Jouluaskartelu

Askartele tänä jouluna koristeet itse – katso 6 hurmaavaa ideaa!

Joulu on täydellistä aikaa askarrella vaikka koko perheen voimin ihania koristeita tunnelmaa luomaan. Miksipä et kokeilisi jotain näistä ideoista?

Jouluaskartelu piristää pimeitä talven iltoja ja luo joulun tunnelmaa kotiin.

Lue lisää: Kynttiläköynnös, himmelinauha tai piparkakkukranssi – nappaa parhaat ideat joulukoristeisiin!

Kokosimme yhteen muutamia ideoita, joiden askartelu onnistuu niin ensikertalaiselta kuin kokenemmaltakin näpertelijältä.

Joulukuusi kuuluu keskeisenä osana jouluun, mutta jakaa mielipiteitä. Joku vannoo perinteisen luonnonkuusen nimeen sen tuoksun ja aitouden vuoksi, toinen taas koristelee vuosi toisensa jälkeen tekokuusen. Kuusen voi kuitenkin myös askarrella itse, ja se voi syntyä mitä erilaisemmista materiaaleista.

Monet perheet valitsevat vaihtoehtoisen kuusen allergioiden tai tilanpuutteen takia. Virkattu joulukuusi ratkaisee molemmat ongelmat. Se ei sotke ja mikä parasta: virkattu joulukuusi kestää vuodesta toiseen.

Joulupuita lankusta tai oksista

Jos virkkuukoukku ei pysy kädessä, joulukuusen voi askarrella helpommin lankuista tai kakkumuoteista – tai sommitella lasikuvun alle hurmaava talvinen maisema! Vaihtoehtoinen joulukuusi sopii myös näppärästi pienempiinkin tiloihin. Aseta vanerikuusi vaikka seinää vasten ja nosta kakkutorni pöydälle!

Lue lisää: Käytetty lahja nousi joulun hitiksi! Nämä Kalevala Korun klassikot ovat nyt erityisen haluttuja kirpputoreilla

Luonnonmateriaaleista syntyy myös erilaisia joulupuita. Kuusen malliset, oksista rakennetut joulupuut koristellaan joko perinteisillä joulukuusenkoristeilla tai kuivilla kävyillä ja jouluvaloilla. Oksille voi myös ripustaa roikkumaan pipareita. Joulun alla napostelu on nimittäin sallittua.

Kuusen ei kuitenkaan tarvitse olla joulusisustuksen keskiössä. Jouluaskartelu ei unohda myöskään muita joulukoristeita. Olit sitten perinteisen tai modernin ystävä, nämä jouluaskartelut eivät vaadi paljoa vaivaa.

Kenties perinteisin suomalainen jouluaskartelu on ihanan tuoksuinen olkipukki. Olkipukin tekemisessä salaisuus piilee olkien kosteudessa – kuivien olkien työstäminen on yllättävän haastavaa, joten oljet kannattaa kostuttaa suosiolla märiksi ennen askartelua. Innostunut askartelija taikoo olkipukkeja ikkunanlaudalle vaikka kokonaisen perheen!

Jouluaskartelu luo tunnelmaa sisustukseen

Eikö koti näytä vielä jouluiselta? Ikkunoihin saa helposti uutta ilmettä koristelemalla vanhat verhot perinteisilla havulinnuilla. Kapan ja salusiinit voi painaa nimittäin myös itse. Havulintujen väriä vaihtamalla sisustukseen saa helposti uutta fiilistä.

Kömpelömpikin askartelija onnistuu taiteilemaan ihanat lumihiutalekuvioiset lasinaluset huovasta. Tekemiseen tarvitset ainoastaan huopalevyä ja lankaa – niiden avulla juhlapöytään saa nopeasti pyöräytettyä montakin lasinalusta! Jos innostut ideasta, vain mielikuvitus on rajana kuvioiden suhteen. Kokeile kirjoa huopalevylle lumihiutaleen sijasta vaikka poro!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Askartele tänä jouluna koristeet itse – katso 6 hurmaavaa ideaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X