Tee itse heijastin – kotiliesi.fi

Heijastin tuo turvaa pimeyteen – tee halpa henkivakuutus itselle tai lahjaksi

Liikenneturvan mukaan noin puolet suomalaisista käyttää heijastinta. Kumpaan puoliskoon kuulut? Kauniin turvatuotteen voit askarrella itsekin.

Suomen pitkä talvi on pimeä ja silloin kevyenliikenteen kulkijoiden on syytä olla tarkkoina, erityisesti suojateillä ja teiden varsilla liikkuessaan. Liikenneturvan tilaston mukaan loka-tammikuussa 2015-2016 sattui lähes puolet jalankulkijoiden kaikista henkilövahingoista.

Pimeässä ilman heijastinta kulkeva henkilö näkyy vain noin 50 metrin päähän, jos autossa on lähivalot. Heijastimen kanssa henkilö erottuu jo 350 metrin etäisyydeltä. Mitä useampia heijastimia käytät, sitä paremmin näyt. Alta löydät ohjeet kolmen erilaisen heijastimen tekoon.

Valmista sydänheijastin ystävälle tai itsellesi

Näppärä muistaa kauniilla sydänheijastimella myös läheisiään. Sydänheijastinta parempaa lahjaa on vaikea kuvitella: lahjasi viestii, että välität lahjansaajasta ja haluat hänen pysyvän turvassa.

Riippuva heijastin tulisi kiinnittää polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan. Autoilija havaitsee heijastimen parhaiten, kun kiinnität sen tien puoleiselle sivulle.

Itse tehdyt sydänheijastimet

Kiinnitä hihaan näyttävä nauhaheijastin

Hihanauhaheijastin sopii erityisesti liikkujille, mikäli roikkuvat heijastimet tuppaavat takertumaan penkinrakoihin ja putoamaan. Hihanauhoja voi muokata mieleisekseen, joten saat niistä helposti jokaiseen takkiin sopivan hengenpelastajan. Heijastin kiinnitetään kuminauhalla ja se on helppo kiinnittää tarpeeksi napakasti. Nauhaheijastimen voit askarella myös lahkeeseen.

Itse tehty hihanauhaheijastin

Havulintu-heijastimessa on karjalaista muotokieltä

Tyylitellyt, ajattoman koreat karjalaiset kuviot tuovat Havulintu-heijastimiin kaivattua rouheutta. Persoonallisia kukkilintu- ja elämänpuukuvioita ei taatusti tule muilla vastaan! Vain mielikuvitus on rajana, mihin kangaskassiin, vetoketjunkoristeen tai muuhun haluat kaunista mutta näkyvää muotokieltä hyödyntää.

Itse tehty havulintu-heijastin

Katso myös jutut:

Heijastin heilumaan – trendikkäät designheijastimet esittelyssä

Jouluvalot kirkastavat pimeän pihan

Jäälyhty tuo valoa pimeään

Vinkit liukkaalle kelille: näin vältät liukastumisen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Heijastin tuo turvaa pimeyteen – tee halpa henkivakuutus itselle tai lahjaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X