Moderni joulukranssi sopii jokaiseen kotiin – säästä aikaa ja tee puolikranssi metallirenkaaseen

Joulukranssi on ihana joulukoriste, joka sopii monenlaisiin sisustuksiin. Valitsemalla oikeat vihreät, kranssi säilyy koko joulukauden ellei peräti ensi jouluun asti. Katso helppo ohje videolta!

Haaveissa moderni joulukranssi piristämään etuovea? Et ole haaveinesi yksin. Kranssit ovat nyt todella trendikkäitä, ja syystä. Erilaiset boheemit, rönsyilevät, minimalistiset, vehreät ja värikkäät kranssit ovat silmänruokaa sisustajalle. Voit ripustaa kranssin oveen tai vaikkapa sohvan yläpuolelle kodin paraatipaikalle.

Joulukransseja on moneen lähtöön, ja niihin laitettavaksi sopii melkeinpä mikä tahansa vehreä. Kokeile rohkeasti erilaisia ja eri muotoisia materiaaleja. Kranssin voi askarrella esimerkiksi korkeistapuolukanvarvuistatammenterhoistapaperinarusta tai taivuttaa pelkästä oksasta.

Joulun tunnelmaa kranssiin tuovat havut ja vihreän sekä punaisen yhdistelmä. Yksinkertaisen havukranssin voi koristella esimerkiksi kävyillä, kanelitangoilla tai kuivatuilla appelsiiniviipaleilla.

Lue myös: Video: Tee itse kranssi luonnonmateriaaleista – katso helpot ohjeet vaihe vaiheelta

Moderni puolikranssi on ihana joulukoriste.

Moderni puolikranssi on ihana joulukoriste. Kuva: Anni Reenpää

Moderni joulukranssi metallirenkaaseen – tarvikkeet ja ohjeet

Pääset helpolla, kun sidot luonnosta löytyviä vihreitä metallirenkaaseen puolikranssiksi. Puolikranssin tekemiseen menee vähemmän aikaa kuin kokopyöreään kranssiin.

Tämän kranssin vihreät on valittu niin, että ne kestävät vähintään koko joulukauden. Kranssissa on tuijaa, joka ei varise toisin kuin männyn- tai kuusenoksat. Tuija saattaa ainoastaan hieman ruskistua ajan saatossa. Kukkien sijaan kunniapaikalla ovat pihlajanmarjat, jotka rypistyvät kuivuessaan mutta säilyttävät värinsä.

Vaikka kranssin vihreät ovat kestäviä, varo koskemasta tai heiluttamasta kranssia liikaa. Jos kranssi roikkuu ovessa, pihalajanmarjat voivat tipahdella alas jatkuvasta liikkeestä.

Katso videolta, miten joulukranssi sidotaan:

Näitä tarvikkeita tarvitset:

 • Metallirengas kranssipohjaksi, Clas Ohlson, 2,50 e
 • Ohutta rautalankaa tai kukkalankaa, Sostrene Grene, 2,24 e
 • Pihdit
 • Sakset

Vihreät (valitse sitä, mitä löydät helposti):

 • Tuijaa, Kaivokukka, 2 e/oksa, yht. 6 e
 • Puolukanvarpuja
 • Kuivattu vehnänoraskimppu, Plantagen, 4,90 e
 • Pihlajanoksia marjoineen
 • Muutama pidempi ohut puunoksa

Tarvikkeiden hinta on yhteensä noin 15 euroa, jos suuri osa vihreistä löytyy luonnosta.

Moderni joulukranssi metallirenkaaseen. Kuvassa kranssia varten tarvittavia tarvikkeita, kuten erilaisia oksia, metallirengas, sakset, nauhaa ja pihdit.

Metallirengas on sopiva pohja runsaillekin kransseille. Kerää runsaasti erilaisia vihreitä ja mallaile niistä mieleinen yhdistelmä. Minimalistisen kranssin saa tehtyä yhdestä tuijanoksasta tai eukalyptuksesta. Kuva: Anni Reenpää

Tee itse joulukranssi näillä ohjeilla:

 1. Suunnittele ensin millaisen kranssin teet mallailemalla vihreitä metaalirenkaan päällä.
 2. Aloita pohjimmaisista tuijanoksista ja joko vasemmasta tai oikeasta puolesta kranssia. Jos olet oikeakätinen, pidä vasemmalla kädellä kiinni kranssista ja oksasta ja oikealla kädellä rautalangasta. Aloita rautalangan kiertäminen oksan paksummasta päästä. Kierrä rautalanka tiukasti kiinni alkukohtaan.
 3. Siirry sitten aina pari senttimetriä ylöspäin rengasta pitkin ja kierrä rautalanka 2–4 kertaa oksan ja metallirenkaan ympäri. Tee näin, kunnes oksa on koko matkalta tai melkein koko matkalta kiinni renkaassa.
 4. Lisää tuijanoksan päälle kerroksittain muut vihreät: vehnänoraat, pitkät oksat ja puolukanvarvut. Lyhennä vihreitä tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Rautalangan voi katkaista aina välillä ja aloittaa eri kohdasta uudella rautalangalla. Sujauta rautalangan pää aikaisempien rautalankakierrosten väliin, jotta se ei lähde purkautumaan tai jää törröttämään. Muista kiertää rautalanka 2–4 kertaa jokaisen vihreän ympärille, jotta ne pysyvät paikoillaan.
 5. Kun toinen puoli kranssista on tehty, tee vielä renkaan vastakkainen puoli samalla tavalla, mutta niin, että vihreät suuntaavat vastakkaiseen suuntaan.
 6. Kiinnitä lopuksi vinosti keskelle pihlajanmarjat.

Jouluisen puolikranssin askartelemiseen menee noin tunti.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Moderni joulukranssi sopii jokaiseen kotiin – säästä aikaa ja tee puolikranssi metallirenkaaseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X