Kahden tupsun pipo – katso ohje ja tee itse talven hittipipo!

Kahden tupsun pipo on tämän talven hittipipo, joka keikkuu yhä useamman päälaella. Lue, miten teet kaksitupsupipon helposti itse vanhasta pipostasi!

Kahden tupsun pipo ei ole uusi keksintö, mutta tänä talvena kaksitupsuisia pipoja on vilissyt katukuvassa aiempia talvia enemmän. Kahden tupsun pipon huhutaan olevan suorastaan hitti alakouluikäisten keskuudessa.

Kaksitupsuinen pipo sopii niin lapselle kuin aikuisellekin. Tupsun kokoja ja värejä muuttelemalla löytyy jokaiselle sopiva malli.

Tupsupipo kahdella tupsulla on helppo tehdä joko kokonaan alusta asti itse tai sitten uudistaa jo olemassa oleva vanha pipo kaksitupsuiseksi.

Katso alta, miten vanha pipo tuunataan nopeasti kaksitupsupipoksi!

Lue myös: Tupsun ohje: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Kahden tupsun pipoon tarvitset:

  • kaksi tupsua
  • tylppäkärkisen parsinneulan
  • sakset
Itse tehty kahden tupsun pipo vanhasta piposta

Itse tehty kahden tupsun pipo valmistuu helposti vanhasta piposta.

Lue myös: Näin teet itse veikeän kettumaton lastenhuoneeseen – katso helpot ohjeet

Tee kahden tupsun pipo näin:

  1. Valmista ensin tupsut. Muista kiristää ja solmia tupsun ympärille tuleva lanka kunnolla, jotta tupsu ei purkaudu. Älä leikkaa langanpäitä pois, vaan jätä tupsusta lähtevään kumpaankin lankaan vähintään noin viisi senttimetriä langanpäätä.
  2. Mallaa, mihin kohtaan haluat tupsut laittaa. Tämä sujuu helpoiten, kun pipo on päässä.
  3. Kiinnitä ensin toinen tupsu. Pujota tupsusta lähtevä toinen langanpää tylppäteräiseen parsinneulaan. Pujota neulan avulla lanka läpi piposta pipon nurjalle puolelle. Pujota sitten tupsusta lähtevä toinen lanka parsinneulan avulla pipon nurjalle puolelle noin sentin päähän ensimmäisestä langasta.
  4. Kiristä langat ja tee tiukka solmu ja rusetti.
  5. Pujota ja kiinnitä toinen tupsu samalla tavalla kuin ensimmäinen.
  6. Varmista, että tupsut ovat haluamassasi kohdassa. Jos tupsut tulivat huonoon kohtaan, voi ne helposti irroittaa ja kiinnittää uudelleen avaamalla rusetin ja solmun ja kiinnittämällä tupsut uudelleen.
  7. Langat voi solmia tiukkaan umpisolmuun, jos pelkäät tupsujen tippuvan, etkä halua kiinnittää niitä enää uudelleen. Leikkaa lopuksi langanpäät lyhyemmiksi. Jätä päihin kuitenkin muutama sentti purkautumisvaraa.
Itse tehty kahden tupsun pipo

Kahden tupsun pipo uudistaa vanhan pipon ilmeen vaivattomasti.

Lue myös: Tee tupsuista pehmeä ja mukava tuolinpäällinen

Vinkki!

Vanhaan pipoon voi olla vaikea löytää sopivan väristä lankaa, joka olisi sävyltään täysin yksi yhteen olemassa olevan pipon kanssa, tai sitten kaapeissa lojuvissa lankakerän lopuissa ei ole riittävästä lankaa kahden tupsun pipoon.

Tee silloin tupsuista monivärisiä. Saat tehokkaasti hyödynnettyä pienetkin lankakerän loput ja monivärinen tupsu istuu helpommin kirjavaankin pipoon.

Lue myös: Video: Tupsun kiinnittäminen pipoon – uudelleen kiinnitettävän tupsun saa helposti irti!

Kuinka monta tupsua pipossa pitää olla?

Katso tilanne vastaamatta

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kahden tupsun pipo – katso ohje ja tee itse talven hittipipo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X