Kiinni olevat märät kävyt aukeavat laittamalla kävyt uuniin.

Näin saat kävyt aukaistua uunissa – tämä kikka askartelijan kannattaa ottaa haltuun!

Tiesitkö, että saat kiinniolevat märät kävyt aukeamaan laittamalla kävyt uuniin? Uunissa saat kävyt askartelukuntoon tuossa tuokiossa. Näin onnistut.

Metsät ovat varsinainen aarreaitta askartelijalle. Luonnonmateriaaleista askartelu on nyt muodissa ja materiaalien muokkaamisessa vain luovuus on rajana. Esimerkiksi monipuolisista männynkävyistä voit tehdä niin käpyhyasintin, käpykranssin kuin kuusenkoristeenkin.

Harmillisesti maasta poimitut männyn ja kuusen kävyt eivät usein ole heti askartelukunnossa. Varsinkin sateisella ilmalla kävyt voivat olla märkiä ja siksi kiinni.

Innokkaan diy-ihmisen tai viime hetken koristeita askartelevan ei tarvitse jäädä odottelemaan käpyjen kuivumista luonnollisesti. Prosessia on mahdollista nopeuttaa ja saada kävyt kuiviksi ja auenneiksi laittamalla kävyt uuniin.

Auenneet männynkävyt valmiina askarteluun.

Männynkävyt valmiina askarreltaviksi.

Lue myös: Helppo käpykoriste syntyy kävyistä ja pellavanarusta

Käpyjen kuivattamiseen ja aukaisemiseen uunissa tarvitset vain käpyjä, leivinpaperia, uunipellin ja uunin.

Lue myös: Kokoa erilaisista kävyistä ajaton käpykranssi

Käpyjen kuivatus ja aukaiseminen uunissa

  1. Laita uuni lämpenemään noin 50 asteeseen.
  2. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja asettele kiinniolevat kävyt leivinpaperin päälle ilmavasti. Nypi pois mahdolliset muut roskat.
  3. Laita pelti uuniin.
  4. Riippuen uunista ja kävyistä, kävyt tarvitsevat noin pari-kolme tuntia auetakseen. Muista tarkkailla uunia ajoittain, etteivät kävyt pala.
  5. Ota kävyt uunista, kun ne ovat auenneet mielestäsi tarpeeksi ja anna käpyjen jäähtyä. Olet valmis askartelemaan!

Lue myös: Tee itse käpykuusi männynkävyistä

Uuni aukaisee kiinni olevat märät kävyt.

Muistat noudattaa jokamiehenoikeuksia kerätessäsi askartelumateriaalia luonnosta. Maahan pudonneita käpyjä voi kerätä ilman lupaa, mutta esimerkiksi sammalen poimimiseen tai oksien katkomiseen tarvitset maanomistajan luvan.

Lue myös: Askartele käpyhyasintti – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Avainsanat

Keskustelu

Kyllähän se tosiasia on kuitenkin, että jos kävyt ovat märkiä, niin laita uuni sataan asteeseen, ja anna niideen olla siellä ainakin kaksi tuntia.

Palaan vielä äsken kommentoimaani asiaan. Ohjeissa neuvotaan latomaan kävyt harvakseltaan leivinpaperin päälle, mutta sillä ei ole todellakaan merkitystä, sillä kyllä aukeavat työntävät muut tieltään. Joten laita käpyjä siihen uunipellille niin paljon kuin mahtuu.
Tämä tieto on tämänpäiväistä faktaa.

Kommentoi juttua: Näin saat kävyt aukaistua uunissa – tämä kikka askartelijan kannattaa ottaa haltuun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X