Kuusikynttilä on joulun suloisin kynttilätuunaus – katso videolta helpot ohjeet

Kuusikynttilä on hauska piristys joulusisustukseen ja todella helppo tehdä. Tarvitset vain vettä, kynttilöitä ja veitsen, ja joulutunnelma on taattu!

Kuusikynttilä tuo joulun tunnelmaa illallispöytään tai glögihetkeen. Hurmaava kuusta muistuttava kynttilä syntyy ihan tavallisista kruunukynttilöistä samantyyppisellä tekniikalla kuin suositut kierrekynttilät. Voit muotoilla kuusen joko tavallisesta kruunukynttilästä tai paksusta pöytäkynttilästä.

Kuusikynttilä tuo hauskaa vaihtelua jouluiseen sisustukseen. Muista käyttää parafiinikynttilää. Katso ohjeet videolta!

Kuusikynttilän voi tehdä mistä vaan kynttilästä, kunhan se on parafiinia.

Lue myös: Mehiläisvahakynttilä on luonnollinen kaunotar – katso videolta, miten kynttilän voi tehdä helposti itse

Jos kuusikynttilässä haluaa korostaa kuusen vaikutelmaa, valitse vihreä kynttilä. Tärkeintä on kuitenkin valita parafiinikynttilä, sillä steariinikynttilä murenee käsittelyssä, eikä taivu haluttuun muotoon. Steariini on kynttilöissä kaikista yleisin materiaali, joten tarkista kynttilää ostaessasi, että kyseessä on varmasti parafiinikynttilä.

Huom! Aseta kynttilä aina tukevasti palamattomalle alustalle kauas helposti syttyvistä materiaaleista. Älä koskaan jätä kynttilää palamaan ilman valvontaa tai lasten ulottuville.

Kuusikynttilä palaa siististi ja rauhallisesti. ”Oksat” sulavat kynttilän palaessa suppuun, eikä kynttilä valuta normaalia enempää. Asettele kuitenkin kynttilä alustalliseen kynttilänjalkaan varmuuden vuoksi.

Katso videolta, miten kuusikynttilä tehdään:

Kuusikynttilä – ohje

Tarvitset:

 • Kruunukynttilöitä tai pöytäkynttilöitä (Huom! valitse parafiinikynttilä)
 • Lämmintä vettä
 • Pieni terävä veitsi
 • Leikkuulauta
 • Alustalliset kynttilänjalat

Tee näin:

 1. Leikkaa pitkät kruunukynttilät keskeltä kahtia veitsellä. Kaiverra leikatusta päästä sydänlanka kunnolla esiin.
 2. Lämmitä vettä 40-asteiseksi eli selvästi kädenlämpöistä lämpimämmäksi tai ota lämmintä vettä hanasta.
 3. Upota kynttilät korkeaan astiaan veteen 15 minuutiksi niin, että sydänlangat jäävät veden yläpuolelle. Jos huomaat, että vesi jäähtyy ja kynttilät eivät pehmene, lisää lämmintä vettä tai vaihda vesi lämpimämpään. Huom! Älä käytä kiehuvaa vettä, koska silloin kynttilät sulavat yhteen ja menettävät muotonsa.
 4. Nosta kynttilät yksitellen vedestä ja veistä pehmeisiin ja taipuisiin kynttilöihin pitkät viillot joka puolelle alhaalta ylöspäin ja taivuta ”oksat” osoittamaan ylöspäin. Toimi ripeästi, koska jäähtynyt kynttilä kovettuu, ja silloin oksat napsahtavat herkästi rikki. Jätä kantaan pari cm varaa kiinnittää kynttilä jalkaan. Lopuksi varmista, että kynttilä on suora.
 5. Valuta valmiin kynttilän päälle kylmää vettä lavuaarissa, jolloin kynttilä kovettuu. Käsittele kynttilää varoen, koska oksat katkeavat nyt herkästi.
 6. Asettele kynttilät heti varovasti alustalliseen kynttilänjalkaan, sytytä ja nauti niiden tunnelmallisesta valosta!

Lue myös: Kierrekynttilät villitsevät – katso helppo ohje ja kokeile somehittiä itse!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuusikynttilä on joulun suloisin kynttilätuunaus – katso videolta helpot ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X