Kyllä bling-blingiä ja helminauhoja olla pitää! Askartele simppeli ja sievä joulunauha kuusta koristamaan – kurkkaa ohje

Joulunauha hurmaa koristeena vuodesta toiseen. Se valmistuu nopeasti, ja askarteleminen on mukavaa joulupuuhaa esimerkiksi perheen pikkutonttujen kanssa. Katso ohje ja ryhdy tuumasta toimeen.

Helmien hohtoa ja kullan kimallusta. Pieni koreilu sopii hyvin joulun tunnelmaan, ja joulunauha on oivallinen paikka hieman revitellä. Tämän joulunauhan juju on pyöreissä helmissä ja rennoissa tupsuissa. Pystyt muuntamaan nauhan fiilistä joko rouheampaan tai räväkämpään suuntaan sen mukaan, millaisia materiaaleja valitset.

Lue myös: Vekitetty paperitähti valloittaa joulusta toiseen – katso ohje ja askartele samalla suloinen paperienkeli!

Joulunauha kuuseen – tarvikkeet ja ohje

Näitä tarvikkeita tarvitset joulunauhan askartelemiseen: 

  • Pahvia
  • Hopealankaa
  • Puuhelmiä
  • Huopapalloja
  • Tukevaa narua

Tee joulunauha kuuseen näin: 

  1. Tee tupsut valmiiksi nauhaa varten: Leikkaa pahvista 5-8 cm korkea kappale. Aseta 15 cm pitkä hopealanka pahvin yläreunaan ja kieputa lankaa pahvin ja hopealangan ympäri 15-20 kertaa. Solmi yläreunan narulla langat yhteen ja leikkaa tupsu alareunastaan auki. Sido ja niputa vielä yhdellä langalla langat yhteen tupsuksi.
  2. Pujottele neulan avulla lankaan puuhelmiä, tupsuja ja huopapalloja. Sido lopuksi molempiin päihin lenkit, joista voit ripustaa nauhan kuuseen.

Kaipaatko koristeisiin enemmän bling-blingiä? Kokeile solmeiluun metallisia tai muita kiiltäviä lankoja tai pujottele lankaan helmiä ennen ­solmeilua.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 8/2021.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kyllä bling-blingiä ja helminauhoja olla pitää! Askartele simppeli ja sievä joulunauha kuusta koristamaan – kurkkaa ohje

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X