä työ. Laita jokin esine kansien väliin, jotta mahdut työskentelemään, ja liimaa nyt kolmioiden toiset reunat takakanteen kuten edellä. Anna liiman kuivua yön yli.
 9. Poraa reiät ruuveille ja kiinnitä lokerikko seinään.

Diy-seinälokerikko

Aspero-kangas 16,95 e / m, Eurokangas

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 3/2020.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arvaatko, mistä tämä seinälokerikko on askarreltu? Katso ohje ja anna jokapäiväiselle esineelle uusi elämä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X