Helmitähti hurmaa kuusenkoristeena ja lahjapaketin päällä – katso ohje ja ryhdy tuumasta toimeen!

Puuhelmistä pujoteltu helmitähti on kaunis koriste sellaisenaan, mutta se soveltuu myös lahjapaketin somisteeksi. Voit muokata tähden kokoa helposti vaihtelemalla helmien kokoa.

Helmitähti sulostuttaa niin kodin koristeena kuin lahjapaketin päällä hauskana somisteena. Aloita tähden tekeminen pujottamalla lankaan helmiä ja solmimalla niistä rengas. Helmirenkaan ulkoreunaan pujotellaan helmiä kahteen kerrokseen, joista muodostuu sakarat.

Lue myös: Kaunis paperipussitähti on joulun helpoin koriste – näin askartelet upean kaunottaren vain minuuteissa

Helmitähti – näitä tarvikkeita tarvitset:

  • 30 maalaamatonta puuhelmeä, ­halkaisija 2 cm. Tähden halkaisijasta tulee noin 13 cm.
  • Lankaa (esim. puuvilla- tai juutti)
  • Isosilmäinen neula
  • Sakset

Tee helmistä tähti näin:

1. Pujota lankaan 10 kpl helmiä. Kiristä napakaksi lenkiksi ja vedä solmuun. Katkaise langan toinen pää. Jätä toinen pää pitkäksi ja pistä neulan silmään.

2. Pujota lankaan kaksi helmeä kerrallaan. Nämä kaksi helmeä asettuvat 1. kerroksen helmien päälle hieman limittäin. Vedä lanka läpi viereisestä, edellisen kerroksen helmestä. Kiristä. Pujota sitten taas kaksi helmeä lankaan ja jatka samalla tavalla kerroksen ympäri.

3. Pujota lanka läpi 2. kerroksen helmestä ylöspäin ja pujota lankaan yksi helmi. Tämä helmi asettuu kahden edellisen helmen yläpuolelle. Kuljeta lankaa läpi helmistä siten, että päädyt seuraavan kahden vierekkäisen helmen päälle. Jatka samalla tavalla kerroksen ympäri. Kiristä joka välissä.

4. Kun olet pujottanut viimeisen helmen, kuljeta lankaa vielä helmien läpi siten, että päädyt seuraavan sakaran kärkeen. Vedä lanka lenkiksi kärjen yläpuolelle ja päättele kiinni helmen läpi pujotettuun lankaan.

Valmista tuli!

helmitähti roikkuu ovesssa koristeena

Helmitähti on monipuolinen koriste, jonka voit ripustaa niin seinälle, kuuseen kuin lahjapaketin päälle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helmitähti hurmaa kuusenkoristeena ja lahjapaketin päällä – katso ohje ja ryhdy tuumasta toimeen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X