Tee itse näyttävä havuköynnös

Tee itse havuköynnös ovenpieleen – näin valitset oikean puulajin

Aito havuköynnös on kaunis, ja se kestää ihailua läheltäkin. Elävä havuköynnös viihtyy parhaiten ulkona, sisällä se kuivuu nopeasti. Männynhavuista tehdyt koristeet kestävät jonkin aikaa viileässä sisälläkin.

Näyttävä havuköynnös on helppo tehdä, jos on valmis näkemään hieman vaivaa. Vaivannäkö kuitenkin palkitsee – vehreä havuköynnös koristaa pihaa vielä pitkälle talveen.

Tee havuköynnös näin

Näppärät sormet pätkivät havut vaaksan mittaisiksi (15-20 cm) ja sitovat ne notkealla rautalangalla tukiköyden ympärille.

Muutaman metrin mittaiseen köynnökseen uppoaa kilokaupalla kuusenhavuja ja metreittäin puolalankaa, joten havuja kannattaa kerätä etukäteen kunnon kasa.

Köynnöksentekijän tulee kuitenkin muistaa, ettei havuja saa kerätä puista ilman maanomistajan lupaa.

Havyköynnös: Näin valitset sopivan lajikkeen

Kuusi
Perinteinen havu-koristeiden aines, joka kestää pyhien yli.

Aitopihta
Kestää metsäkuusta pidempään. Sen kaunisväriset neulaset koristavat joulukukkakorit.

Mänty
Tuttu joulupuunakin. Siitä valmistetut koristeet sietävät kuivahtamista. Männynhavuista tehdyt koristeet kestävät jonkin aikaa viileässä sisälläkin.

Tuija
Ei pahastu muutaman oksan leikkaamisesta talvisiin koristeisiin.

 

Avainsanat

Keskustelu

Olen jo vuosia tehnyt havukransseja jouluksi ja ne ovat ihania. Ne voi laittaa oveen tai mihin haluaa jo paljon ennen jouluakin koska ovat niin kauniita. Ne piristävät pimeydessä. Monet ystävät ja tuttavat tilaavat niitä etukäteen ja näin hekin saavat iloa…

Sisareni teki minulle muutama vuosi sitten yli viisi metrisen,tuuhean havuköynnöksen ulko-oven yläpuolelle.Mieheni viritteli siihen led-valot,se oli tosi ihana ja keräsi ansaitsemaansa huomiota.Tänä vuonna punoin kranssin riidenliekoista ja katajista,suuren ja muhkean,tuli tosi kiva.Olen vähän siskolle vihjaillut siitä havuköynnöksestä,että pikkuinen pojanpoikani varmaan pitäisi siitä.Katsotaan meneekö viesti läpi.

Kommentoi juttua: Tee itse havuköynnös ovenpieleen – näin valitset oikean puulajin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X